Monday, June 29, 2009

Update utk persiapan

Tgh pk2 pasal budget and barang2 utk kenduri nanti. Macam malas nak pk, tp kena pk gak..uhuhu.

1. Khemah.

Aritu dah call owner khemah tu. Dia cakap dalam 1K termasuk pinggan mangkuk n periuk semua la.. uhuhu..banyak kan? Kalau 1K tu bawa pi travel kan best. Travel sambil jalan2 cari makan..hehehe. Er..takperla..nak kawen punyer pasal ;) So nanti abang tu akan dtg umah tgk baper khemah boleh muat kat laman and kena diskuss pasal harga baru boleh bg deposit.

2. Mak andam.

Me amik kat pekan kat umah je. Owner dia lelaki lembut, tp me amik mak andam dia je. Boleh tahan la dia makeup even x la macam make up artis. Dia bagi pelamin (fresh flower), 2x makeup (malam berinai ngan hari kenduri), 3 persalinan baju utk malam berinai (ni nenek yang nak), Baju songket penuh utk sanding (baju baru lg..hehehe) dan segala aksesori pada harga RM1.5K. Dah byr deposit RM150.

3. Makanan

X survey lagi!! Aritu mak macam nak amik catering, tapi x jadi plak pasal cik olyn and mak lang kata x meriah. Nanti semua sedara mara dtg duduk jek..takder buat apa2.. x rasa macam kenduri. Okla..so cancel amik katering. Jd kena cari org utk masak. Yang ni x buat lagi. Balik melaka lagi sekali kena buat ni. Nanti takder org nak masak...uhuhu

4. Photographer.

Survey 2,3 photographer yang glamour, tp sgt lah mendukacita kan sebab sudah penuh. Pastu terpikat ngan www.aummchak.com diorg punyer servis sgtla bagus. Tapi bila disscuss ngan mak n incik Usrule, diorg rasa better amik Kak ena. Dekat ngan umah and dia x kira ikut jam. Dah bayar deposit dah. Yang ni pun pilih my sis punyer member punyer kakak. Dalam erti kata lain senior kitaorg masa sekolah rendah. Kakak ni buat full time and hubby dia photographer suratkhabar. Dah tgk gambar dia..not bad gak la..event x sekreatif Saiful Nang kan. Yang best dia cover malam berinai, nikah, sanding dan bertandang pada harga RM1.45K. Sgt murah kan?? Tu x kira lg aper yang ader dalam pakej dia. Ader Mock up and custom album, 12R frame, Print out 5 keping 8R, 2 keping 5R dan juga 120 4R dan juga semua pic dlm cd.
Dah bayar deposit RM200.

5. Door Gift

Utk semua org dah book kat http://sumicupcakes.blogspot.com/
Dia ni junior kat Talib dulu. Dah test cupcakes dia. Sedap sgt. Semua org suka. Harap2 dia boleh buat macam tu gak masa kenduri. Utk Vip plak dah decide gift, tinggal nak beli aje. Paper bag pun dah decide yang mana and tinggal tunggu nak pi kedai dia jek kat cheras.

6. Hantaran

Yang ni byk dah settle. Incik usrule sgtla x sabar..hehhe. Dia dah start beli barang hantaran dia before kitaorg tunang lg. My side tinggal Al-Quran, sejadah, telekung dan sun glass. Manakala side incik Usrule plak tinggal sejadah, Al-quran dan kasut. Even utk barang kemas utk batal air sembayang pun dah beli. So, this one almost complete..yeah!!

7. HIV test ngan segala borang2

Dalam byk2 benda, yang ni me paling malas ~sigh~. Nak kena pi sana sini la. Kejar org tu..org ni. Kena isi form la. Kalau arwah baba ader kan senang ~sad~.

Susah gak nak kahwin kan? err..x, sebenarnya nikah sgt senang, tanggungjawab sgtla susah. Tapi nikah dah jadi susah sebab ader segala benda ala mak nenak yang dah jadi keperluan. Perlukah me menongkah arus balik utk memudahkannye?



10 comments:

naddynad said...

hai awak, sya link kamu yer..kite exchange...huhu..bila hari bersejarah?? :)

MyRule said...

Hi...

bole je..

19/12 kat melaka

awak?

Blackroses said...

pakej kawin only rm1.5k..wow..sgtlah murah..pelamin fresh flower lg...best2...tempat i xkn dpt harga begitu.... jeolousnye....hehehehe....

MyRule said...

aha..murah kan...u kat mana?

luvmine said...

hye..thanks for dropping by.. tarikh saya 6 dec..dekat je ngan tarikh kamu :)

Nurul Shigim said...

hi MyRule..

this my link http://fernaiza.blogspot.com

tak lama tue tarikh bersejarah..

melaka je..x jauh dr sy..sy di muar.

so gud luck dgn persiapan perkahwinan yer..

Wan 2 juz,cik CT wan kembang said...

hai...thx 4 dropping by dear...
awak amik catering ke?
klu catering kne cpt yg...
sbb tkut lmbt n da penuh org booking...;)

Blackroses said...

tmpt sy kt klang.. area sni mmg x dpt price mcm tu... bunga plastik pun lum tentu lawa dgn harga rm1.5k tau........huhuhuhu..... kepingin nk pelamin fresh flower... kt sni 3k pn belum tentu dpt lg...

MyRule said...

Wan.. X jd amikla.. makcik2 takmoh...uhuhu

MyRule said...

Black..

ooo...area sini memang la..me keja kat shah alam.. tauu sgt harga kat sini..tapi ader gak yang murah kat sini tapi kat melaka mahal tau..:)

Monday, June 29, 2009

Update utk persiapan

Tgh pk2 pasal budget and barang2 utk kenduri nanti. Macam malas nak pk, tp kena pk gak..uhuhu.

1. Khemah.

Aritu dah call owner khemah tu. Dia cakap dalam 1K termasuk pinggan mangkuk n periuk semua la.. uhuhu..banyak kan? Kalau 1K tu bawa pi travel kan best. Travel sambil jalan2 cari makan..hehehe. Er..takperla..nak kawen punyer pasal ;) So nanti abang tu akan dtg umah tgk baper khemah boleh muat kat laman and kena diskuss pasal harga baru boleh bg deposit.

2. Mak andam.

Me amik kat pekan kat umah je. Owner dia lelaki lembut, tp me amik mak andam dia je. Boleh tahan la dia makeup even x la macam make up artis. Dia bagi pelamin (fresh flower), 2x makeup (malam berinai ngan hari kenduri), 3 persalinan baju utk malam berinai (ni nenek yang nak), Baju songket penuh utk sanding (baju baru lg..hehehe) dan segala aksesori pada harga RM1.5K. Dah byr deposit RM150.

3. Makanan

X survey lagi!! Aritu mak macam nak amik catering, tapi x jadi plak pasal cik olyn and mak lang kata x meriah. Nanti semua sedara mara dtg duduk jek..takder buat apa2.. x rasa macam kenduri. Okla..so cancel amik katering. Jd kena cari org utk masak. Yang ni x buat lagi. Balik melaka lagi sekali kena buat ni. Nanti takder org nak masak...uhuhu

4. Photographer.

Survey 2,3 photographer yang glamour, tp sgt lah mendukacita kan sebab sudah penuh. Pastu terpikat ngan www.aummchak.com diorg punyer servis sgtla bagus. Tapi bila disscuss ngan mak n incik Usrule, diorg rasa better amik Kak ena. Dekat ngan umah and dia x kira ikut jam. Dah bayar deposit dah. Yang ni pun pilih my sis punyer member punyer kakak. Dalam erti kata lain senior kitaorg masa sekolah rendah. Kakak ni buat full time and hubby dia photographer suratkhabar. Dah tgk gambar dia..not bad gak la..event x sekreatif Saiful Nang kan. Yang best dia cover malam berinai, nikah, sanding dan bertandang pada harga RM1.45K. Sgt murah kan?? Tu x kira lg aper yang ader dalam pakej dia. Ader Mock up and custom album, 12R frame, Print out 5 keping 8R, 2 keping 5R dan juga 120 4R dan juga semua pic dlm cd.
Dah bayar deposit RM200.

5. Door Gift

Utk semua org dah book kat http://sumicupcakes.blogspot.com/
Dia ni junior kat Talib dulu. Dah test cupcakes dia. Sedap sgt. Semua org suka. Harap2 dia boleh buat macam tu gak masa kenduri. Utk Vip plak dah decide gift, tinggal nak beli aje. Paper bag pun dah decide yang mana and tinggal tunggu nak pi kedai dia jek kat cheras.

6. Hantaran

Yang ni byk dah settle. Incik usrule sgtla x sabar..hehhe. Dia dah start beli barang hantaran dia before kitaorg tunang lg. My side tinggal Al-Quran, sejadah, telekung dan sun glass. Manakala side incik Usrule plak tinggal sejadah, Al-quran dan kasut. Even utk barang kemas utk batal air sembayang pun dah beli. So, this one almost complete..yeah!!

7. HIV test ngan segala borang2

Dalam byk2 benda, yang ni me paling malas ~sigh~. Nak kena pi sana sini la. Kejar org tu..org ni. Kena isi form la. Kalau arwah baba ader kan senang ~sad~.

Susah gak nak kahwin kan? err..x, sebenarnya nikah sgt senang, tanggungjawab sgtla susah. Tapi nikah dah jadi susah sebab ader segala benda ala mak nenak yang dah jadi keperluan. Perlukah me menongkah arus balik utk memudahkannye?



10 comments:

naddynad said...

hai awak, sya link kamu yer..kite exchange...huhu..bila hari bersejarah?? :)

MyRule said...

Hi...

bole je..

19/12 kat melaka

awak?

Blackroses said...

pakej kawin only rm1.5k..wow..sgtlah murah..pelamin fresh flower lg...best2...tempat i xkn dpt harga begitu.... jeolousnye....hehehehe....

MyRule said...

aha..murah kan...u kat mana?

luvmine said...

hye..thanks for dropping by.. tarikh saya 6 dec..dekat je ngan tarikh kamu :)

Nurul Shigim said...

hi MyRule..

this my link http://fernaiza.blogspot.com

tak lama tue tarikh bersejarah..

melaka je..x jauh dr sy..sy di muar.

so gud luck dgn persiapan perkahwinan yer..

Wan 2 juz,cik CT wan kembang said...

hai...thx 4 dropping by dear...
awak amik catering ke?
klu catering kne cpt yg...
sbb tkut lmbt n da penuh org booking...;)

Blackroses said...

tmpt sy kt klang.. area sni mmg x dpt price mcm tu... bunga plastik pun lum tentu lawa dgn harga rm1.5k tau........huhuhuhu..... kepingin nk pelamin fresh flower... kt sni 3k pn belum tentu dpt lg...

MyRule said...

Wan.. X jd amikla.. makcik2 takmoh...uhuhu

MyRule said...

Black..

ooo...area sini memang la..me keja kat shah alam.. tauu sgt harga kat sini..tapi ader gak yang murah kat sini tapi kat melaka mahal tau..:)