Friday, July 9, 2010

Ader apa dengan 0907?



Ader apa dengan 0907?


ooo... 2 tahun lepas 09072008, encik Usrule ngan aku declare couple setelah 7 bulan proses main tarik tali.. ~wink~

Aku kenal encik usrule masa dia mula2 masuk keja kat opis aku ni bulan April 2007. MAcam biasa, aku kena setupkan pc, email, network and segala bagai account utk staff baru. Pastu kena bagi introduction utk certain2 system. Then aku gi la kat department dia. Ader 2 engineer baru termasuk dia. Dua2 lelaki. Sempatla kenal2. Then........STOP kat situ. Tak pernah terfikir pasal dia. Ade x der dia dtg meja aku suruh delete or adjust PCCS (aku jek boleh edit..sebab aku admin). Encik Usrule kata aku sombong masa ni sebab bila dia senyum or tegur, aku buat bodoh jek.

Pastu, January 2008, selepas aku balik dari MC selama sebulan tetiba je aku tgk dia dah join member2 aku. So, aku pun lepak2 sekali ngan dia. Kadang2 borak, tgk dia main pingpong and beremail (padahal bukan jauh pun department kitaorg). Tiba2 jek, dalam list email member aku..ade nama dia. And tetiba je kalau kitaorg lepak breakfast ngan nasi lemak Gembira Sect 3..dia pun ade. And ader satu hari tu dia ajak aku kuar minum lepas balik keja. Tapi aku tolak..aku jawab..next time ek.

Then masa kenduri Ajib (member kitaorg) member2 aku terutama Ajib, beriya2 suruh kitaorg pergi berdua. At the end memang kitaorg pergi berdua. Encik usrule jemput aku kat umah mak aku kat Melaka. Banyak benda yang kitaorg borak sepanjang jalan.

Dan ia berlarutan sampai Julai 2008. Kitaorg join Co. trip ke Pangkor. Masa ni memang dah rapat. Dangggg....lepas balik dari Pangkor tu..kitaorg pun declare. Macamana declare tu biarla kitaorg jek yang tauu...~wink~

Gambar2 dari trip Pangkor..:)














M.Y.R.U.L.E

8 comments:

my note said...

kak mai.. sweet la citer kak mai.....

azian abdullah said...

hehehe...so chumel.

MyRule said...

My note.. ala ..citer simple jek..:p

Azian..heheh..cumel la..sebab dua2 cumel..:)

amElyn said...

sis, kamu di tag!!
tenkiuuuuuu~

ps: ohh.kakmai kena ngorat rupanyaa.pastu buat2 jual mahal.hihi
congrats kak! semoga berkekalan.. =)

MyRule said...

Amelyn... ok..ok..nanti akak amik ye..

Thanks dear :)

atulhani said...

kalau teringat kenangan lama, mesti rasa kelakar n nak gelak.. sebab tengok2 dia dah jadi husband kan.. cam kiter gak laa.. hehehe..

Lisa said...

eh2 ada terselit lak gmbr along heheh.. ala kak mai nih malu2 tp mahu hahaha

MyRule said...

Atul...aha...memori yang x boleh nak dilupa..

Along.. bukan along pak pacak kat belakang ke..heheheh

Friday, July 9, 2010

Ader apa dengan 0907?



Ader apa dengan 0907?


ooo... 2 tahun lepas 09072008, encik Usrule ngan aku declare couple setelah 7 bulan proses main tarik tali.. ~wink~

Aku kenal encik usrule masa dia mula2 masuk keja kat opis aku ni bulan April 2007. MAcam biasa, aku kena setupkan pc, email, network and segala bagai account utk staff baru. Pastu kena bagi introduction utk certain2 system. Then aku gi la kat department dia. Ader 2 engineer baru termasuk dia. Dua2 lelaki. Sempatla kenal2. Then........STOP kat situ. Tak pernah terfikir pasal dia. Ade x der dia dtg meja aku suruh delete or adjust PCCS (aku jek boleh edit..sebab aku admin). Encik Usrule kata aku sombong masa ni sebab bila dia senyum or tegur, aku buat bodoh jek.

Pastu, January 2008, selepas aku balik dari MC selama sebulan tetiba je aku tgk dia dah join member2 aku. So, aku pun lepak2 sekali ngan dia. Kadang2 borak, tgk dia main pingpong and beremail (padahal bukan jauh pun department kitaorg). Tiba2 jek, dalam list email member aku..ade nama dia. And tetiba je kalau kitaorg lepak breakfast ngan nasi lemak Gembira Sect 3..dia pun ade. And ader satu hari tu dia ajak aku kuar minum lepas balik keja. Tapi aku tolak..aku jawab..next time ek.

Then masa kenduri Ajib (member kitaorg) member2 aku terutama Ajib, beriya2 suruh kitaorg pergi berdua. At the end memang kitaorg pergi berdua. Encik usrule jemput aku kat umah mak aku kat Melaka. Banyak benda yang kitaorg borak sepanjang jalan.

Dan ia berlarutan sampai Julai 2008. Kitaorg join Co. trip ke Pangkor. Masa ni memang dah rapat. Dangggg....lepas balik dari Pangkor tu..kitaorg pun declare. Macamana declare tu biarla kitaorg jek yang tauu...~wink~

Gambar2 dari trip Pangkor..:)














M.Y.R.U.L.E

8 comments:

my note said...

kak mai.. sweet la citer kak mai.....

azian abdullah said...

hehehe...so chumel.

MyRule said...

My note.. ala ..citer simple jek..:p

Azian..heheh..cumel la..sebab dua2 cumel..:)

amElyn said...

sis, kamu di tag!!
tenkiuuuuuu~

ps: ohh.kakmai kena ngorat rupanyaa.pastu buat2 jual mahal.hihi
congrats kak! semoga berkekalan.. =)

MyRule said...

Amelyn... ok..ok..nanti akak amik ye..

Thanks dear :)

atulhani said...

kalau teringat kenangan lama, mesti rasa kelakar n nak gelak.. sebab tengok2 dia dah jadi husband kan.. cam kiter gak laa.. hehehe..

Lisa said...

eh2 ada terselit lak gmbr along heheh.. ala kak mai nih malu2 tp mahu hahaha

MyRule said...

Atul...aha...memori yang x boleh nak dilupa..

Along.. bukan along pak pacak kat belakang ke..heheheh