Monday, July 5, 2010

Barang2 Baby



Arini kita cerita pasal barang2 baby plak ek.


Actually, kitaorg berdua dah start beli baju baby masa aku 4 bulan dulu. Encik Usrule start beli dulu. PAstu aku pun beli la, sebab dia dah mulakan..:P Tapi kitaorg beli sikit jek. itu pun sebab masa tu kitaorg beli untuk Atif. TERbeli la sekali (ayat cover..heheh)

Lepas tu, kitaorg stop. Tak beli apa2. Kaklong aku dah pesan. Barang2 baby dia banyak. X yah beli. Ade yang dia belum pakai lagi.

Tapi, 2 minggu lepas kan, ader MY Dear Warehouse Sale. Time tu plak memang encik Usrule balik sini and kitaorg x der benda nak buat. So, dengan niat nak gi tengok2 je (ye la..boleh caya ke?). Kitaorg pun pergi berpandukan GPS. Tak jauh pun. Kat Puchong jek.

Dengan niat tengok2 tu, dapatla 5, 6 barang utk baby...yang dibeli oleh encik Usrule (haa..kan dah kata..x bleh caya je niat nak tgk2 tu). Tu pun banyak benda kitaorg nak beli, tapi x beli sebab KAkLong aku kata tak yah beli. Stroller, carseat, katil, tilam dan byk lagi yang kitaorg tgk kat ujung mata jek sebab dah diberi amaran awal2..JGN BELI..~sigh~

Dan antara barang yang kitaorg beli tu, terlepas gak 2,3 barang yang kaklong aku dah ader. Miss communication..hehehe.

Meh tgk gambar..

Yang ni utk encik Usrule..mau bawa baby jalan2 nanti...:P


Yang ni plak..ermm..setahun nanti baru boleh pakai...encik usrule pernah tgk benda ni kat kedai and dia memang ader ckp nak beli. Aku ikut je la kan, even lambat lagi gunanye..

Food and Milk warmer.

Yang ni pun encik usrule memang ckp nak beli. Dah beli baru tau Kaklong aku ader 2...hehee

Cuba teka ape dia??


Tadaaaaa....


Bottle sterilizer....


Testing2...

Ni beli kat BabyJAya masa kitaorg kuar gi makan. Beli sebab free 2 bottle...

Gambar Bouncer tak amik...sebab malas nak kuarkan dari plastik. Bouncer ni pun Kaklong aku ade. Kitaorg gelak jek bila kakLong aku cakap dah ader..~wink~


M.Y.R.U.L.E

10 comments:

azian abdullah said...

wah! zatul...bestnye dah beli barang2 bb. ni yang tak sabar ni. hehe...eh, ok ke harga kalau beli kat warehouse sale? banyak penjimatan ke lebih kurang je?

MyRule said...

Azian.. Ok..banyak gak jimat tau. Cuma crowded skit. Kena bawa askar la..hehehe

Awal bulan 8 ni ader pureen warehouse. Ramai kata murah. Cuba tgk kat website pureen.

azian abdullah said...

ooo..yer ke? nak kena masuk diary ni. hehehe... thanks for the info

MyRule said...

Azian..Yup..Jom serbu..hehehe

juelee said...

sonoknye syopping brg bb kan?? hehehhe leh share2 info lg since kiter pun bakal ibu juga..

MyRule said...

Hi..jue...Boleh aje..:)

harzharun said...

hi dear...lm plak i x menempel kat sini kan...bestnya dah bli barang baby...bila la i nak rs tu semua...doakan i jugak tau..

MyRule said...

Harz..ala dear..jgn risau ye..lepas dah stay sekali boleh try tau. Baru best ader hubby dekat2 time pregnant. Amin.. i doakan utk u tau..:)

Nad Nazira said...

teringat time sogo sale barang baby..memang tak bleh tahan la..hehe..beli sikit2..pastu beli pada harga murah..double jimat.. :)


happy 'coupling' anniversary :)

~Sha~ said...

bestnye ade bb warehouse sales!! time kaseh utk info nie...dah noted kt kalender siap2 dah...hehe...dpt la berjimat disamping memborong barang2 bby...jmp kt sane nnt... =)

Monday, July 5, 2010

Barang2 Baby



Arini kita cerita pasal barang2 baby plak ek.


Actually, kitaorg berdua dah start beli baju baby masa aku 4 bulan dulu. Encik Usrule start beli dulu. PAstu aku pun beli la, sebab dia dah mulakan..:P Tapi kitaorg beli sikit jek. itu pun sebab masa tu kitaorg beli untuk Atif. TERbeli la sekali (ayat cover..heheh)

Lepas tu, kitaorg stop. Tak beli apa2. Kaklong aku dah pesan. Barang2 baby dia banyak. X yah beli. Ade yang dia belum pakai lagi.

Tapi, 2 minggu lepas kan, ader MY Dear Warehouse Sale. Time tu plak memang encik Usrule balik sini and kitaorg x der benda nak buat. So, dengan niat nak gi tengok2 je (ye la..boleh caya ke?). Kitaorg pun pergi berpandukan GPS. Tak jauh pun. Kat Puchong jek.

Dengan niat tengok2 tu, dapatla 5, 6 barang utk baby...yang dibeli oleh encik Usrule (haa..kan dah kata..x bleh caya je niat nak tgk2 tu). Tu pun banyak benda kitaorg nak beli, tapi x beli sebab KAkLong aku kata tak yah beli. Stroller, carseat, katil, tilam dan byk lagi yang kitaorg tgk kat ujung mata jek sebab dah diberi amaran awal2..JGN BELI..~sigh~

Dan antara barang yang kitaorg beli tu, terlepas gak 2,3 barang yang kaklong aku dah ader. Miss communication..hehehe.

Meh tgk gambar..

Yang ni utk encik Usrule..mau bawa baby jalan2 nanti...:P


Yang ni plak..ermm..setahun nanti baru boleh pakai...encik usrule pernah tgk benda ni kat kedai and dia memang ader ckp nak beli. Aku ikut je la kan, even lambat lagi gunanye..

Food and Milk warmer.

Yang ni pun encik usrule memang ckp nak beli. Dah beli baru tau Kaklong aku ader 2...hehee

Cuba teka ape dia??


Tadaaaaa....


Bottle sterilizer....


Testing2...

Ni beli kat BabyJAya masa kitaorg kuar gi makan. Beli sebab free 2 bottle...

Gambar Bouncer tak amik...sebab malas nak kuarkan dari plastik. Bouncer ni pun Kaklong aku ade. Kitaorg gelak jek bila kakLong aku cakap dah ader..~wink~


M.Y.R.U.L.E

10 comments:

azian abdullah said...

wah! zatul...bestnye dah beli barang2 bb. ni yang tak sabar ni. hehe...eh, ok ke harga kalau beli kat warehouse sale? banyak penjimatan ke lebih kurang je?

MyRule said...

Azian.. Ok..banyak gak jimat tau. Cuma crowded skit. Kena bawa askar la..hehehe

Awal bulan 8 ni ader pureen warehouse. Ramai kata murah. Cuba tgk kat website pureen.

azian abdullah said...

ooo..yer ke? nak kena masuk diary ni. hehehe... thanks for the info

MyRule said...

Azian..Yup..Jom serbu..hehehe

juelee said...

sonoknye syopping brg bb kan?? hehehhe leh share2 info lg since kiter pun bakal ibu juga..

MyRule said...

Hi..jue...Boleh aje..:)

harzharun said...

hi dear...lm plak i x menempel kat sini kan...bestnya dah bli barang baby...bila la i nak rs tu semua...doakan i jugak tau..

MyRule said...

Harz..ala dear..jgn risau ye..lepas dah stay sekali boleh try tau. Baru best ader hubby dekat2 time pregnant. Amin.. i doakan utk u tau..:)

Nad Nazira said...

teringat time sogo sale barang baby..memang tak bleh tahan la..hehe..beli sikit2..pastu beli pada harga murah..double jimat.. :)


happy 'coupling' anniversary :)

~Sha~ said...

bestnye ade bb warehouse sales!! time kaseh utk info nie...dah noted kt kalender siap2 dah...hehe...dpt la berjimat disamping memborong barang2 bby...jmp kt sane nnt... =)