Tuesday, July 20, 2010

Weekend yang busy.



Salam...kita tinggalkan episode sedih yang lepas. Sekarang sudah happy ~wink~

Last weekend, encik usrule balik Shah Alam. Dan yang buat paling best sekali dia bawa my mom and adik yang kecik tu. So, dia balik naik keta my mom la.

Sebab my mom and adik kecik tu ikut sekali coz kitaorg ader tripple celebration untuk besday adik kecik ku yang bernama Ayu, Alin and Yana (anak buah). Semua besday girls ni lahir bulan Julai.

Kitaorg celebrate kat Yunkees Hut Bangi. Dah lama rasanyer tak gather semua keluarga Liela and Co. kat KL ni. Last gather ramai2 kat Melaka masa kenduri aritu.

Besday girls dgn kek diorg..


Besday girl dgn tudung hadiah..:P



Aktiviti kitaorg sangat pack weekend tu. Jumaat malam ader sesi makan2. Pagi Sabtu ader checkup kat Salam (nanti aku buat entry pasal checkup ni ek). Balik dari check up terus gi Tesco. Encik usrule kata kita masak je la. So, tengahari tu kitaorg masak Ikan siakap sweet sour and sayur kailan je. Abang aku dtg ambil my mom and dia nak balik cepat. Tu aje yang sempat masak. Tapi bila siap masak jek, semua anak2 dia yang dah makan kat kenduri, terus join makan sekali..hehehe. Sampai encik usrule x dapat makan sebab nasi ngam2 jek. Sian dia...nasib baik dia dah makan goreng pisang.

Tapi petang tu aku cover balik ngan masak ikan siakap sweet sour lagi (nasib baik beli 2 ekor), cendawan goreng tepung (fave dia ni..) and ade kailan goreng baki makan lunch.

Malam tu, tetiba je dia ajak gi JJ. Biar betul.. perut rasa terik giler ni. Tapi tgk dia macam beriya2 nak gi kan, so ikutkan je la. Lagipun JJ kan sale ~wink~.

Tau x kitaorg beli aper?....Tadaaa........

Kitaorg beli Diaper beg Simple Dimple. Mula2 nak beli yang boleh sandang. Tapi bila encik usrule test, tali dia agak pendek. Macam kelakar plak kalau dia yang bawa. Then kitaorg pusing2 lagi. TETIBA jek nampak, diaper bag Simple DImple yang tgh sale. 50 % off. Harga asal RM129.00. Aper lagi... encik usrule pun start la belek2 and try. Last2 kitaorg decide utk amik yang tgh sale tu..:P



Diaper bag sandang yang kitaorg nak beli mula2.

Tiba2 terjumpa yang ni

Terus sambar yang ni.. RM64.50 after sale

Spec dia..

Superior Microfibre Material
Fully Padded & Water Resistance
Many Compartments & Accessories
Bag Size : 30L x 12W x 31H cm
Matching Changing Mat Size With Quilting ( 50L x 31W cm )
Matching Pouch With Heat Insulation & Padded ( 21L x 21W x 6Hcm )
Main Compartment For Wet & Dry. Special Divider That Can Be Rolled Up
2 Heat Insulated Side Pocket
Wide, Comfortable & Adjustable Shoulder Strap


M.Y.R.U.L.E

2 comments:

fikaryna said...

dear..meriahnya umah..

eh, cantiknya diaper bag..ryna lagi 5 bulan baru bole beli barang..huhu..

MyRule said...

Ryna...aha. Semua family ader dtg..:P

Sabar2 ek..simpan duit dulu tau...

Tuesday, July 20, 2010

Weekend yang busy.



Salam...kita tinggalkan episode sedih yang lepas. Sekarang sudah happy ~wink~

Last weekend, encik usrule balik Shah Alam. Dan yang buat paling best sekali dia bawa my mom and adik yang kecik tu. So, dia balik naik keta my mom la.

Sebab my mom and adik kecik tu ikut sekali coz kitaorg ader tripple celebration untuk besday adik kecik ku yang bernama Ayu, Alin and Yana (anak buah). Semua besday girls ni lahir bulan Julai.

Kitaorg celebrate kat Yunkees Hut Bangi. Dah lama rasanyer tak gather semua keluarga Liela and Co. kat KL ni. Last gather ramai2 kat Melaka masa kenduri aritu.

Besday girls dgn kek diorg..


Besday girl dgn tudung hadiah..:P



Aktiviti kitaorg sangat pack weekend tu. Jumaat malam ader sesi makan2. Pagi Sabtu ader checkup kat Salam (nanti aku buat entry pasal checkup ni ek). Balik dari check up terus gi Tesco. Encik usrule kata kita masak je la. So, tengahari tu kitaorg masak Ikan siakap sweet sour and sayur kailan je. Abang aku dtg ambil my mom and dia nak balik cepat. Tu aje yang sempat masak. Tapi bila siap masak jek, semua anak2 dia yang dah makan kat kenduri, terus join makan sekali..hehehe. Sampai encik usrule x dapat makan sebab nasi ngam2 jek. Sian dia...nasib baik dia dah makan goreng pisang.

Tapi petang tu aku cover balik ngan masak ikan siakap sweet sour lagi (nasib baik beli 2 ekor), cendawan goreng tepung (fave dia ni..) and ade kailan goreng baki makan lunch.

Malam tu, tetiba je dia ajak gi JJ. Biar betul.. perut rasa terik giler ni. Tapi tgk dia macam beriya2 nak gi kan, so ikutkan je la. Lagipun JJ kan sale ~wink~.

Tau x kitaorg beli aper?....Tadaaa........

Kitaorg beli Diaper beg Simple Dimple. Mula2 nak beli yang boleh sandang. Tapi bila encik usrule test, tali dia agak pendek. Macam kelakar plak kalau dia yang bawa. Then kitaorg pusing2 lagi. TETIBA jek nampak, diaper bag Simple DImple yang tgh sale. 50 % off. Harga asal RM129.00. Aper lagi... encik usrule pun start la belek2 and try. Last2 kitaorg decide utk amik yang tgh sale tu..:P



Diaper bag sandang yang kitaorg nak beli mula2.

Tiba2 terjumpa yang ni

Terus sambar yang ni.. RM64.50 after sale

Spec dia..

Superior Microfibre Material
Fully Padded & Water Resistance
Many Compartments & Accessories
Bag Size : 30L x 12W x 31H cm
Matching Changing Mat Size With Quilting ( 50L x 31W cm )
Matching Pouch With Heat Insulation & Padded ( 21L x 21W x 6Hcm )
Main Compartment For Wet & Dry. Special Divider That Can Be Rolled Up
2 Heat Insulated Side Pocket
Wide, Comfortable & Adjustable Shoulder Strap


M.Y.R.U.L.E

2 comments:

fikaryna said...

dear..meriahnya umah..

eh, cantiknya diaper bag..ryna lagi 5 bulan baru bole beli barang..huhu..

MyRule said...

Ryna...aha. Semua family ader dtg..:P

Sabar2 ek..simpan duit dulu tau...