Sunday, May 26, 2013

Monday, April 22, 2013

Bedak ARAB


Salam semua...

Siapa pernah pakai bedak arab? Series kena cuba tau.

Sejak keja kat KL ni kan, memang masa tu sangatlah mencemburui. Dapat2 plak si Akid sekarang ni dah pandai. Pantang nampak aku pakai tudung. KOmpom nak dukung ok.

So, aritu saje2 je nak try bedak arab ni. Sebab dia 3 in 1. Pakai bedak ni je ok. Tak payah nak sapu pelembab semua tu. Aku beli warna Russet.

Memang sangat2 ok. Tak tipu. Malam je aku pakai pelembab bagai tu semua. Tapi kekadang lupa gak pasal kalau susukan Akid then terus tertido. Yang tak lupa, bersihkan muka and gosok gigi setiap malam.

Pastu, last week adik aku tunang. Haaa...kitaorang je make up kan dia. Aku and adik aku Ida. PAstu biasalah kan, dah start make up2 kan hall, anak2 buah, kazen2 semua datang tadah muka. Haaa...masa ni la aku kuarkan bedak arab aku. Aku touch up kan muka diorg. Termasuklah mak and kaklong aku. Sebab apa? sebab cepat..hehhe Bayangkanlah kalau nak touch up sorang2 step by step. Nangis ooo..

Nampak smooth sangat. Kaklong aku kata "muka dia kalau buat keja2 (masak2 kat dapur) mesti berminyak. Tapi bila pakai bedak arab, tak berminyak. Ok je. Blend cantik. Anak2 buah aku nampak kulit diorg blend je ngan bedak tu. Pastu semua orang suh aku orderkan. Aku pun survey2 la.

Ok..korang nak order x? Kalau nak, meh aku bagi harga promo..

RM42 Exclude postage
50g

Memang antara harga murah la. Aku dah survey. So kalau berminat Pm carretem@gmail.com / whatsapp 0122850892

Antara kelebihan bedak arab ni

-halal dan boleh dibawa solat
-harga yg berbaloi dan tahan 3-4 bulan
-3 in 1(powder,foundation n moisturizer)
-tahan selama 8 jam
-bedak ni boleh serap ke dlm kulit dlm masa 1 minit dan mberi kesan semulajadi
-sangatt berkesan bila berpeluh lagi cantik,shining dan glowing
-bedak ni wangi
-bedak ni ikut darah pemakai
-boleh cover kulit bminyak
-melindungi jeragat dan jerawat
-dpt mgecutkan jerawat
-muka semakin gebu dan lembut
-UV protection

Cara menggunakannya:
- Basahkan span
- Sapukan span pada bedak
- Ratakan ke seluruh muka

Pss: Aku pakai Russet






M.Y.R.U.L.E

Tuesday, April 9, 2013

Update: Shawl


Salam korang.. :)

Ada yang dah sold out ya..


Ok...seperti sneak preview hari tu kan, arini aku nak upload gambar shawl2 yang menjadi pilihan ramai.

So sempena pebukaan Domoks Garage, kita bagi harga PROMO!!

Stock terhad tau...siapa cepat dia dapat :)

Harga Asal RM39

Harga PROMO RM37 jekkk...

Material : Polymix/Chiffon

Size: + – 174 cm x 47 cm

Jom Like FB Domoks Garage

Domoks Garage




Sold out

001


002


003


004


007


008


 009


Sold out

010


011


012


013


014


015



M.Y.R.U.L.E




M.Y.R.U.L.E

Saturday, April 6, 2013

Harga PROMO SHAWL sempena pembukaan kedai...




Salam korang.. :)


Ok...seperti sneak preview hari tu kan, arini aku nak upload gambar shawl2 yang menjadi pilihan ramai.

So sempena pebukaan Domoks Garage, kita bagi harga PROMO!!

Stock terhad tau...siapa cepat dia dapat :)

Harga Asal RM39

Harga PROMO RM37 jekkk...

Material : Polymix/Chiffon

Size: + – 174 cm x 47 cm

Jom Like FB Domoks Garage

Domoks Garage




001


002


003


004


007


008


 009


010


011


012


013


014


015



M.Y.R.U.L.E

Sunday, March 31, 2013




KAT SINI!




Dengan lafaz Bismillah, mari kita launch LIKE LIKE GIVEAWAY!!!

Terbuka pada semua yang ada FB and Blog.

Bermula dari 15 April 2013 - 28 April 2013

Ada 2 Kategori A dan B

Beza hanyalah pada hadiah.

Untuk A, hadiah adalah Shawl.

Untuk B, Hadiah adalah Avent Teats 1 & 2(sesuai untuk bakal mummy and Mummy yang menyusukan baby)

Hanya perlu LIKE



Dan

Lea Athea

Last but not least, kena tag 2 orang kawan :)

Then comment kat Comment box kata dah LIKE.

Senang jek.

Opsss...like juga lah blog ni..nanti senang nak tau results. Pilihan pemenang kita pakai undi mesin ye.

Daaa...itu saje.. :)

Ps: i tukar hadiah kategori B ye, coz ramai macam x minat Bumble Bee storage :)




M.Y.R.U.L.E

Saturday, December 8, 2012

ESP Shaklee : Kebaikan dan testimonial

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...hehe. Semoga semua rakan-rakan sihat walafiat sentiasa. Hari ni Post aku adalah untuk menceritakan kebaikan ESP shaklee. Memang ramai yang dah tahu dan banyak yang dah baca pasal ESP shaklee. Tapi post aku hari ni adalah beserta testimonial dari Distributor Shaklee jugak dan dia adalah admin blog ini. Puan Mahzaitul. 

Seperti yang kita tahu, Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur – tua atau muda.

Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari  susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.

Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:

Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

ESP @ Energizing Soy Protein :

Kompisis vitamin utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protein iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

Protein sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. So apabila kita memasak sumber protein seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protein yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.


ESP Untuk Bina OTOT (Ahli Bina Badan)

Ada antara pembeli saya adalah lelaki. Iya betul, lelaki pun minum ESP ni kerana ESP ini mempunyai kandungan protein sebanyak 14gram/per serving.   Honestly saya tahu, protein digunakan untuk peminat tegar gym untuk bina badan kerana suami saya jugak suatu ketika dulu aktif ke gym. 

Harga protein yang dikenakan di kedai-kedai kesihatan mencecah sehingga RM250 dan ke atas. ESP Shaklee ini juga berkemampuan membina otot dan mempunyai harga yang berpatutan (sila email saya untuk harga). Nanti saya akan cerita kan dengan lebih lanjut beserta testi dari pengguna saya dalam post di masa hadapan.


ESP TESTIMONIAL

Sebalum saya consume ESP, memang saya skeptical sebab ramai kata rasa ESP ni tak sedap. Bila saya dah beli perkara pertama yang saya lakukan adalah merasa ESP ini dengan lidah untuk memastikan tahap mana kebenaran ketidak sedapan rasa ESP ni. Bau ESP ni sahaja sudah cukup menyelerakan. Bau macam nestum..nyum2. Bila dah rasa..rasa pun agak2 seperti nestum hehe..maybe sebab terpengaruh dengan bau..cuma kurang manis. Resipi saya minum ESP adalah..

1. 3 in 1 horlick
2. air panas
3. air suam4. 
3 sudu ESP

Atau ada banyak cara lain yang saya akan kongsi kan nanti:
Ini cara dari Pn Mahzaitul;

1. Bancuh Meal Shake (Shaklee) 
2. Air Ducth lady
3. 3 sudu ESP






Hebat kan, anak Pn Mahzaitul  (AMAR) yang berusia 2 tahun pun consume ESP untuk kesihatan. Hasilnya, Amar sangat cergas dan jarang demam. Alhamdullilah.



Untuk testi lebih lanjut dari Pn Mahzaitul, boleh anda layari TESTI ESP


Untuk Order atau pertanyaan boleh hubungi saya: ieda.chan@gmail.com

Or... isi borang di atas! :)))))

Setiap pembelian akan diberi jadual pengambilan dan consultancy. 

Sunday, May 26, 2013

Monday, April 22, 2013

Bedak ARAB

2 comments

Salam semua...

Siapa pernah pakai bedak arab? Series kena cuba tau.

Sejak keja kat KL ni kan, memang masa tu sangatlah mencemburui. Dapat2 plak si Akid sekarang ni dah pandai. Pantang nampak aku pakai tudung. KOmpom nak dukung ok.

So, aritu saje2 je nak try bedak arab ni. Sebab dia 3 in 1. Pakai bedak ni je ok. Tak payah nak sapu pelembab semua tu. Aku beli warna Russet.

Memang sangat2 ok. Tak tipu. Malam je aku pakai pelembab bagai tu semua. Tapi kekadang lupa gak pasal kalau susukan Akid then terus tertido. Yang tak lupa, bersihkan muka and gosok gigi setiap malam.

Pastu, last week adik aku tunang. Haaa...kitaorang je make up kan dia. Aku and adik aku Ida. PAstu biasalah kan, dah start make up2 kan hall, anak2 buah, kazen2 semua datang tadah muka. Haaa...masa ni la aku kuarkan bedak arab aku. Aku touch up kan muka diorg. Termasuklah mak and kaklong aku. Sebab apa? sebab cepat..hehhe Bayangkanlah kalau nak touch up sorang2 step by step. Nangis ooo..

Nampak smooth sangat. Kaklong aku kata "muka dia kalau buat keja2 (masak2 kat dapur) mesti berminyak. Tapi bila pakai bedak arab, tak berminyak. Ok je. Blend cantik. Anak2 buah aku nampak kulit diorg blend je ngan bedak tu. Pastu semua orang suh aku orderkan. Aku pun survey2 la.

Ok..korang nak order x? Kalau nak, meh aku bagi harga promo..

RM42 Exclude postage
50g

Memang antara harga murah la. Aku dah survey. So kalau berminat Pm carretem@gmail.com / whatsapp 0122850892

Antara kelebihan bedak arab ni

-halal dan boleh dibawa solat
-harga yg berbaloi dan tahan 3-4 bulan
-3 in 1(powder,foundation n moisturizer)
-tahan selama 8 jam
-bedak ni boleh serap ke dlm kulit dlm masa 1 minit dan mberi kesan semulajadi
-sangatt berkesan bila berpeluh lagi cantik,shining dan glowing
-bedak ni wangi
-bedak ni ikut darah pemakai
-boleh cover kulit bminyak
-melindungi jeragat dan jerawat
-dpt mgecutkan jerawat
-muka semakin gebu dan lembut
-UV protection

Cara menggunakannya:
- Basahkan span
- Sapukan span pada bedak
- Ratakan ke seluruh muka

Pss: Aku pakai Russet






M.Y.R.U.L.E

Tuesday, April 9, 2013

Update: Shawl

1 comments

Salam korang.. :)

Ada yang dah sold out ya..


Ok...seperti sneak preview hari tu kan, arini aku nak upload gambar shawl2 yang menjadi pilihan ramai.

So sempena pebukaan Domoks Garage, kita bagi harga PROMO!!

Stock terhad tau...siapa cepat dia dapat :)

Harga Asal RM39

Harga PROMO RM37 jekkk...

Material : Polymix/Chiffon

Size: + – 174 cm x 47 cm

Jom Like FB Domoks Garage

Domoks Garage




Sold out

001


002


003


004


007


008


 009


Sold out

010


011


012


013


014


015



M.Y.R.U.L.E




M.Y.R.U.L.E

Saturday, April 6, 2013

Harga PROMO SHAWL sempena pembukaan kedai...

0 comments



Salam korang.. :)


Ok...seperti sneak preview hari tu kan, arini aku nak upload gambar shawl2 yang menjadi pilihan ramai.

So sempena pebukaan Domoks Garage, kita bagi harga PROMO!!

Stock terhad tau...siapa cepat dia dapat :)

Harga Asal RM39

Harga PROMO RM37 jekkk...

Material : Polymix/Chiffon

Size: + – 174 cm x 47 cm

Jom Like FB Domoks Garage

Domoks Garage




001


002


003


004


007


008


 009


010


011


012


013


014


015



M.Y.R.U.L.E

Sunday, March 31, 2013

0 comments



KAT SINI!




Dengan lafaz Bismillah, mari kita launch LIKE LIKE GIVEAWAY!!!

Terbuka pada semua yang ada FB and Blog.

Bermula dari 15 April 2013 - 28 April 2013

Ada 2 Kategori A dan B

Beza hanyalah pada hadiah.

Untuk A, hadiah adalah Shawl.

Untuk B, Hadiah adalah Avent Teats 1 & 2(sesuai untuk bakal mummy and Mummy yang menyusukan baby)

Hanya perlu LIKE



Dan

Lea Athea

Last but not least, kena tag 2 orang kawan :)

Then comment kat Comment box kata dah LIKE.

Senang jek.

Opsss...like juga lah blog ni..nanti senang nak tau results. Pilihan pemenang kita pakai undi mesin ye.

Daaa...itu saje.. :)

Ps: i tukar hadiah kategori B ye, coz ramai macam x minat Bumble Bee storage :)




M.Y.R.U.L.E

Saturday, December 8, 2012

ESP Shaklee : Kebaikan dan testimonial

0 comments
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...hehe. Semoga semua rakan-rakan sihat walafiat sentiasa. Hari ni Post aku adalah untuk menceritakan kebaikan ESP shaklee. Memang ramai yang dah tahu dan banyak yang dah baca pasal ESP shaklee. Tapi post aku hari ni adalah beserta testimonial dari Distributor Shaklee jugak dan dia adalah admin blog ini. Puan Mahzaitul. 

Seperti yang kita tahu, Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur – tua atau muda.

Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari  susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.

Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:

Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

ESP @ Energizing Soy Protein :

Kompisis vitamin utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protein iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

Protein sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. So apabila kita memasak sumber protein seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protein yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.


ESP Untuk Bina OTOT (Ahli Bina Badan)

Ada antara pembeli saya adalah lelaki. Iya betul, lelaki pun minum ESP ni kerana ESP ini mempunyai kandungan protein sebanyak 14gram/per serving.   Honestly saya tahu, protein digunakan untuk peminat tegar gym untuk bina badan kerana suami saya jugak suatu ketika dulu aktif ke gym. 

Harga protein yang dikenakan di kedai-kedai kesihatan mencecah sehingga RM250 dan ke atas. ESP Shaklee ini juga berkemampuan membina otot dan mempunyai harga yang berpatutan (sila email saya untuk harga). Nanti saya akan cerita kan dengan lebih lanjut beserta testi dari pengguna saya dalam post di masa hadapan.


ESP TESTIMONIAL

Sebalum saya consume ESP, memang saya skeptical sebab ramai kata rasa ESP ni tak sedap. Bila saya dah beli perkara pertama yang saya lakukan adalah merasa ESP ini dengan lidah untuk memastikan tahap mana kebenaran ketidak sedapan rasa ESP ni. Bau ESP ni sahaja sudah cukup menyelerakan. Bau macam nestum..nyum2. Bila dah rasa..rasa pun agak2 seperti nestum hehe..maybe sebab terpengaruh dengan bau..cuma kurang manis. Resipi saya minum ESP adalah..

1. 3 in 1 horlick
2. air panas
3. air suam4. 
3 sudu ESP

Atau ada banyak cara lain yang saya akan kongsi kan nanti:
Ini cara dari Pn Mahzaitul;

1. Bancuh Meal Shake (Shaklee) 
2. Air Ducth lady
3. 3 sudu ESP






Hebat kan, anak Pn Mahzaitul  (AMAR) yang berusia 2 tahun pun consume ESP untuk kesihatan. Hasilnya, Amar sangat cergas dan jarang demam. Alhamdullilah.



Untuk testi lebih lanjut dari Pn Mahzaitul, boleh anda layari TESTI ESP


Untuk Order atau pertanyaan boleh hubungi saya: ieda.chan@gmail.com

Or... isi borang di atas! :)))))

Setiap pembelian akan diberi jadual pengambilan dan consultancy.