Monday, August 3, 2009

Perlu tau ke?

Hari ni macam takder aper nak cite. Just teringat pasal ader baca kat satu entry kat sini . Kat entry tu owner tu citer pasal perlu ke kita tahu pasal Ex-girlfriend bf or tunang kita? Best ke kalau kita dapat tau? Orang perempuan kan sgt sensitif pasal hal ni. Orang lelaki plak anggap ni perkara remeh jek. Pada diaorang benda ni x payahla nak dijadikan isu ~yawn~.

Camner plak kalau kita diberitahu yang Ex-girlfriend dia tu lagi best, lagi cantik, lagi putih or lagi pandai? Anda rasa tergugat tak? Rasa tak selamat? Dan mengenangkan kita kaum perempuan ni memang sensitif ngan perkara-perkara camni sure lagi rasa semakin sensitif. Betul tak?

Pada aku, x perlu la nak tau. Maybe..maybe la, boleh tau skit..JUST SIKIT sahaja. Tapi x perlu la sampai nak tau dia lagi baik ke, lagi cantik ke. Dan aper yang orang lelaki tak tau, sila tak payah la bagitau yang ex kamu tu lebih baik ke ape ke. Jangan bagitau ok. Walaupun ditanya. Benda ni sgt sensitif kat pompuan. Mungkin dia cakap x kisah..tapi kamu x tau dalam hati dia ok ke tidak.

And pada korang yang pompuan plak camner? Sanggup tau ke? Meh sini bagi pendapat ye.. ;)





8 comments:

-yani- said...

tak nak tahu pun
tapi dh tertahu
rase sakit hati pulak
kalau tahu sorang jek ex nyer takpe gak
ni sampai 3 org tu
haihh sakettt lah hati

(terjumpe gambar lama dia ngan ex dia.. satu album tu.. habis sy bakar hahahaha)

MyRule said...

Yani...

er...sampai 3?..uhuhu...
camner bleh tau?

then tunang amik kisah ke tak?
or dia pk benda tu small metter jek..

Love Lavendar said...

ya benar...perempuan sgtlah sensitif jiwanya.hahaha. mcm me...mesti ada2 skit2 cite pasal ex msg2...bkn ape..just nk die tahu perkara sebnar...tp xdelah smpai terlebih2 cite.. mcm kite g 1 tmpt ni die akan ckp pernah g dgn ex dlu, then trus i xnk g...hahahaha....

luvmine said...

what past is past..tak perlu tau..itu lebih baik.. bukannye ape..nt klu gaduh, semua benda akan diungkit.. :p

Siti Hajar said...

rasanya lebih baik x payah tahu..buat gado je n sakit hati..nant gado mula la ckp 'yela, saya ni x macam ex awak kan?'

tapi dah ter'tahu'..hehe..biarlah perkara2 lama tu jadi history..x pyh nak ungkit2 lagi..:)

MyRule said...

Love..

Typical pompuan..hehhe

Rasenyer semua pompuan akan bagi reaksi yang sama kan..;)

MyRule said...

Luvmine..

Yup..setuju.. tapi kekadang tercerita tanpa niat.. ;)

MyRule said...

Siti hajar..

Nak buat x tau tu yang payah... ~sigh~

Monday, August 3, 2009

Perlu tau ke?

Hari ni macam takder aper nak cite. Just teringat pasal ader baca kat satu entry kat sini . Kat entry tu owner tu citer pasal perlu ke kita tahu pasal Ex-girlfriend bf or tunang kita? Best ke kalau kita dapat tau? Orang perempuan kan sgt sensitif pasal hal ni. Orang lelaki plak anggap ni perkara remeh jek. Pada diaorang benda ni x payahla nak dijadikan isu ~yawn~.

Camner plak kalau kita diberitahu yang Ex-girlfriend dia tu lagi best, lagi cantik, lagi putih or lagi pandai? Anda rasa tergugat tak? Rasa tak selamat? Dan mengenangkan kita kaum perempuan ni memang sensitif ngan perkara-perkara camni sure lagi rasa semakin sensitif. Betul tak?

Pada aku, x perlu la nak tau. Maybe..maybe la, boleh tau skit..JUST SIKIT sahaja. Tapi x perlu la sampai nak tau dia lagi baik ke, lagi cantik ke. Dan aper yang orang lelaki tak tau, sila tak payah la bagitau yang ex kamu tu lebih baik ke ape ke. Jangan bagitau ok. Walaupun ditanya. Benda ni sgt sensitif kat pompuan. Mungkin dia cakap x kisah..tapi kamu x tau dalam hati dia ok ke tidak.

And pada korang yang pompuan plak camner? Sanggup tau ke? Meh sini bagi pendapat ye.. ;)





8 comments:

-yani- said...

tak nak tahu pun
tapi dh tertahu
rase sakit hati pulak
kalau tahu sorang jek ex nyer takpe gak
ni sampai 3 org tu
haihh sakettt lah hati

(terjumpe gambar lama dia ngan ex dia.. satu album tu.. habis sy bakar hahahaha)

MyRule said...

Yani...

er...sampai 3?..uhuhu...
camner bleh tau?

then tunang amik kisah ke tak?
or dia pk benda tu small metter jek..

Love Lavendar said...

ya benar...perempuan sgtlah sensitif jiwanya.hahaha. mcm me...mesti ada2 skit2 cite pasal ex msg2...bkn ape..just nk die tahu perkara sebnar...tp xdelah smpai terlebih2 cite.. mcm kite g 1 tmpt ni die akan ckp pernah g dgn ex dlu, then trus i xnk g...hahahaha....

luvmine said...

what past is past..tak perlu tau..itu lebih baik.. bukannye ape..nt klu gaduh, semua benda akan diungkit.. :p

Siti Hajar said...

rasanya lebih baik x payah tahu..buat gado je n sakit hati..nant gado mula la ckp 'yela, saya ni x macam ex awak kan?'

tapi dah ter'tahu'..hehe..biarlah perkara2 lama tu jadi history..x pyh nak ungkit2 lagi..:)

MyRule said...

Love..

Typical pompuan..hehhe

Rasenyer semua pompuan akan bagi reaksi yang sama kan..;)

MyRule said...

Luvmine..

Yup..setuju.. tapi kekadang tercerita tanpa niat.. ;)

MyRule said...

Siti hajar..

Nak buat x tau tu yang payah... ~sigh~