Monday, August 9, 2010

Pureen Warehouse

Bulan April aritu kan, ader sekali tu kitaorg gi area sect 14 PJ. Tak ingat sebab apa. Tapi masa tu kitaorg dah sesat. Masa encik usrule nak buat U-turn nampakla orang ramai berduyun2 membawa kotak, beg plastik yang besar. Bila tgk2 balik apa dalam kotak (yang ni tipuuu..mana nampak aper dalam kotak tu..hehehe) dalam plastik, nampakla barang2 baby. Dengan muka pelik aku pun tanya encik usrule " ader warehouse barang baby ke kat sini?". Encik usrule plak jawab " entah, nak gi tgk?". Ye2 jek kan..pantang nampak sale, tapi x gi pun. masa tu baby baru nak masuk 4 bulan dalam perut.

2,3 hari pastu nampak la ramai blogger yang citer pasal Pureen warehouse ni. Then dgn jayanyer aku balik and bagitau encik usrule. So, encik usrule kata kalau ader lagi, kita gi ek.

Haaa..tu yang jadi citer. Dah sebulan kitaorg tau pasal Pureen Warehouse ni. Dah siap2 suruh encik usrule free kan date sabtu hari tu. Pagi2 Sabtu kol 7 lebih tu encik usrule dah kejut (aku lepas SUbuh tido balik). Dia ajak breakfast, gi klinik (dia demam, batuk and selsema) pastu boleh gi Pureen warehouse.

Tapi x sempat pun gi klinik, sebab dua2 slow benar nak bersiap. Last2 gi breakfast jek. Lepas tu terus gerak ke PJ. Sampai dah dekat pukul 10. Dah ader org yang balik pun. Kitaorg parking kat bangunan sebelah pureen tu. RM2 sejam. Masuk2 je terus gi bahagian baju kat belakang. Encik usrule sorang jek bawa beg plastik besar tu. Aku pegang purse.

Mula2 cari sama2, pastu encik usrule dah hilang. Murah2 gak. Seluar panjang and pendek baby RM1, baju RM 3, ader yang rm5 and yang RM6 tu boleh dapat sepasang (seluar ngan baju). Dah pesan kat encik usrule amik size 16 ngan 18 aje. Tiba2 jek rasa macam rugi x amik plastik besar sorang satu. X cukup tgn nak pegang purse lagi, baju lagi ngan nak pilih ..huhuh.


After that encik usrule call, kata dia dah siap. So jumpa ngan dia kat tempat yang clear skit utk pilih baju mana yang kitaorg nak. Err..semua org buat camtu..amik byk2 pastu baru pilih. Encik usrule tukang check size dan aku tukang lipat.

Lepas tu gerak kat bahagian barang2 lain plak. Yang ni aku tukang cari, encik usrule duduk kat tgh je, tukang pegang barang. Dapatla 2 botol susu, mandian baby, travel set toiletries, baby wipe, diapers newborn, nappy cream etc (x tau nama..heheh).

So, semua sekali abis hampir RM300. Kitaorg abis shopping dah pukul 12pm. Lepas tu terus balik rumah. Dua2 dah penat giler.

Tapi okla. Baju tido jek kitaorg dapat 7 helai, baju siang lagi. Pastu dapat belikan baju raya utk Atif 2 pasang. Lupa plak nak belikan baju raya utk Nada dan Najat. Sebabnyer kitaorg x tgk baju baby girl pun..(hint..hint.. :P ).

Semalam plak sempat gi Tesco Shah Alam lagi. Beli kotak plastik utk letak baju and barang2 baby. Tengah sale, satu kotak besar and satu lagi sedang baru RM34. Sangat berbaloi2..:P

Ps: Gambar memang takder la..sebab bz ngan shopping..~wink~



M.Y.R.U.L.E

9 comments:

Mrs.aisheiteru said...

st pegi jgak hari ahad! mmg best! murah sgt!

harzharun said...

amboi2..sonoknyer dia...baju raya untuk diri sendri dah beli lom?

MyRule said...

Mrs... beli aper?..sure borong byk gak kan...:P

Harz...err...belum lg...huhuhuu

Ibu Alia Kaiyisah said...

Salam kenal.

Oh. Kita juga pergi hari yg sama. Mungkin awak salah seorang drpd preggy women yg duk tepi pilih pilih n lipat. memang syok kan?. :)

MyRule said...

Salam ibu Alia Kaiyisah...Sedap nama ni...:P

Aha..tapi x duduk..sambil berdiri..sambil melipat. Memang seronok..sebab murah2, x perasan duit abis ~wink~

Borong byk ke?

juelee said...

jue pegi yg masa bulan april aritu... yg last wiken mmg tak gi dah sebab mostly dah borong masa aritu hehehe.. tapi mmg murah2... baju nak bt basahan mmg untung la beli..

MyRule said...

Jue...awal ek gi..mesti asik dok belek2 jek barang2 baby tu...hehehe

azian abdullah said...

wah!!!bestnye pegi bb warehouse sale. i tak sempat pun nak pegi :(
nak sedapkan ht, tunggulah lepas ry nnt br beli. tu pun kalau ada warehouse sale lagi kan..

bestnye dah tau jantina bb. hehe

MyRule said...

Azian... takper2..awal lagi. Raya dulu..:p

err..due bila?

Monday, August 9, 2010

Pureen Warehouse

Bulan April aritu kan, ader sekali tu kitaorg gi area sect 14 PJ. Tak ingat sebab apa. Tapi masa tu kitaorg dah sesat. Masa encik usrule nak buat U-turn nampakla orang ramai berduyun2 membawa kotak, beg plastik yang besar. Bila tgk2 balik apa dalam kotak (yang ni tipuuu..mana nampak aper dalam kotak tu..hehehe) dalam plastik, nampakla barang2 baby. Dengan muka pelik aku pun tanya encik usrule " ader warehouse barang baby ke kat sini?". Encik usrule plak jawab " entah, nak gi tgk?". Ye2 jek kan..pantang nampak sale, tapi x gi pun. masa tu baby baru nak masuk 4 bulan dalam perut.

2,3 hari pastu nampak la ramai blogger yang citer pasal Pureen warehouse ni. Then dgn jayanyer aku balik and bagitau encik usrule. So, encik usrule kata kalau ader lagi, kita gi ek.

Haaa..tu yang jadi citer. Dah sebulan kitaorg tau pasal Pureen Warehouse ni. Dah siap2 suruh encik usrule free kan date sabtu hari tu. Pagi2 Sabtu kol 7 lebih tu encik usrule dah kejut (aku lepas SUbuh tido balik). Dia ajak breakfast, gi klinik (dia demam, batuk and selsema) pastu boleh gi Pureen warehouse.

Tapi x sempat pun gi klinik, sebab dua2 slow benar nak bersiap. Last2 gi breakfast jek. Lepas tu terus gerak ke PJ. Sampai dah dekat pukul 10. Dah ader org yang balik pun. Kitaorg parking kat bangunan sebelah pureen tu. RM2 sejam. Masuk2 je terus gi bahagian baju kat belakang. Encik usrule sorang jek bawa beg plastik besar tu. Aku pegang purse.

Mula2 cari sama2, pastu encik usrule dah hilang. Murah2 gak. Seluar panjang and pendek baby RM1, baju RM 3, ader yang rm5 and yang RM6 tu boleh dapat sepasang (seluar ngan baju). Dah pesan kat encik usrule amik size 16 ngan 18 aje. Tiba2 jek rasa macam rugi x amik plastik besar sorang satu. X cukup tgn nak pegang purse lagi, baju lagi ngan nak pilih ..huhuh.


After that encik usrule call, kata dia dah siap. So jumpa ngan dia kat tempat yang clear skit utk pilih baju mana yang kitaorg nak. Err..semua org buat camtu..amik byk2 pastu baru pilih. Encik usrule tukang check size dan aku tukang lipat.

Lepas tu gerak kat bahagian barang2 lain plak. Yang ni aku tukang cari, encik usrule duduk kat tgh je, tukang pegang barang. Dapatla 2 botol susu, mandian baby, travel set toiletries, baby wipe, diapers newborn, nappy cream etc (x tau nama..heheh).

So, semua sekali abis hampir RM300. Kitaorg abis shopping dah pukul 12pm. Lepas tu terus balik rumah. Dua2 dah penat giler.

Tapi okla. Baju tido jek kitaorg dapat 7 helai, baju siang lagi. Pastu dapat belikan baju raya utk Atif 2 pasang. Lupa plak nak belikan baju raya utk Nada dan Najat. Sebabnyer kitaorg x tgk baju baby girl pun..(hint..hint.. :P ).

Semalam plak sempat gi Tesco Shah Alam lagi. Beli kotak plastik utk letak baju and barang2 baby. Tengah sale, satu kotak besar and satu lagi sedang baru RM34. Sangat berbaloi2..:P

Ps: Gambar memang takder la..sebab bz ngan shopping..~wink~



M.Y.R.U.L.E

9 comments:

Mrs.aisheiteru said...

st pegi jgak hari ahad! mmg best! murah sgt!

harzharun said...

amboi2..sonoknyer dia...baju raya untuk diri sendri dah beli lom?

MyRule said...

Mrs... beli aper?..sure borong byk gak kan...:P

Harz...err...belum lg...huhuhuu

Ibu Alia Kaiyisah said...

Salam kenal.

Oh. Kita juga pergi hari yg sama. Mungkin awak salah seorang drpd preggy women yg duk tepi pilih pilih n lipat. memang syok kan?. :)

MyRule said...

Salam ibu Alia Kaiyisah...Sedap nama ni...:P

Aha..tapi x duduk..sambil berdiri..sambil melipat. Memang seronok..sebab murah2, x perasan duit abis ~wink~

Borong byk ke?

juelee said...

jue pegi yg masa bulan april aritu... yg last wiken mmg tak gi dah sebab mostly dah borong masa aritu hehehe.. tapi mmg murah2... baju nak bt basahan mmg untung la beli..

MyRule said...

Jue...awal ek gi..mesti asik dok belek2 jek barang2 baby tu...hehehe

azian abdullah said...

wah!!!bestnye pegi bb warehouse sale. i tak sempat pun nak pegi :(
nak sedapkan ht, tunggulah lepas ry nnt br beli. tu pun kalau ada warehouse sale lagi kan..

bestnye dah tau jantina bb. hehe

MyRule said...

Azian... takper2..awal lagi. Raya dulu..:p

err..due bila?