Tuesday, September 7, 2010

Cerita Sedih


Malam tadi adik aku citer pasal seorang budak perempuan petronas Kerteh sebaya dgn dia Accident and meninggal. Yang buat lagi sedih that girl pregnant 4 bulan and Pjj ngan hubby dia. Hubby dia kat Korea. Dah la baru kahwin. Tak dapat bayangkan perasaan hubby dia.
Nak2 dekat raya ni.

Arini plak dapat tau dari Harz, yang blogger Fara accident Sabtu hari tu. Fara on the way balik Kertih dari Bangi. Dia pun Pjj ngan hubby dia. Bila check balik ngan Harz, betulla that girl satu keta ngan Fara and Harz kenal.

Bila dengar cerita2 macam ni, aku selalu ingat kerisauan aku waktu tunggu encik usrule on the way balik dari Melaka ke Shah Alam. Risau weii..dapat2 kalau dia lambat sampai. Dah la dia naik motor. Masa suruh dia naik bas je, dia x nak. Lambat katanyer. Suruh bawa keta mak aku, segan plak. Last2 kitaorg beli motor yang elok and CC tinggi. Tapi Still motor kan. Risau tetap risau. Even abang aku pun pernah terbang bawa superbike. Nasib baik x teruk. And aku tak tau la kalau jadi kat encik usrule. Hisshh...mintak2 dijauhkan. Kalau encik usrule on d way balik ke Melaka pun sepanjang pagi tu aku akan risau. Selagi dia x call bagitau dah sampai memang x senang.

Itu antara risiko PJJ. Bukan nak kata org yang stay together tu x der risiko. Ader..cuma bila jauh2 ni, everyweek kena travel. Sometimes penat and mengantuk. Nasib baikla kitaorg berdua Shah alam-Melaka-Shah Alam jek. Tapi x perla, dah itu pilihan kitaorg. Insyaallah buat masa ni itu yang terbaik. Doakan ye, bila lepas ader baby ni aku dapat kerja kat Melaka and kitaorg boleh stay together balik macam dulu2.

And semoga Fara cepat sembuh and Alfatihah utk that girl.



M.Y.R.U.L.E

4 comments:

amElyn said...

hi kak!
kak mai pjj dgn hubby ke?
i see..i see..
take good care of yourself okayy!
takziah on that news.
sedih kan? =(
memang risky sebenarnya bila selalu travel..sebab masa banyak atas jalan.hope everything's fine eh kak!
take care! =)

MyRule said...

Hi amelyn... :P

Aha..Pjj.

Yup..sedih bila dgr citer that girl. Yang penting kena hati2 tau..

Selamat Hari Raya ye.. :-)

nadeera said...

bukan Pjj jer yg kerisauan..saya yg ddk sekali nie pun kalau en abg gi kerja selagi tak sms kata dah smpai kilang,selagi tu la hati nie tak tenang..kadang2 kita dah cukup hati2,org lain pulak yg wat hall..so aper yg mampu berdoa dan terus berdoa,semoga semuanyer selamat kan :-)

MyRule said...

Aha kan Nadeera. Kita dah cukup hati2, tapi kerna kelalaian org lain, org lain yang x bersalah jadi mangsa. Doa adalah kekuatan kita..

Selamat Hari Raya ~wink~

Tuesday, September 7, 2010

Cerita Sedih


Malam tadi adik aku citer pasal seorang budak perempuan petronas Kerteh sebaya dgn dia Accident and meninggal. Yang buat lagi sedih that girl pregnant 4 bulan and Pjj ngan hubby dia. Hubby dia kat Korea. Dah la baru kahwin. Tak dapat bayangkan perasaan hubby dia.
Nak2 dekat raya ni.

Arini plak dapat tau dari Harz, yang blogger Fara accident Sabtu hari tu. Fara on the way balik Kertih dari Bangi. Dia pun Pjj ngan hubby dia. Bila check balik ngan Harz, betulla that girl satu keta ngan Fara and Harz kenal.

Bila dengar cerita2 macam ni, aku selalu ingat kerisauan aku waktu tunggu encik usrule on the way balik dari Melaka ke Shah Alam. Risau weii..dapat2 kalau dia lambat sampai. Dah la dia naik motor. Masa suruh dia naik bas je, dia x nak. Lambat katanyer. Suruh bawa keta mak aku, segan plak. Last2 kitaorg beli motor yang elok and CC tinggi. Tapi Still motor kan. Risau tetap risau. Even abang aku pun pernah terbang bawa superbike. Nasib baik x teruk. And aku tak tau la kalau jadi kat encik usrule. Hisshh...mintak2 dijauhkan. Kalau encik usrule on d way balik ke Melaka pun sepanjang pagi tu aku akan risau. Selagi dia x call bagitau dah sampai memang x senang.

Itu antara risiko PJJ. Bukan nak kata org yang stay together tu x der risiko. Ader..cuma bila jauh2 ni, everyweek kena travel. Sometimes penat and mengantuk. Nasib baikla kitaorg berdua Shah alam-Melaka-Shah Alam jek. Tapi x perla, dah itu pilihan kitaorg. Insyaallah buat masa ni itu yang terbaik. Doakan ye, bila lepas ader baby ni aku dapat kerja kat Melaka and kitaorg boleh stay together balik macam dulu2.

And semoga Fara cepat sembuh and Alfatihah utk that girl.



M.Y.R.U.L.E

4 comments:

amElyn said...

hi kak!
kak mai pjj dgn hubby ke?
i see..i see..
take good care of yourself okayy!
takziah on that news.
sedih kan? =(
memang risky sebenarnya bila selalu travel..sebab masa banyak atas jalan.hope everything's fine eh kak!
take care! =)

MyRule said...

Hi amelyn... :P

Aha..Pjj.

Yup..sedih bila dgr citer that girl. Yang penting kena hati2 tau..

Selamat Hari Raya ye.. :-)

nadeera said...

bukan Pjj jer yg kerisauan..saya yg ddk sekali nie pun kalau en abg gi kerja selagi tak sms kata dah smpai kilang,selagi tu la hati nie tak tenang..kadang2 kita dah cukup hati2,org lain pulak yg wat hall..so aper yg mampu berdoa dan terus berdoa,semoga semuanyer selamat kan :-)

MyRule said...

Aha kan Nadeera. Kita dah cukup hati2, tapi kerna kelalaian org lain, org lain yang x bersalah jadi mangsa. Doa adalah kekuatan kita..

Selamat Hari Raya ~wink~