Tuesday, January 11, 2011

Bintik-bintik merah

Baru jap tadi timbang kat klinik.. berat Ammar sudah 7.4kg..



Saat aku type entry ni, encik usrule and Ammar kat Klinik. Ammar kena rashes kat belakang badan dia..banyak and merah2.

Aritu masa weekend skit jek rashes dia. Kat muka dah merah2. Tapi masa tu kat blakang badan x der. Pagi tadi, masa call mak aku, dia bagitau rashes ammar dah semakin banyak. So far sapu ngan lotion Calamine tu je.
Baru jap tadi, encik usrule call bagitau dia kat klinik. Sempat la ber3G ngan dia and Ammar. Ammar nampak ok jek. Tercari2 gak mana datang suara aku masa kitaorg ber3G tadi.

Err.. Rabu lepas kat tgn and badan aku keluar rashes gak. Sampai MC la juga. Ingatkan denggi. Sebab before ni aku pernah kena denggi, simptom2nyer aderlah rashes ditangan. Tapi bila gi klinik, doktor kata alahan. Tapi x tau alah ngan ape. Ader kena mengena x ngan rashes Ammar ni?

Sebab Ammar menyusu direct fresh ngan aku bermula Jumaat malam Sabtu sampai semalam siang. Tapi by that time dia menyusu Jumaat malam tu rashes aku dah ok. X per la, tunggu encik usrule and ammar jumpa doktor dulu la..

Ammar... mommy LUV and MISS Ammar so MUCH...... Ammar cinta hati mommy..

M.Y.R.U.L.E

9 comments:

nur easy said...

mudah2an cepat baik rashes ammar tu..

Lisa said...

harap2 cepat hilangla erk rashes ammar tu kak mai..
berat fina pn dh 7kg heheh, naik 1.3kg dr bln lepas

MyRule said...

easy.. harap2la.. Ammar alah ngan panas..

Along..hehehe ammar udah 7.4kg. Timbang kat klinik malam tadi.

azian abdullah said...

zatul, najla pun dah ada rashes kat pipi. mcm jerawat dh i tgk. u buat camne nak bg hilang eh?

MyRule said...

Azian.. Najla pun ader gak?.. Gatal2 x? Aritu i sapu lotion calamine. Nampak macam kurang. Semalam byk balik. Hubby bawa gi klinik kanak2. Dapatla cream skit and doktor ckp dia maybe alah ngan panas.

Nenek i sapukan ngan bawang putih + minyak masak skit. Tgkla 2,3 hari ni camner.

eiza said...

Ciannyer Ammar..

mudah2han cepat baik.

MyRule said...

thanks eiza... amin... :p

Cool Lean said...

Ammar dah allergic dgn Belimbing kot... Dah sampai masanya dia cuba hidup kat Kontan lak..hehehehehe

Ammar..lai! Lai!

MyRule said...

Nek chik Ammar... bukan kata hidup kat kontan.. datang kontan time raya cina pun belum tentu... serul maybe kena OT time keja...heheheh

Tuesday, January 11, 2011

Bintik-bintik merah

Baru jap tadi timbang kat klinik.. berat Ammar sudah 7.4kg..



Saat aku type entry ni, encik usrule and Ammar kat Klinik. Ammar kena rashes kat belakang badan dia..banyak and merah2.

Aritu masa weekend skit jek rashes dia. Kat muka dah merah2. Tapi masa tu kat blakang badan x der. Pagi tadi, masa call mak aku, dia bagitau rashes ammar dah semakin banyak. So far sapu ngan lotion Calamine tu je.
Baru jap tadi, encik usrule call bagitau dia kat klinik. Sempat la ber3G ngan dia and Ammar. Ammar nampak ok jek. Tercari2 gak mana datang suara aku masa kitaorg ber3G tadi.

Err.. Rabu lepas kat tgn and badan aku keluar rashes gak. Sampai MC la juga. Ingatkan denggi. Sebab before ni aku pernah kena denggi, simptom2nyer aderlah rashes ditangan. Tapi bila gi klinik, doktor kata alahan. Tapi x tau alah ngan ape. Ader kena mengena x ngan rashes Ammar ni?

Sebab Ammar menyusu direct fresh ngan aku bermula Jumaat malam Sabtu sampai semalam siang. Tapi by that time dia menyusu Jumaat malam tu rashes aku dah ok. X per la, tunggu encik usrule and ammar jumpa doktor dulu la..

Ammar... mommy LUV and MISS Ammar so MUCH...... Ammar cinta hati mommy..

M.Y.R.U.L.E

9 comments:

nur easy said...

mudah2an cepat baik rashes ammar tu..

Lisa said...

harap2 cepat hilangla erk rashes ammar tu kak mai..
berat fina pn dh 7kg heheh, naik 1.3kg dr bln lepas

MyRule said...

easy.. harap2la.. Ammar alah ngan panas..

Along..hehehe ammar udah 7.4kg. Timbang kat klinik malam tadi.

azian abdullah said...

zatul, najla pun dah ada rashes kat pipi. mcm jerawat dh i tgk. u buat camne nak bg hilang eh?

MyRule said...

Azian.. Najla pun ader gak?.. Gatal2 x? Aritu i sapu lotion calamine. Nampak macam kurang. Semalam byk balik. Hubby bawa gi klinik kanak2. Dapatla cream skit and doktor ckp dia maybe alah ngan panas.

Nenek i sapukan ngan bawang putih + minyak masak skit. Tgkla 2,3 hari ni camner.

eiza said...

Ciannyer Ammar..

mudah2han cepat baik.

MyRule said...

thanks eiza... amin... :p

Cool Lean said...

Ammar dah allergic dgn Belimbing kot... Dah sampai masanya dia cuba hidup kat Kontan lak..hehehehehe

Ammar..lai! Lai!

MyRule said...

Nek chik Ammar... bukan kata hidup kat kontan.. datang kontan time raya cina pun belum tentu... serul maybe kena OT time keja...heheheh