Thursday, January 27, 2011

Insurance


Korang2 yang dah ader baby tu kan, ambil insurance aper ek utk baby?

Aper ek yang penting bila kita nak beli (beli ke?) insurance ni..?



Ok.. itew intro je..

Last week, kan turn encik usrule and Ammar balik Shah Alam. Ahad lepas aku kena jaga Badminton tournament kilang aku. Nak tak nak, encik usrule and ammar kena la ikut kan, sebab time weekend je kitaorg nak spend masa bersama2. Awal2 dah pesan kat Ammar. Buat perangai elok2, tak mau nangis jerit2, kalau nak susu ke panas ke penat..sila nangis skit2 jek. Kalau org dukung or ajak main2, sila gelak aje (kitaorg selalu pesan ammar camni) ==> nanti org sayang..hehehe

Kira hari Ahad tu la, first time ammar turun court. Yeah.. Ammar sgt behave. Saper dukung, ajak main and borak2 ngan dia, semua dia layan. Org amik gambar pun dia layan. Sampaikan ader sekali tgh menyusukan dia dalam bilik persalinan, boleh dia stop menyusu semata2 nak berborak ngan auntie ita dia. Agaknyer nak ucapkan tahniah sebab auntie Ita jadi juara. Sampai menyembur2 air liur dia..hehehe.

Bila dah penat, dia boleh tido dalam dewan tu. Dah la dgn ramai org tgh bersorak. dia selamba je tido. Semua geram ngan peha KFC Ammar. Pastu macam x caya je Ammar boleh tido sendiri.

Petang tu plak kan, ada games badminton kat tv. Dia siap angkat2 kepala nak tgk tv. Ish.. entah2 dia perasan x macam sama je games yang dia tgk kat court and tv tu?..hihihi

Jom tgk aksi Ammar masa games aritu.


Inilah reaction Ammar masa tgk diorg main badminton.



Dgn auntie Ita yang jadi juara double Female.


Auntie Ita and Auntie tierah.. the juara...

Tgk..dia sudah penat. Terus tido dipangkuan.

Lena. Selamba je dia tido time org tgh bersorak x hingat.

M.Y.R.U.L.E

7 comments:

fikaryna said...

comelnya ammar..makin tembam..huhu..nanti ammar kawan ngan anak anty ryna yer..hehe..

MyRule said...

Tq auntie ryna.. hehhee

boleh aje.. x sabar tunggu baby kuar.. :P

nur easy said...

blom beli lg insurance tuk c kecik tu.. ala bila plak la ni

MyRule said...

easy... kitaorg baru nak beli. Serik masa ammar warded dulu kat gov... :P
Bukan x ok..ok..cuma ader skit yang x berkenan dimata..

whitelily said...

hi.. nama anak kte sama la..ammar jugak..i ada ambil insuran for my bb.. ngan prudential pru mychild..so far ok la.. siap ngan invest n protection..

muhdnurfirdaus said...

ammar mmg x hingat !!
same macam mak dye !!
tgk pklong dye ..
stylo mylo ..
hahahaha ..

MyRule said...

Paklong firdaus jeles kan? Haha

Thursday, January 27, 2011

Insurance


Korang2 yang dah ader baby tu kan, ambil insurance aper ek utk baby?

Aper ek yang penting bila kita nak beli (beli ke?) insurance ni..?



Ok.. itew intro je..

Last week, kan turn encik usrule and Ammar balik Shah Alam. Ahad lepas aku kena jaga Badminton tournament kilang aku. Nak tak nak, encik usrule and ammar kena la ikut kan, sebab time weekend je kitaorg nak spend masa bersama2. Awal2 dah pesan kat Ammar. Buat perangai elok2, tak mau nangis jerit2, kalau nak susu ke panas ke penat..sila nangis skit2 jek. Kalau org dukung or ajak main2, sila gelak aje (kitaorg selalu pesan ammar camni) ==> nanti org sayang..hehehe

Kira hari Ahad tu la, first time ammar turun court. Yeah.. Ammar sgt behave. Saper dukung, ajak main and borak2 ngan dia, semua dia layan. Org amik gambar pun dia layan. Sampaikan ader sekali tgh menyusukan dia dalam bilik persalinan, boleh dia stop menyusu semata2 nak berborak ngan auntie ita dia. Agaknyer nak ucapkan tahniah sebab auntie Ita jadi juara. Sampai menyembur2 air liur dia..hehehe.

Bila dah penat, dia boleh tido dalam dewan tu. Dah la dgn ramai org tgh bersorak. dia selamba je tido. Semua geram ngan peha KFC Ammar. Pastu macam x caya je Ammar boleh tido sendiri.

Petang tu plak kan, ada games badminton kat tv. Dia siap angkat2 kepala nak tgk tv. Ish.. entah2 dia perasan x macam sama je games yang dia tgk kat court and tv tu?..hihihi

Jom tgk aksi Ammar masa games aritu.


Inilah reaction Ammar masa tgk diorg main badminton.



Dgn auntie Ita yang jadi juara double Female.


Auntie Ita and Auntie tierah.. the juara...

Tgk..dia sudah penat. Terus tido dipangkuan.

Lena. Selamba je dia tido time org tgh bersorak x hingat.

M.Y.R.U.L.E

7 comments:

fikaryna said...

comelnya ammar..makin tembam..huhu..nanti ammar kawan ngan anak anty ryna yer..hehe..

MyRule said...

Tq auntie ryna.. hehhee

boleh aje.. x sabar tunggu baby kuar.. :P

nur easy said...

blom beli lg insurance tuk c kecik tu.. ala bila plak la ni

MyRule said...

easy... kitaorg baru nak beli. Serik masa ammar warded dulu kat gov... :P
Bukan x ok..ok..cuma ader skit yang x berkenan dimata..

whitelily said...

hi.. nama anak kte sama la..ammar jugak..i ada ambil insuran for my bb.. ngan prudential pru mychild..so far ok la.. siap ngan invest n protection..

muhdnurfirdaus said...

ammar mmg x hingat !!
same macam mak dye !!
tgk pklong dye ..
stylo mylo ..
hahahaha ..

MyRule said...

Paklong firdaus jeles kan? Haha