Friday, August 7, 2009

Hari ni mood sgt la x best.

Tak suka... tak suka.. tak suka ngan tajuk arini. Patutnyer arini la rasa ari paling best, sebab ari ni ari jumaat kan. Tapi 2 kejadian yang x seberapa best telah berlaku arini, membuatkan mood aku x ok...silap2 sampai abis keja karang ~sad~

Kejadian pertama.

Mr X : Ade keja arini.
Aku : Keja aper?

Mr X : Pc Job End kat DWG x elok. Kena Recovery balik. Network problem.
Aku : Mana ko tau?

Mr X : Aku dah tgk semalam. Nanti ko turun...bla bla bla..bla..bla..
Aku : Er..*** dalam hati berkata2** naper aku yang kena gi tgk? ko x tanya pun aku free ke tak.
Annoying la, selalu camni.

Kejadian kedua

Mrs Y : Senin depan kena pakai mask, sebab awak balik melaka weekend ni. Melaka kan byk H1n1.
Aku : Akak, nak kena kat sini pun bole. Kata2 tu doa. Dapat2 hari ni hari Jumaat.

Mrs Y : X kan marah kot.
Aku : X marah..cakap jek.

Mrs Y : ala..bla..bla..bla.. *** sambil berlari2 ke depan***
Aku : errr....

sambung kat meja makan

Aku : Akak terasa ke ngan saya tadi?
Mrs Y : Entahla..pandai2 sendiri la nak menilai..

Aku : ala..sorry la
Mrs Y : ***buat BODO sampai ke sudah.*** ~sad~

Kejadian pertama tu, aku x rasa sgt. Abis2 pun sebab kitaorg profesional, aku gi gak buat. Lepas tu aku ok jek ngan Mr X tu. Dia ok jek, cuma kadang2 je cara tu buat aku annoyance sgt2. Pastu gelak2 balik jek.

Cuma kejadian kedua tu buat aku sedih sampai sekarang. Mrs Y ni sudah 36 ok. Style ckp memang kasar skit. So aku pun ikut arr rentak dia, kalau x aku jek yang kena berdas2. Aku pun salah gak, gi sound dia macam tu. Tapi tu kan cara biase dia. Ngan org lain pun dia buat camtu. So naper nak merajuk plak. Lagipun aku dah minta maaf kan. Sgtla letih nak layan org macam ni ~yawn~

4 comments:

Siti Hajar said...

org2 mcm ni, kita kena diam..sebab nant kita juga yg sakit hati balik kan..bila time diaorg ckp, x pulak pikir perasaan kita tapi bila kita melawan ckp atau balas balik..tau pulak diaorg tu sakit hati..kan..kan..

MyRule said...

Siti.. yeah right...!! hhehehe...
skang tgh mendiamkan diri coz diam itew pintar.. :)

lia akma said...

hajar..setuju!!
dlm dunia nih..kte asik jge ati org je..tp org salu xjge ati kte..huhu..

nad nazira said...

tuhlaaa..susahnye nak jage hati orang,kan


takpe..awk rilek2 je..nanti ilanglah perasaan yang 'tak besh' tu..


:P

Friday, August 7, 2009

Hari ni mood sgt la x best.

Tak suka... tak suka.. tak suka ngan tajuk arini. Patutnyer arini la rasa ari paling best, sebab ari ni ari jumaat kan. Tapi 2 kejadian yang x seberapa best telah berlaku arini, membuatkan mood aku x ok...silap2 sampai abis keja karang ~sad~

Kejadian pertama.

Mr X : Ade keja arini.
Aku : Keja aper?

Mr X : Pc Job End kat DWG x elok. Kena Recovery balik. Network problem.
Aku : Mana ko tau?

Mr X : Aku dah tgk semalam. Nanti ko turun...bla bla bla..bla..bla..
Aku : Er..*** dalam hati berkata2** naper aku yang kena gi tgk? ko x tanya pun aku free ke tak.
Annoying la, selalu camni.

Kejadian kedua

Mrs Y : Senin depan kena pakai mask, sebab awak balik melaka weekend ni. Melaka kan byk H1n1.
Aku : Akak, nak kena kat sini pun bole. Kata2 tu doa. Dapat2 hari ni hari Jumaat.

Mrs Y : X kan marah kot.
Aku : X marah..cakap jek.

Mrs Y : ala..bla..bla..bla.. *** sambil berlari2 ke depan***
Aku : errr....

sambung kat meja makan

Aku : Akak terasa ke ngan saya tadi?
Mrs Y : Entahla..pandai2 sendiri la nak menilai..

Aku : ala..sorry la
Mrs Y : ***buat BODO sampai ke sudah.*** ~sad~

Kejadian pertama tu, aku x rasa sgt. Abis2 pun sebab kitaorg profesional, aku gi gak buat. Lepas tu aku ok jek ngan Mr X tu. Dia ok jek, cuma kadang2 je cara tu buat aku annoyance sgt2. Pastu gelak2 balik jek.

Cuma kejadian kedua tu buat aku sedih sampai sekarang. Mrs Y ni sudah 36 ok. Style ckp memang kasar skit. So aku pun ikut arr rentak dia, kalau x aku jek yang kena berdas2. Aku pun salah gak, gi sound dia macam tu. Tapi tu kan cara biase dia. Ngan org lain pun dia buat camtu. So naper nak merajuk plak. Lagipun aku dah minta maaf kan. Sgtla letih nak layan org macam ni ~yawn~

4 comments:

Siti Hajar said...

org2 mcm ni, kita kena diam..sebab nant kita juga yg sakit hati balik kan..bila time diaorg ckp, x pulak pikir perasaan kita tapi bila kita melawan ckp atau balas balik..tau pulak diaorg tu sakit hati..kan..kan..

MyRule said...

Siti.. yeah right...!! hhehehe...
skang tgh mendiamkan diri coz diam itew pintar.. :)

lia akma said...

hajar..setuju!!
dlm dunia nih..kte asik jge ati org je..tp org salu xjge ati kte..huhu..

nad nazira said...

tuhlaaa..susahnye nak jage hati orang,kan


takpe..awk rilek2 je..nanti ilanglah perasaan yang 'tak besh' tu..


:P