Monday, September 28, 2009

Raya dan HIV Test

Raya ke 4 aritu, sebelah pagi sempat gi KWSP kat Pekan Alor gajah jap. Pastu sempat pej Agama Islam amik Form utk nikah. Kena bayar RM1. Lepas tu terus gi poliklinik kerajaan utk buat HIV test. Pun kena RM1 masa register tu. Aku satu2nyer org yang buat HIV test. Semua staff tanya bila nak kenduri. Masa mula2 tu diorg ader sesi pertanyaan. Tapi soalan dia kacang je..hehehe.

Syawal 2


Ngan encik Usrule kat Muar

Kat Muar lagi




encik usrule 143 so much

5 comments:

k|ree said...

kita aritu, sume ayah amik kan...
teruk betul kan..?ngada2...borang nikah..yang gi submit kat pejabat tue..pun ayah yang buatkan...
nak tunggu balik melaka..agak masalah sikit...waa...2 bulan je lg ye...jap je masa berlalu...

hanim said...

aik, HIV form kena byr gak eyh? i buat kat s.alam free jer.. hurm, borang nikah mmg kena amik kat pej agama ker? bley x if print tenet jer?? sgt x sempat nk ulang alik g pej agama tu.. ;(

MyRule said...

Kiree... me x der ayah...uhuhuu..
Kena gi amik sendiri ngan my mom.. ;)

Hanim..

bukan form hiv tu kena bayar. Masa register kat klinik tu kena byar..

err... x sure plak boleh donwload ke x. Tapi encik usrule gi amik sendiri kat pej agama gombak.

NisS^ImmEr said...

cik mai, form hiv amik di pejabat agama ke atau trus register di klinik? bleh gi klinik negeri lain tak selain tempat nikah kita?

MyRule said...

niss..

form HIV tu kena dapatkan dan isi kat klinik. Tapi before gi tu me check kat website JAIM (melaka) kena gi amik form kat pej agama islam dulu. Tapi form2 tu adelah form nikah yang takder kena mengena ngan HIV test, Sebab kat klinik tu dia ader form dia sendiri. Report HIV tu je kita kena sertakan nanti.

Boleh aje.. as long as klinik Gomen.

Tapi kalau nak make sure, better call dulu pej agama tempat kita nikah tu. Tau2 je la.. diorg ni kang ckp lain buat lain.. ;)

Monday, September 28, 2009

Raya dan HIV Test

Raya ke 4 aritu, sebelah pagi sempat gi KWSP kat Pekan Alor gajah jap. Pastu sempat pej Agama Islam amik Form utk nikah. Kena bayar RM1. Lepas tu terus gi poliklinik kerajaan utk buat HIV test. Pun kena RM1 masa register tu. Aku satu2nyer org yang buat HIV test. Semua staff tanya bila nak kenduri. Masa mula2 tu diorg ader sesi pertanyaan. Tapi soalan dia kacang je..hehehe.

Syawal 2


Ngan encik Usrule kat Muar

Kat Muar lagi




encik usrule 143 so much

5 comments:

k|ree said...

kita aritu, sume ayah amik kan...
teruk betul kan..?ngada2...borang nikah..yang gi submit kat pejabat tue..pun ayah yang buatkan...
nak tunggu balik melaka..agak masalah sikit...waa...2 bulan je lg ye...jap je masa berlalu...

hanim said...

aik, HIV form kena byr gak eyh? i buat kat s.alam free jer.. hurm, borang nikah mmg kena amik kat pej agama ker? bley x if print tenet jer?? sgt x sempat nk ulang alik g pej agama tu.. ;(

MyRule said...

Kiree... me x der ayah...uhuhuu..
Kena gi amik sendiri ngan my mom.. ;)

Hanim..

bukan form hiv tu kena bayar. Masa register kat klinik tu kena byar..

err... x sure plak boleh donwload ke x. Tapi encik usrule gi amik sendiri kat pej agama gombak.

NisS^ImmEr said...

cik mai, form hiv amik di pejabat agama ke atau trus register di klinik? bleh gi klinik negeri lain tak selain tempat nikah kita?

MyRule said...

niss..

form HIV tu kena dapatkan dan isi kat klinik. Tapi before gi tu me check kat website JAIM (melaka) kena gi amik form kat pej agama islam dulu. Tapi form2 tu adelah form nikah yang takder kena mengena ngan HIV test, Sebab kat klinik tu dia ader form dia sendiri. Report HIV tu je kita kena sertakan nanti.

Boleh aje.. as long as klinik Gomen.

Tapi kalau nak make sure, better call dulu pej agama tempat kita nikah tu. Tau2 je la.. diorg ni kang ckp lain buat lain.. ;)