Wednesday, September 2, 2009

Sangat susah bila berurusan dgn org yang tidak profesional ni!

Ye..sangat susah ~sigh~. Jap lagi citer naper aku kata camtu.

Ok, la ni citer pasal weekend aritu. Aku and encik usrule balik kg. Hari Sabtu petang aku dah gi Muar, utk amik ukuran baju sanding sebelah encik Usrule. Mula2 ingat nak tukar baju lain, tapi memandangkan nenek encik usrule dah tgk baju yang asal, so kitaorg tak jadi nak tukar. Pastu siap disscuss semua ngan kakak kat butik tu. Sgt baik, sgt peramah, sgt membantu dan juga profesional. So far, sgt senang hati ngan layanan dia ~yippie~

Then hari isnin before balik Kl, Aku ngan encik Usrule pergi plak amik ukuran utk baju sanding sebelah aku. Aritu masa jumpa Pak andam, dia kata nak ader sekali masa amik ukuran. Then masa sampai kat kedai tu call la dia yang kitaorg nak amik ukuran. Dia plak boleh suruh kitaorg gi sendiri dgn alasan dia tgh masak kat umah. So kitaorg gi la sendiri. Boleh plak nyonya tu cakap x yah amik ukuran encik usrule? Dgn alasan even baju tu baru, tapi nanti dia agak2 la ukuran encik Usrule. Cepat2 aku susruh gak dia amik. Karang x pasal2 besar plak baju dia. Memang la baju tu disewa, tapi kitaorg bayar lebih utk pakai baju baru. Mestila nak baju tu perfect kat badan encik Usrule. Then tempah sekali baju nikah. Buat baju kurung moden. Just simple supaya nanti boleh pakai lagi.

Tapi kan x abis kat situ. Semalam Aku dapat msg dari pak andam. Dia suruh aku call balik. Err.. saper customer saper client ni? Patutnyer dia la call aku kan? Lain la kalau dia call aku 10 kali x dapat. Bolehla antar msg camtu. Tapi aku call gak la. Rupa2nyer dia nak aku tambah lagi deposit sebanyak rm250. Yang buat aku rasa annoying sgt2, masa book dah bayar 10% deposit. Masa tu aku ader tanya nak deposit baper. Dia ckp x kisah. So, aku bagi la 10%. Then tiba2 semalam nak tambah deposit lagi dgn alasan baju songket tu nak antar tempah sulam.And naper kelmarin masa kitaorg dtg amik ukuran tu x jumpa and bagitau ngan kitaorg. Bukan jauh pun umah ngan kedai tempah baju tu.

Minta plak time nak raya ni. Of coz la duit tu sudah ader planning utk benda lain kan? Then dia tanya bila mau byr. Aku cakap la, nanti aku balik raya aku bayarla. Tetiba dia kata nak cepat. Dia suh aku transfer kat maybank dia. Sgt2 annoying. Tak suka la buat keja ngan org camni. Ader 2,3 perkara yang aku x suka ngan cara dia layan customer. So malam tadi aku dah transfer duit deposit tu. Harap2 lepas ni takder lagi dia buat camni.

encik usrule 143 so much

8 comments:

Lisa said...

sabar ler kak mai, kadang2 mmg ada org camnih, time kita tanya ckp terpulang pastu tiba2 minta plak erk.. mudah2an pasnih takde masalah lg erk kak aminn.. bykkan sabar tau.. hehehe mcm2 dugaan tu kak

MyRule said...

amin..

thanks long. hehehe...tu pasal. Kalau nak byar memang boleh. Tapi malas nak pi kuar duit. Tau2 la time rest kita kan..kan dah menyusahkan..;)

lia akma said...

sabar la erk..nk kawin mmg byk dugaan kan..tmbh2 hal duit..hehe..

k|ree said...

hurmm..pak andam lain ke or pak andam yang bagitau aritu..?pak andam tue...sedara kan...?

MyRule said...

lia.. aha... tgh sabar ni..hehehe

kiree.. yang aritu la. Aha, sedara gak la..tapi dah jauh. Dah jadi cani baru tau kan...

Nurulhuda|Adlie said...

kesabaran diuji betul? mintak simpang la dari jumpa org mcm tu.. tak maintain pr langsung

bitsANDpieces said...

hm..mmg menguji kesabaran betul n that deposit pon dah byr kan..ish...my sis dulu pon kene mcm ni jugak..i hope everything went well ya....:)

MyRule said...

nurul.. yup..menguji kesabaran.. dapat2 di bulan pose ni. Harap2 x jadi lg camni.

Bits..dah bayar..uhuhu.. tapi takperla..take it secara positif. ;)

Wednesday, September 2, 2009

Sangat susah bila berurusan dgn org yang tidak profesional ni!

Ye..sangat susah ~sigh~. Jap lagi citer naper aku kata camtu.

Ok, la ni citer pasal weekend aritu. Aku and encik usrule balik kg. Hari Sabtu petang aku dah gi Muar, utk amik ukuran baju sanding sebelah encik Usrule. Mula2 ingat nak tukar baju lain, tapi memandangkan nenek encik usrule dah tgk baju yang asal, so kitaorg tak jadi nak tukar. Pastu siap disscuss semua ngan kakak kat butik tu. Sgt baik, sgt peramah, sgt membantu dan juga profesional. So far, sgt senang hati ngan layanan dia ~yippie~

Then hari isnin before balik Kl, Aku ngan encik Usrule pergi plak amik ukuran utk baju sanding sebelah aku. Aritu masa jumpa Pak andam, dia kata nak ader sekali masa amik ukuran. Then masa sampai kat kedai tu call la dia yang kitaorg nak amik ukuran. Dia plak boleh suruh kitaorg gi sendiri dgn alasan dia tgh masak kat umah. So kitaorg gi la sendiri. Boleh plak nyonya tu cakap x yah amik ukuran encik usrule? Dgn alasan even baju tu baru, tapi nanti dia agak2 la ukuran encik Usrule. Cepat2 aku susruh gak dia amik. Karang x pasal2 besar plak baju dia. Memang la baju tu disewa, tapi kitaorg bayar lebih utk pakai baju baru. Mestila nak baju tu perfect kat badan encik Usrule. Then tempah sekali baju nikah. Buat baju kurung moden. Just simple supaya nanti boleh pakai lagi.

Tapi kan x abis kat situ. Semalam Aku dapat msg dari pak andam. Dia suruh aku call balik. Err.. saper customer saper client ni? Patutnyer dia la call aku kan? Lain la kalau dia call aku 10 kali x dapat. Bolehla antar msg camtu. Tapi aku call gak la. Rupa2nyer dia nak aku tambah lagi deposit sebanyak rm250. Yang buat aku rasa annoying sgt2, masa book dah bayar 10% deposit. Masa tu aku ader tanya nak deposit baper. Dia ckp x kisah. So, aku bagi la 10%. Then tiba2 semalam nak tambah deposit lagi dgn alasan baju songket tu nak antar tempah sulam.And naper kelmarin masa kitaorg dtg amik ukuran tu x jumpa and bagitau ngan kitaorg. Bukan jauh pun umah ngan kedai tempah baju tu.

Minta plak time nak raya ni. Of coz la duit tu sudah ader planning utk benda lain kan? Then dia tanya bila mau byr. Aku cakap la, nanti aku balik raya aku bayarla. Tetiba dia kata nak cepat. Dia suh aku transfer kat maybank dia. Sgt2 annoying. Tak suka la buat keja ngan org camni. Ader 2,3 perkara yang aku x suka ngan cara dia layan customer. So malam tadi aku dah transfer duit deposit tu. Harap2 lepas ni takder lagi dia buat camni.

encik usrule 143 so much

8 comments:

Lisa said...

sabar ler kak mai, kadang2 mmg ada org camnih, time kita tanya ckp terpulang pastu tiba2 minta plak erk.. mudah2an pasnih takde masalah lg erk kak aminn.. bykkan sabar tau.. hehehe mcm2 dugaan tu kak

MyRule said...

amin..

thanks long. hehehe...tu pasal. Kalau nak byar memang boleh. Tapi malas nak pi kuar duit. Tau2 la time rest kita kan..kan dah menyusahkan..;)

lia akma said...

sabar la erk..nk kawin mmg byk dugaan kan..tmbh2 hal duit..hehe..

k|ree said...

hurmm..pak andam lain ke or pak andam yang bagitau aritu..?pak andam tue...sedara kan...?

MyRule said...

lia.. aha... tgh sabar ni..hehehe

kiree.. yang aritu la. Aha, sedara gak la..tapi dah jauh. Dah jadi cani baru tau kan...

Nurulhuda|Adlie said...

kesabaran diuji betul? mintak simpang la dari jumpa org mcm tu.. tak maintain pr langsung

bitsANDpieces said...

hm..mmg menguji kesabaran betul n that deposit pon dah byr kan..ish...my sis dulu pon kene mcm ni jugak..i hope everything went well ya....:)

MyRule said...

nurul.. yup..menguji kesabaran.. dapat2 di bulan pose ni. Harap2 x jadi lg camni.

Bits..dah bayar..uhuhu.. tapi takperla..take it secara positif. ;)