Friday, August 28, 2009

DISPONSOR?

Balik semalam ujan lebat giler. Then masa aku kat locker terserempak ngan kak Anis. Dia tanya aku, balik lalu sect 19 tak. Kalau lalu dia nak tumpang. Selalunyer aku x lalu situ, aku lalu Sect 15 and masuk depan CIAST. Tapi sebabkan dia nak tumpang, aku ok jek lalu Sect 19.

Then masa dalam keta tu, dia puji2 la best dapat naik keta baru. Aku senyum je la kan. Tiba-tiba dia cakap. Ader budak2 kat tingkat bawah tanya kat dia pasal aku. Aku tanya la aper dia. Then dia cakap budak2 tu tanya, keta baru aku tu tunang aku SPONSOR ke?. Er... masa tu aku tak tau nak gelak ke atau nak marah. Pastu aku tanya la lagi aper budak2 tu cakap. Kak Anis pun cakap. Budak2 tu tanya, keta lama aku mana. Dah trade in ke?. Lorr.. naper tak tanya aku sendiri. Naper tanya org lain yang tak tau. Lagipun kalau aku nak suruh tunang aku sponsor pun baik aku mintak keta yang aku suka. Keta yang aku nak beli tapi tak mampu kan. Then kak Anis bagitau budak2 tu ckp entah2 tunang aku bagi keta as hantaran. Lagi la aku rasa nak guling2. Diorg ni cakap x reti nak pikir dulu ke. Tunang aku tu keja biase2 jek. Bukan Jutawan pun pun bukan anak jutawan. Last2 aku gelak jek. Aku cakap ngan Kak anis. Kalau banyak ke skit ke tunang aku bagi, Insyaallah diorg takkan tau. Cukuplah family kami jek yang tau.

Aku x marah diorg cakap camtu, just nak je gi bagitau kat diorg. Kalau tunang aku bagi pun apsal plak diorg nak sibuk2 tau. Keta baru tu bukan keta aku, aku still pakai keta lama. And aku rasa kalau jual keta lama aku tu still lagi mahal dari keta baru ni. Tapi malas arr nak layan org2 camtu. Pikirla apa diorg nak pikir.

Dulu2 masa aku beli keta aku sendiri, aderla makcik kat kampung aku tanya kakak kepada bff aku, aderkah aku DISPONSOR. Series..x tipu ~sigh~. Kakak bff aku ni keja sama tempat ngan makcik ni. Satu hari tu terkeluar citer yang kakak bff aku ni kenal aku. Alih2 makcik tu tanya, ade org sponsor aku ke. Ye la, muda2 dah pakai keta besar. Actually x la besar besar mana pun. Cuma tak la macam budak2 baru keja pakai myvi, kancil,saga, iswara or seangkantan. Masa bff aku citer, aku ngan mak aku nak gelak guling2 ~sigh~. Masa tu aku nak gi jek jawab kat makcik tu camni "makcik..memang saya diSPONSOR. Ader 10 lagi keta saya kat shah alam. saya bawa balik yang paling murah je ni. Nanti mak saya tau saya DISPONSOR.."

Orang ni kadang2 nak cakap, nak tanya tak pikir dulu. Dia tak tau camner orang kumpul duit or terpaksa berkorban benda lain utk dapatkan sesuatu. Lain kali tanya tuan punyer badan sendiri. Kan senang... ~yawn~

encik usrule 143 so much

3 comments:

NisS^ImmEr said...

sabar je la..mulut org mmg mcm tu (maybe diorg jeles kot, haha)

MyRule said...

kalau x jeles pun memang diorg saje nak bz body... ;-)

NurulShigim said...

buat2 pekak je ,mulut org dan mmg saje nak bzkan diri tu..

Friday, August 28, 2009

DISPONSOR?

Balik semalam ujan lebat giler. Then masa aku kat locker terserempak ngan kak Anis. Dia tanya aku, balik lalu sect 19 tak. Kalau lalu dia nak tumpang. Selalunyer aku x lalu situ, aku lalu Sect 15 and masuk depan CIAST. Tapi sebabkan dia nak tumpang, aku ok jek lalu Sect 19.

Then masa dalam keta tu, dia puji2 la best dapat naik keta baru. Aku senyum je la kan. Tiba-tiba dia cakap. Ader budak2 kat tingkat bawah tanya kat dia pasal aku. Aku tanya la aper dia. Then dia cakap budak2 tu tanya, keta baru aku tu tunang aku SPONSOR ke?. Er... masa tu aku tak tau nak gelak ke atau nak marah. Pastu aku tanya la lagi aper budak2 tu cakap. Kak Anis pun cakap. Budak2 tu tanya, keta lama aku mana. Dah trade in ke?. Lorr.. naper tak tanya aku sendiri. Naper tanya org lain yang tak tau. Lagipun kalau aku nak suruh tunang aku sponsor pun baik aku mintak keta yang aku suka. Keta yang aku nak beli tapi tak mampu kan. Then kak Anis bagitau budak2 tu ckp entah2 tunang aku bagi keta as hantaran. Lagi la aku rasa nak guling2. Diorg ni cakap x reti nak pikir dulu ke. Tunang aku tu keja biase2 jek. Bukan Jutawan pun pun bukan anak jutawan. Last2 aku gelak jek. Aku cakap ngan Kak anis. Kalau banyak ke skit ke tunang aku bagi, Insyaallah diorg takkan tau. Cukuplah family kami jek yang tau.

Aku x marah diorg cakap camtu, just nak je gi bagitau kat diorg. Kalau tunang aku bagi pun apsal plak diorg nak sibuk2 tau. Keta baru tu bukan keta aku, aku still pakai keta lama. And aku rasa kalau jual keta lama aku tu still lagi mahal dari keta baru ni. Tapi malas arr nak layan org2 camtu. Pikirla apa diorg nak pikir.

Dulu2 masa aku beli keta aku sendiri, aderla makcik kat kampung aku tanya kakak kepada bff aku, aderkah aku DISPONSOR. Series..x tipu ~sigh~. Kakak bff aku ni keja sama tempat ngan makcik ni. Satu hari tu terkeluar citer yang kakak bff aku ni kenal aku. Alih2 makcik tu tanya, ade org sponsor aku ke. Ye la, muda2 dah pakai keta besar. Actually x la besar besar mana pun. Cuma tak la macam budak2 baru keja pakai myvi, kancil,saga, iswara or seangkantan. Masa bff aku citer, aku ngan mak aku nak gelak guling2 ~sigh~. Masa tu aku nak gi jek jawab kat makcik tu camni "makcik..memang saya diSPONSOR. Ader 10 lagi keta saya kat shah alam. saya bawa balik yang paling murah je ni. Nanti mak saya tau saya DISPONSOR.."

Orang ni kadang2 nak cakap, nak tanya tak pikir dulu. Dia tak tau camner orang kumpul duit or terpaksa berkorban benda lain utk dapatkan sesuatu. Lain kali tanya tuan punyer badan sendiri. Kan senang... ~yawn~

encik usrule 143 so much

3 comments:

NisS^ImmEr said...

sabar je la..mulut org mmg mcm tu (maybe diorg jeles kot, haha)

MyRule said...

kalau x jeles pun memang diorg saje nak bz body... ;-)

NurulShigim said...

buat2 pekak je ,mulut org dan mmg saje nak bzkan diri tu..