Thursday, October 1, 2009

Betul ker?

Betul ke org kata kalau nak jual keta, jgn cakap depan keta tu. Nanti keta tu merajuk? Aku x caya, tapi tu la yang berlaku kat keta aku n keta encik usrule ~sigh~

Citernyer camni, masa bulan pose aritu, kitaorg ader bincang pasal nak jual keta. Samada nak jual keta aku je (kitaorg guna satu keta jek pas kawen) or nak jual keta aku dan juga keta encik usrule pastu beli keta baru (so guna satu keta jugak kan). Tapi masa citer2 tu kat dalam keta encik usrule.

Then masa raya tu ader gak bagitau kat family aku yang kitaorg nak let go keta aku tu. Entah2 keta aku dgr kot masa tu..hihiih. Merepek jek.

Tapi masa raya ke 4 aritu, keta encik usrule kena langgar. Masa tu dia parking kat depan umah. Semua org gi keja. Masa balik time lunch tu dah ader. Satu line pjg gak la. Tak tau saper yang langgar.

Keta aku plak lagi best. Masa raya pertama tu, boleh plak motor yang tgh parking jatuh sendiri and side mirror dia kena plat no keta aku. Terkopek gak la.

Tu satu, kelmarin lagi best. Masa balik and nak masuk apartment, tiba2 jek lepas scan card, palang tu tiba2 je jatuh. Terus kena keta. Adoi... calar and kemek gak la. Tanya guard tu diorg cakap palang tu memang ader problem, dah report kat management tapi management x repair lagi. Semalam try call org2 yang bertanggungjawab, sepeti biase dipass ke sana ke sini. Last2 bila dah dapat tempat yang betul, org yang berkenaan plak takder. Bukan sekali call, tapi 3,4 kali call. Saper ader keja PKNS kat sini. Meh tolong sat. Calar and kemek tu skit je, tapi kitaorg nak jual keta tu. Sure la turun harga dia, nak tak nak kena repair gak kan. So rasa2nyer nak claim x?...or..boleh claim x?


Ni kejadian di pagi raya..uhuhu

Ni calar satu tempat

Yang ni plak kemek dan tanggal cat skit.


encik usrule 143 so much

5 comments:

Lisa said...

erm betul la tu kak mai, keta tu merajuk ler.. nape la bincang pasal nak jual2 dlm keta hehehe
terasa hati ler kereta tu kak mai oiii..
mmg kadang2 kebetulan tp selalu mmg betul terjadi kejadian camtu kak mai hahaha

MyRule said...

Masalahnyer long, akak bincang dalam keta asrul. Apsal plak ngan keta akak sekali kena..uhuhu. Lagi satu semua tu faktor luar long. Bukan keta tu sendiri..huhuhu

cik eja^_^ said...

ermmmm...
masalahnyer kete awak n en usrule tuu dah sekali hehe... dia dengar laa.. tak pun kete awak contact kete dia.. hehe
ja pun de dgr jugak.. sama macam kete ja adik guna.. tau nak beli baru terus xcident...
tapi ja x pecaya pun :) mungkin kebetulan..

MyRule said...

eja...hahhaa..lawak la...keta2 tu pakat ek sesama diorg... ;)

tu la..kebetulan kot..tapi kan yang sakit hati tu org lain punyer pasal. Kitaorg punyer la jaga keta tu elok2.

Lisa said...

erm nasib kak mai ler tu hehehe, apa2 pun sabar ler erk kak mai..

Thursday, October 1, 2009

Betul ker?

Betul ke org kata kalau nak jual keta, jgn cakap depan keta tu. Nanti keta tu merajuk? Aku x caya, tapi tu la yang berlaku kat keta aku n keta encik usrule ~sigh~

Citernyer camni, masa bulan pose aritu, kitaorg ader bincang pasal nak jual keta. Samada nak jual keta aku je (kitaorg guna satu keta jek pas kawen) or nak jual keta aku dan juga keta encik usrule pastu beli keta baru (so guna satu keta jugak kan). Tapi masa citer2 tu kat dalam keta encik usrule.

Then masa raya tu ader gak bagitau kat family aku yang kitaorg nak let go keta aku tu. Entah2 keta aku dgr kot masa tu..hihiih. Merepek jek.

Tapi masa raya ke 4 aritu, keta encik usrule kena langgar. Masa tu dia parking kat depan umah. Semua org gi keja. Masa balik time lunch tu dah ader. Satu line pjg gak la. Tak tau saper yang langgar.

Keta aku plak lagi best. Masa raya pertama tu, boleh plak motor yang tgh parking jatuh sendiri and side mirror dia kena plat no keta aku. Terkopek gak la.

Tu satu, kelmarin lagi best. Masa balik and nak masuk apartment, tiba2 jek lepas scan card, palang tu tiba2 je jatuh. Terus kena keta. Adoi... calar and kemek gak la. Tanya guard tu diorg cakap palang tu memang ader problem, dah report kat management tapi management x repair lagi. Semalam try call org2 yang bertanggungjawab, sepeti biase dipass ke sana ke sini. Last2 bila dah dapat tempat yang betul, org yang berkenaan plak takder. Bukan sekali call, tapi 3,4 kali call. Saper ader keja PKNS kat sini. Meh tolong sat. Calar and kemek tu skit je, tapi kitaorg nak jual keta tu. Sure la turun harga dia, nak tak nak kena repair gak kan. So rasa2nyer nak claim x?...or..boleh claim x?


Ni kejadian di pagi raya..uhuhu

Ni calar satu tempat

Yang ni plak kemek dan tanggal cat skit.


encik usrule 143 so much

5 comments:

Lisa said...

erm betul la tu kak mai, keta tu merajuk ler.. nape la bincang pasal nak jual2 dlm keta hehehe
terasa hati ler kereta tu kak mai oiii..
mmg kadang2 kebetulan tp selalu mmg betul terjadi kejadian camtu kak mai hahaha

MyRule said...

Masalahnyer long, akak bincang dalam keta asrul. Apsal plak ngan keta akak sekali kena..uhuhu. Lagi satu semua tu faktor luar long. Bukan keta tu sendiri..huhuhu

cik eja^_^ said...

ermmmm...
masalahnyer kete awak n en usrule tuu dah sekali hehe... dia dengar laa.. tak pun kete awak contact kete dia.. hehe
ja pun de dgr jugak.. sama macam kete ja adik guna.. tau nak beli baru terus xcident...
tapi ja x pecaya pun :) mungkin kebetulan..

MyRule said...

eja...hahhaa..lawak la...keta2 tu pakat ek sesama diorg... ;)

tu la..kebetulan kot..tapi kan yang sakit hati tu org lain punyer pasal. Kitaorg punyer la jaga keta tu elok2.

Lisa said...

erm nasib kak mai ler tu hehehe, apa2 pun sabar ler erk kak mai..