Wednesday, October 7, 2009

Sangat Down tengahari ni.


Pagi tadi ader sorang member tiba2 je ajak chat kat Facebook. Member lama since sekolah rendah lagi. Dia tanya pasal persiapan kahwin. So, aku jawab ala kadar jek.

Pernah tak korang dapat kawan yang suka show off? Seolah2 nak bandingkan apa yang korang and dia ada? Aper yang korang dah capai dalam idup korang? Itula perangai member aku tu. Dari dulu sampaila sekarang. Family aku pun dah tau perangai dia. Kitaorg pernah bergaduh besar sampai bertahun2 masing2 buat x tau, tapi setahun dua ni baik balik. Maybe sebab sama2 dah dewasa. Dah semakin mature. Lagipun aku baik ngan family dia dan dia juga kenal family aku.

Aku x tau la niat dia tadi nak show off org dia memang suka bercerita. Tapi dia berjaya buat aku down. Bukan aku x happy dia berjaya skang, beli umah besar, buat master..tapi emm..sejarah kitaorg panjang sebenarnyer. Dah banyak kali kena tipu ngan dia ~sigh~. Selalu aku x kisah pun dia nak citer apa2. Betul ke x, aku iye kan jek sebab aku dah kenal dia lama. Tapi tadi rasa macam kecik giler aku.. macam aku x berjaya langsung dalam idup ni. Masalahnyer ader jek member aku yang berjaya macam dia..lebih lagi pun ader. Tapi aku ok jek. Ke sebab DIA tu DIA, aku jadi down?

Ingat antara dialog dia, junior kitaorg (kawan baik adik aku), adik aku dan aku. Kejadian ni berlaku 6 tahun dulu.

Junior : Akak study amik aper?
DIA : Amik QS..Master
Junior : ooo... saya amik degree AD.

bila jumpa adik aku (masa tu aku ngan Dia sewa satu umah. Si junior dtg lepak umah kitaorg and adik aku ade)

Junior : eii.. akak DIA amik QS ek?
Adik aku : aha
Junior : Master ek?
Adik aku : HAH!! Diploma la...
Junior : abis tadi dia cakap Master...

See.. itewla dialog yang kitaorg terlibat ingat giler sampai skang. Sian si junior kena kelentong idup2 sebab DIA nak show off. Tu baru satu. Byk lagi aku dah terkena.. ~sigh~
Orang camni pun ader.



encik usrule 143 so much

6 comments:

ctfza said...

owh myrule..

cheer up babe! biarkan org yg mcm itu.. sy pun ada sorang kwn mcm tu.. pedulikan dia..

kt hidup seadanya cara kita.. kt semua akan berjaya insyAllah.. tak cepat lambat.. itu je.. yang penting usaha n tawakkal..

orang kalau meninggi diri kejap je nikmat dia.. takpe myrule.. jgn sedih2..

MyRule said...

Thanks fza.. ;)

dah ok after masuk meeting..

biarla dia nak show off aper pun.. :p

cik eja^_^ said...

awak... jangan heran laa dengan orang yang suka menunjuk2 nie... ja pun tak suka nampak hipokrit pun ada kan? janji kita tahu nak control hidup kita kan? kadang2 hidup dia pun tak tercontrol nie ada hati nak ambil kisah hal orang...
awak buat tak dengar k?
jangan sedih2 lagi k

Lisa said...

relaks jer kak mai.. wat derk jer..
org camnih mmg akan kekal mcm tu jugak kak.. abaikan jer la..

tgk cam along relaks jer cuma dupdap jer la kehkehkeh..

senyum2 slalu kak mai tau, nak naik pelamin tak elok masham2, cedih2 nih tau...

MyRule said...

eja..

ok..noted.. buat x dgr je..thanks ye

along..

uhuhu...sedih oo..tapi semalam jek..heheh

sedih sebab dianyer show off tu giler punyer show off.. x beragak langsung.. semua dianyer jek best.

Siti Hajar said...

buat x tau jek..asalkan kita sendiri bahgia..dia nak ckp apa kita dgr je.., nak 'show on' ke, kita tgk je.. pas tu dah..
yg penting, jgn layan perangai dia..

be happy girl:)

Wednesday, October 7, 2009

Sangat Down tengahari ni.


Pagi tadi ader sorang member tiba2 je ajak chat kat Facebook. Member lama since sekolah rendah lagi. Dia tanya pasal persiapan kahwin. So, aku jawab ala kadar jek.

Pernah tak korang dapat kawan yang suka show off? Seolah2 nak bandingkan apa yang korang and dia ada? Aper yang korang dah capai dalam idup korang? Itula perangai member aku tu. Dari dulu sampaila sekarang. Family aku pun dah tau perangai dia. Kitaorg pernah bergaduh besar sampai bertahun2 masing2 buat x tau, tapi setahun dua ni baik balik. Maybe sebab sama2 dah dewasa. Dah semakin mature. Lagipun aku baik ngan family dia dan dia juga kenal family aku.

Aku x tau la niat dia tadi nak show off org dia memang suka bercerita. Tapi dia berjaya buat aku down. Bukan aku x happy dia berjaya skang, beli umah besar, buat master..tapi emm..sejarah kitaorg panjang sebenarnyer. Dah banyak kali kena tipu ngan dia ~sigh~. Selalu aku x kisah pun dia nak citer apa2. Betul ke x, aku iye kan jek sebab aku dah kenal dia lama. Tapi tadi rasa macam kecik giler aku.. macam aku x berjaya langsung dalam idup ni. Masalahnyer ader jek member aku yang berjaya macam dia..lebih lagi pun ader. Tapi aku ok jek. Ke sebab DIA tu DIA, aku jadi down?

Ingat antara dialog dia, junior kitaorg (kawan baik adik aku), adik aku dan aku. Kejadian ni berlaku 6 tahun dulu.

Junior : Akak study amik aper?
DIA : Amik QS..Master
Junior : ooo... saya amik degree AD.

bila jumpa adik aku (masa tu aku ngan Dia sewa satu umah. Si junior dtg lepak umah kitaorg and adik aku ade)

Junior : eii.. akak DIA amik QS ek?
Adik aku : aha
Junior : Master ek?
Adik aku : HAH!! Diploma la...
Junior : abis tadi dia cakap Master...

See.. itewla dialog yang kitaorg terlibat ingat giler sampai skang. Sian si junior kena kelentong idup2 sebab DIA nak show off. Tu baru satu. Byk lagi aku dah terkena.. ~sigh~
Orang camni pun ader.



encik usrule 143 so much

6 comments:

ctfza said...

owh myrule..

cheer up babe! biarkan org yg mcm itu.. sy pun ada sorang kwn mcm tu.. pedulikan dia..

kt hidup seadanya cara kita.. kt semua akan berjaya insyAllah.. tak cepat lambat.. itu je.. yang penting usaha n tawakkal..

orang kalau meninggi diri kejap je nikmat dia.. takpe myrule.. jgn sedih2..

MyRule said...

Thanks fza.. ;)

dah ok after masuk meeting..

biarla dia nak show off aper pun.. :p

cik eja^_^ said...

awak... jangan heran laa dengan orang yang suka menunjuk2 nie... ja pun tak suka nampak hipokrit pun ada kan? janji kita tahu nak control hidup kita kan? kadang2 hidup dia pun tak tercontrol nie ada hati nak ambil kisah hal orang...
awak buat tak dengar k?
jangan sedih2 lagi k

Lisa said...

relaks jer kak mai.. wat derk jer..
org camnih mmg akan kekal mcm tu jugak kak.. abaikan jer la..

tgk cam along relaks jer cuma dupdap jer la kehkehkeh..

senyum2 slalu kak mai tau, nak naik pelamin tak elok masham2, cedih2 nih tau...

MyRule said...

eja..

ok..noted.. buat x dgr je..thanks ye

along..

uhuhu...sedih oo..tapi semalam jek..heheh

sedih sebab dianyer show off tu giler punyer show off.. x beragak langsung.. semua dianyer jek best.

Siti Hajar said...

buat x tau jek..asalkan kita sendiri bahgia..dia nak ckp apa kita dgr je.., nak 'show on' ke, kita tgk je.. pas tu dah..
yg penting, jgn layan perangai dia..

be happy girl:)