Thursday, January 7, 2010

The vendors...


Lama x update. Macam x sempat la plak lately. So macam yang dijanjikan kita citer plak pasal vendors yang terlibat dibelakang tabir.

Tukang Andam

Catat aper saja yang dijanjikan even sekecil2 benda. Sila rajin2 buat follow up. Take note everything kalau boleh. Customer Always Right.. ~wink~ Not Recommended!

PS: Utk B2B yang lain pun..sebagus mana customer service tempat anda berurusan, pastikan anda ader black and white.

PhotoGrapher

Mula2 aku sgt berminat ngan hasil kerja SAMrais. Tapi dia x free time kenduri aku. So aku pilih Kak Ena (alamak..aku lupa add FP dia). Hasil kerja dia yang dia tunjukkan not bad gak. Masa nikah and kenduri kat umah aku, Kak Ena ngan assistant dia, manakala kat umah Encik Usrule plak suami and anak buah dia. Antara kedua2nyer aku prefer suami kak Ena (abang Kamal). Disebabkan masa nikah and kenduri kat umah aku hujan lebat giler, so kitaorg x sempat nak buat outdoor ~sad~. Dah la time posing ala2 wanita melayu ni kitaorg memang kayu..heheh. Tapi bila bab posing gedikkk..yeahhh!! kamila juara..hehehe. Nasib baik masa kat umah encik Usrule cuaca cgt cun and kebanyakan gambar kitaorg adalah outdoor sehingga abang Kamal x nak stop..hehehe. Gambar x dapat lagi, dia cakap dalam masa 4 minggu +-. So kita tunggu output dia cane.

Khemah

Khemah plak servis dia sgt tip top. Owner ni deal ngan mak aku jek. aku x terlibat. Sgtla x berkira and pasang khemah awal. Sgt puas hati ngan service diorg. No contact pun kat mak aku..hehhe..

Makanan.

Makanan ni pun tukang masak tu deal ngan mak and nenek aku jek. Kitaorg masak nasi beriani. 2 ekor lembu telah terkorban..heheh. Nasi and lauk pauk cukup and ader lebih dalam setengah periuk lagi. Tu pun sebab hujan yang lebat and ader 3 kenduri kat kg aku (last minit baru comfirm 3 kenduri ~sigh~)

Paperbag

Kiatorg order kat sini. Sgt bagus service nadia ni. Kitaorg isi Cupcakes and yassin. Stiker kat yassin tu pun order kat nadia... :P

Cupcakes

Cupcakes yang sgt sedap and harga berpatutan order kat sini. Aku order 1000 pcs butter and 500 pcs coklat moist. Coklat moist tu jadik pujaan hati ramai org. Bukan nak kata butter x sedap..sedap.. tapi kitaorg suka coklat..heheh.

Bunga telur

Aiseh..ni lagi satu. Gambar bunga telur ni secara dekat x sure ader ke tak. Dari jauh aderla. Tapi x letak telur. Letak jelly. Sgt sedap (err..aku x rasa..anak2 buah aku yang rasa. Diaorg kata best..hehehe). Bunga telur ni letak duit syiling. So nasib la..ader yang dapat seringgi..lapan puluh sen..singgit lebih..hehehe. Ni dian and along yang buatkan..~wink~





So far tu jek vendor2 yang penting. Harap2 utk B2B boleh jadikan panduan. Sgt2 bersyukur even pak andam buat hal, aku still cool and x marah2. Boleh senyum lagi ngan mak andam tu (mak andam tu x bersalah). Aku suka ngan make up dia. Apap2 pun syukur sebab semuanyer dah settle.. :P




encik usrule 143 so much

12 comments:

azian abdullah said...

zaitul, ape yg jadik kat awak sama mcm saya masa bertandang(kes pak andam)..last minit bridal tu tular mak andam. sangat marah tak terkira. serius effect sampai ke akhir majlis sebab dia mekap saya sangattttt burok! mata i biru menyala (ikut kaler baju)... menyesal sgt amek kat bridal tu

azie said...

ARHHJJJjjjhh awk pun kn gk yer.... busu tue mmg entah apa2 tah... geram kan ngn service dia tue... bnci bnci bnci kat diaa....!! huhu per pun dah selamt dah kan.. taniah =p

harzharun said...

ade je problemnya kan..huhu..i dah merasa perang besar dgn tailor ms tunang hr tu...jom kita tunggu, sp plak yg perang dgn i ms kawen t..huhuhu

MyRule said...

Azian.. kita senasib... kat umah awaknyer make up ok? macam me cuma make up kat side encik Usrule saya rasa x cantik sgt...huhuhu..

MyRule said...

Azie.. aha.. Mula2 kan masa awak suh tukar tu, memang nak tukar.. tapi kebanyakan mak andam dah tak free. Thats y proceed gak. Tapi me boleh cool la, sebab dah prepare benda2 camtu bila awak bagitau yang awak kena...

Harzharun.. nak perang..perang skang tau.. jgn masa sanding nanti. Bila mood dah rosak nanti x happy. Just kena prepare mental la utk benda2 cani.. :P

Lisa said...

isk kak mai, mekap kat umah asrul ler cantik, sgt cantik, ramai tau setuju dgn along hehehe
anyway semua dh 'selamat'kan...

MyRule said...

Along.. ye ke cantik?.. uhuhu akak ngan asrul tgk macam pelik jek..
dah la seluar asrul senteng..uhuhu..

Sha Pattinson said...

everything was smooth ..bunga pahar superb cantik!!!!

MyRule said...

Sha.. yup...semua ok.. bunga pahar tu my sis yang nak sgt2.. 8 tahun lepas dia kawen nak buat camtu..tapi x kesampaian.. so me yang dijadikan bahan eksperimen dia... :)

bungabulan said...

huhu...sakit ati baca cerita Pak Andam awak tu..eiiii gerammmnyer!!!!

Jom kita bakar butik tu sebelum dia menganiaya org lanin..

SERRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAnggggg!!!!!

MyRule said...

Bunga... heheh.. sakit hati sgt2.. tapi x perla.. Just ingatan utk B2B yang lain.. dan juga ingatan utk diri sendiri.. tapikan kalau takder back up plan..sure pi bakar...hehehe

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.

Thursday, January 7, 2010

The vendors...


Lama x update. Macam x sempat la plak lately. So macam yang dijanjikan kita citer plak pasal vendors yang terlibat dibelakang tabir.

Tukang Andam

Catat aper saja yang dijanjikan even sekecil2 benda. Sila rajin2 buat follow up. Take note everything kalau boleh. Customer Always Right.. ~wink~ Not Recommended!

PS: Utk B2B yang lain pun..sebagus mana customer service tempat anda berurusan, pastikan anda ader black and white.

PhotoGrapher

Mula2 aku sgt berminat ngan hasil kerja SAMrais. Tapi dia x free time kenduri aku. So aku pilih Kak Ena (alamak..aku lupa add FP dia). Hasil kerja dia yang dia tunjukkan not bad gak. Masa nikah and kenduri kat umah aku, Kak Ena ngan assistant dia, manakala kat umah Encik Usrule plak suami and anak buah dia. Antara kedua2nyer aku prefer suami kak Ena (abang Kamal). Disebabkan masa nikah and kenduri kat umah aku hujan lebat giler, so kitaorg x sempat nak buat outdoor ~sad~. Dah la time posing ala2 wanita melayu ni kitaorg memang kayu..heheh. Tapi bila bab posing gedikkk..yeahhh!! kamila juara..hehehe. Nasib baik masa kat umah encik Usrule cuaca cgt cun and kebanyakan gambar kitaorg adalah outdoor sehingga abang Kamal x nak stop..hehehe. Gambar x dapat lagi, dia cakap dalam masa 4 minggu +-. So kita tunggu output dia cane.

Khemah

Khemah plak servis dia sgt tip top. Owner ni deal ngan mak aku jek. aku x terlibat. Sgtla x berkira and pasang khemah awal. Sgt puas hati ngan service diorg. No contact pun kat mak aku..hehhe..

Makanan.

Makanan ni pun tukang masak tu deal ngan mak and nenek aku jek. Kitaorg masak nasi beriani. 2 ekor lembu telah terkorban..heheh. Nasi and lauk pauk cukup and ader lebih dalam setengah periuk lagi. Tu pun sebab hujan yang lebat and ader 3 kenduri kat kg aku (last minit baru comfirm 3 kenduri ~sigh~)

Paperbag

Kiatorg order kat sini. Sgt bagus service nadia ni. Kitaorg isi Cupcakes and yassin. Stiker kat yassin tu pun order kat nadia... :P

Cupcakes

Cupcakes yang sgt sedap and harga berpatutan order kat sini. Aku order 1000 pcs butter and 500 pcs coklat moist. Coklat moist tu jadik pujaan hati ramai org. Bukan nak kata butter x sedap..sedap.. tapi kitaorg suka coklat..heheh.

Bunga telur

Aiseh..ni lagi satu. Gambar bunga telur ni secara dekat x sure ader ke tak. Dari jauh aderla. Tapi x letak telur. Letak jelly. Sgt sedap (err..aku x rasa..anak2 buah aku yang rasa. Diaorg kata best..hehehe). Bunga telur ni letak duit syiling. So nasib la..ader yang dapat seringgi..lapan puluh sen..singgit lebih..hehehe. Ni dian and along yang buatkan..~wink~





So far tu jek vendor2 yang penting. Harap2 utk B2B boleh jadikan panduan. Sgt2 bersyukur even pak andam buat hal, aku still cool and x marah2. Boleh senyum lagi ngan mak andam tu (mak andam tu x bersalah). Aku suka ngan make up dia. Apap2 pun syukur sebab semuanyer dah settle.. :P




encik usrule 143 so much

12 comments:

azian abdullah said...

zaitul, ape yg jadik kat awak sama mcm saya masa bertandang(kes pak andam)..last minit bridal tu tular mak andam. sangat marah tak terkira. serius effect sampai ke akhir majlis sebab dia mekap saya sangattttt burok! mata i biru menyala (ikut kaler baju)... menyesal sgt amek kat bridal tu

azie said...

ARHHJJJjjjhh awk pun kn gk yer.... busu tue mmg entah apa2 tah... geram kan ngn service dia tue... bnci bnci bnci kat diaa....!! huhu per pun dah selamt dah kan.. taniah =p

harzharun said...

ade je problemnya kan..huhu..i dah merasa perang besar dgn tailor ms tunang hr tu...jom kita tunggu, sp plak yg perang dgn i ms kawen t..huhuhu

MyRule said...

Azian.. kita senasib... kat umah awaknyer make up ok? macam me cuma make up kat side encik Usrule saya rasa x cantik sgt...huhuhu..

MyRule said...

Azie.. aha.. Mula2 kan masa awak suh tukar tu, memang nak tukar.. tapi kebanyakan mak andam dah tak free. Thats y proceed gak. Tapi me boleh cool la, sebab dah prepare benda2 camtu bila awak bagitau yang awak kena...

Harzharun.. nak perang..perang skang tau.. jgn masa sanding nanti. Bila mood dah rosak nanti x happy. Just kena prepare mental la utk benda2 cani.. :P

Lisa said...

isk kak mai, mekap kat umah asrul ler cantik, sgt cantik, ramai tau setuju dgn along hehehe
anyway semua dh 'selamat'kan...

MyRule said...

Along.. ye ke cantik?.. uhuhu akak ngan asrul tgk macam pelik jek..
dah la seluar asrul senteng..uhuhu..

Sha Pattinson said...

everything was smooth ..bunga pahar superb cantik!!!!

MyRule said...

Sha.. yup...semua ok.. bunga pahar tu my sis yang nak sgt2.. 8 tahun lepas dia kawen nak buat camtu..tapi x kesampaian.. so me yang dijadikan bahan eksperimen dia... :)

bungabulan said...

huhu...sakit ati baca cerita Pak Andam awak tu..eiiii gerammmnyer!!!!

Jom kita bakar butik tu sebelum dia menganiaya org lanin..

SERRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAnggggg!!!!!

MyRule said...

Bunga... heheh.. sakit hati sgt2.. tapi x perla.. Just ingatan utk B2B yang lain.. dan juga ingatan utk diri sendiri.. tapikan kalau takder back up plan..sure pi bakar...hehehe

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.