Wednesday, March 31, 2010

Baju pink..tudung coklat?


Ye..pagi ni entah aper la yang aku dok pikir sampai pakai baju pink bersama tudung coklat. Malam tadi kakak kesayanganku bersama abang iparku datang umah utk amik sayur2an + strawbery + teh + jagung + ubi yang aku tapaukan dari Cameron Highland. Diaorg dtg dalam kol 8 lebih and balik dekat kol 10. Sambil2 layan diorg borak aku mesin baju.

Errmm.. lupa plak yang uniform encik usrule baru nak basuh. So lepas diorg balik baru nak sidai. kesimpulannyer pagi tadi lembab lagi and pagi tadi baru nak iron. Lepas iron uniform dia, aku pun terus capai tudung yang aku nak pakai. Memang dah niat amik tudung peach.. entah camner plak aku x perasan yang aku amik tudung coklat. Dah tu, masa dah siap2 pakai baru aku perasan tudung tu kaler coklat. Buleh x? Then sebab malas dan dah lambat nak gi iron tudung lain, aku pun belasah je la pakai blouse pink tudung coklat ke opis.. ~sigh~


Ok..stop membebel di pagi hari ni. Sebenarnyer nak citer pasal Cameron Highland. Kitaorg gi sabtu aritu. Jumaat malam Sabtu tu kitaorg tido Sri Gombak. So, kitaorg gerak dalam kol 10 lebih. And kitaorg sampai kat atas tu kol 3!! Sebab aper lama sgt on the way.. sebab jem nak kuar kat spg Pulai tu (ader lori terbalik) and encik usrule siap berenti lepak2 kat RR tapah. Tapi ok la kan..sebab check in kol 3. Kitaorg stay kat Cool Point, belakang bas stesen Tanah Rata. Staff sgt friendly. Bilik pun not bad.





Lepas jek check in, terus gi makan kat kat sebelah bas stesyen tu. X tau la sebab kitaorg lapar or memang makanan dia sedap. Kitaorg berjaya menghabiskan sepinggan nasi grg yang penuh satu pinggan, air strawberry dan juga 2 round kerang rebus (NISS..buleh makan kerang..tapi x digalakkan makan byk2 :p). Kalau encik usrule yang makan sampai licin x heran la kan..hehehe. Ni aku pun makan sampai licin. Lepas tu terus balik bilik and rest. Malam plak kitaorg kuar gi pasar malam kat brinchang. Mula2 jalan ok..after sejam..aku dah start rasa rimas, x larat and rasa nak baring. Tapi tahan gak sebab nak shopping punyer pasal. Beli murtabak and makan dalam bilik. Lepas tu terus tidoooo....sejukkk...

Esok pagi tu plak..lepas jek bf, kitaorg terus check out. Lokasi pertama adalah ladang teh Bharat. Actually, aku dah pernah gi..encik usrule jek belum. Ikut hati nak gi Ladang boh kat sg palas, tapi takut encik usrule x larat nak drive ke situ jek.







Lepas posing2 kat situ, kitaorg gi KHM Strawberry Farm kat Kg Sedia. Before ni masa gi ngan family kitaorg memang stay kat Homestay Dr Ayub kat KG ni. So, memang pagi2 kitaorg jalan kaki jek gi KHM ni makan ais krim strawberry. Kat sini kitaorg makan ais krim and yogurt strawberry. Pastu beli homemade jem dan juga kordial. Oppsss..lupa nak bagitau, KHM Farm ni org melayu punyer. Farm tu kat tepi umah dia. X besar sgt tapi just nice la.





Then shoot terus ke KEA Farm plak. Org sgt ramai padahal bukan cuti sekolah pun. Sayur sgt murah and fresh. Kat sini kitaorg shopping macam2. Yang banyaknyer org kirim. Utk kitaorg aderlah skit. Lepas tu kitaorg terus gerak balik. Sampai Shah alam kol 4 lebih. Ingatkan nak gi Hospital Putrajaya tgk abang aku yang Accident hari Sabtu tu. Tapi x larat la plak..




M.Y.R.U.L.E

Wednesday, March 31, 2010

Baju pink..tudung coklat?


Ye..pagi ni entah aper la yang aku dok pikir sampai pakai baju pink bersama tudung coklat. Malam tadi kakak kesayanganku bersama abang iparku datang umah utk amik sayur2an + strawbery + teh + jagung + ubi yang aku tapaukan dari Cameron Highland. Diaorg dtg dalam kol 8 lebih and balik dekat kol 10. Sambil2 layan diorg borak aku mesin baju.

Errmm.. lupa plak yang uniform encik usrule baru nak basuh. So lepas diorg balik baru nak sidai. kesimpulannyer pagi tadi lembab lagi and pagi tadi baru nak iron. Lepas iron uniform dia, aku pun terus capai tudung yang aku nak pakai. Memang dah niat amik tudung peach.. entah camner plak aku x perasan yang aku amik tudung coklat. Dah tu, masa dah siap2 pakai baru aku perasan tudung tu kaler coklat. Buleh x? Then sebab malas dan dah lambat nak gi iron tudung lain, aku pun belasah je la pakai blouse pink tudung coklat ke opis.. ~sigh~


Ok..stop membebel di pagi hari ni. Sebenarnyer nak citer pasal Cameron Highland. Kitaorg gi sabtu aritu. Jumaat malam Sabtu tu kitaorg tido Sri Gombak. So, kitaorg gerak dalam kol 10 lebih. And kitaorg sampai kat atas tu kol 3!! Sebab aper lama sgt on the way.. sebab jem nak kuar kat spg Pulai tu (ader lori terbalik) and encik usrule siap berenti lepak2 kat RR tapah. Tapi ok la kan..sebab check in kol 3. Kitaorg stay kat Cool Point, belakang bas stesen Tanah Rata. Staff sgt friendly. Bilik pun not bad.





Lepas jek check in, terus gi makan kat kat sebelah bas stesyen tu. X tau la sebab kitaorg lapar or memang makanan dia sedap. Kitaorg berjaya menghabiskan sepinggan nasi grg yang penuh satu pinggan, air strawberry dan juga 2 round kerang rebus (NISS..buleh makan kerang..tapi x digalakkan makan byk2 :p). Kalau encik usrule yang makan sampai licin x heran la kan..hehehe. Ni aku pun makan sampai licin. Lepas tu terus balik bilik and rest. Malam plak kitaorg kuar gi pasar malam kat brinchang. Mula2 jalan ok..after sejam..aku dah start rasa rimas, x larat and rasa nak baring. Tapi tahan gak sebab nak shopping punyer pasal. Beli murtabak and makan dalam bilik. Lepas tu terus tidoooo....sejukkk...

Esok pagi tu plak..lepas jek bf, kitaorg terus check out. Lokasi pertama adalah ladang teh Bharat. Actually, aku dah pernah gi..encik usrule jek belum. Ikut hati nak gi Ladang boh kat sg palas, tapi takut encik usrule x larat nak drive ke situ jek.







Lepas posing2 kat situ, kitaorg gi KHM Strawberry Farm kat Kg Sedia. Before ni masa gi ngan family kitaorg memang stay kat Homestay Dr Ayub kat KG ni. So, memang pagi2 kitaorg jalan kaki jek gi KHM ni makan ais krim strawberry. Kat sini kitaorg makan ais krim and yogurt strawberry. Pastu beli homemade jem dan juga kordial. Oppsss..lupa nak bagitau, KHM Farm ni org melayu punyer. Farm tu kat tepi umah dia. X besar sgt tapi just nice la.





Then shoot terus ke KEA Farm plak. Org sgt ramai padahal bukan cuti sekolah pun. Sayur sgt murah and fresh. Kat sini kitaorg shopping macam2. Yang banyaknyer org kirim. Utk kitaorg aderlah skit. Lepas tu kitaorg terus gerak balik. Sampai Shah alam kol 4 lebih. Ingatkan nak gi Hospital Putrajaya tgk abang aku yang Accident hari Sabtu tu. Tapi x larat la plak..




M.Y.R.U.L.E