Monday, April 12, 2010

Dalam dilema..



Bila baca entry (or lebih kepada luahan hati)
NAD, series aku tergamam jap. Tapi kejap jek la kan. Pastu otak ligat berfikir. Aiseh..kuat ke x kitaorg ni. Sanggup? Kalau fikir sekarang, memangla sanggup kan. Tapi camner kalau dah betul2 kat dalam situasi tu? Pastu camner kalau dah sarat nanti? Then fikir jauh skit, camner kalau dah ader baby nanti? Saper nak jaga baby? Baby nak dok Melaka or Shah alam? Tapi kalau x gi, ni la peluang yang kitaorg tunggu2 sejak dulu. Huhuu...dilema sungguh. Err... berenti keja and ikut encik usrule balik melaka? Opsss.. bukan option yang terbaik kot buat masa sekarang. Cari keja kat Melaka?..yup..tapi ader ke org nak amik org pregnant...

Ok..nak cari keja kat Melaka..nak cari keja kat Melaka...~wink~

M.Y.R.U.L.E

11 comments:

Nad Nazira said...

dear..sesungguhnya memang dalam dilema, kan. i understand. Lagi pulak u dah biase dok same2 tibe2 nak buat keputusan being apart.


and u know what..pagi tadi husband baru dapat call. die dapat offer keje yang die tunggu selama ni. ingatkan dah tak dapat. dilema jugak dibuatnye.


apepun, nad doakan yang terbaik. :P

MyRule said...

Tahniah nad...wish the best for both of u..

Thanks... yup..kitaorg akan pilih yang terbaik..insyaallah.

NisS^ImmEr said...

mai duduk asing ngan husband ke skang ni?

MyRule said...

Niss.. x lagi... tapi encik usrule tgh pertimbangkan offer keja kat melaka. And i sgt suka ngan offer ni sbb macam yang kitaorg impikan. Tapi kena PJJ la.

Nad Nazira said...

Puan..cane nak panggil awak ni..panggil Mai, eh??


Takpe kot..kalau PJJ kejap.. (saje bagi semangat!)..kalau rase sayang nak tolak offer tu..nanti pas deliver u bleh start cari keje kat melaka pulak..boleh?

:)


Kadang2 bile berjauhan kite akan lebih menghargai satu sama-lain..and rindu tu pengikat kasih..:)

MyRule said...

Yup..panggil Mai jek nad..

Boleh..kitaorg pun pk macam tu gak.. Cuma x betul2 decide lagi.


Hehehe..yang ni setuju sgt2..and boleh tau sejauh mana rasa rindu dan sayang tu..~wink~

harzharun said...

dear...pggil mai ek?...bukan ke nm wani?....btw dear...baik u fikir semasak-masaknya sampai hangus pun xpe....hidup jauh2 xsusah pun..it juz hati yg derita...sgt la sayu...xbest...silap hr bulan, gadoh je dlm phone....huhu,,sbb kita pmpuan ni, slalu nakkan phatian..kalo boleh 100% from hubby...tp bila duk jauh, hubby pun ada tggungjawab lain yg lebih memerlukan, kita rs lain mcm...mula la nak cr pasal..padahal hubby biasa je,slalu ingt kita..,.so, think ya!

MyRule said...

Harz...wani?..x la..mai..:P

Tu la..tgh pk masak2 ni. Nak scarifice tu yang susah. Tapi kalau x, sementara muda ni la nak membina kerjaya. Doakan ek..kitaorg pilih yang terbaik..

anyway..thanks so much..~wink~

harzharun said...

mai!!!...i dah slh org!...wani tu "my note"....ishk...ko plak dia je bila aku pnggil wani!

MyRule said...

hehehe... x per2...it's ok..banyak benda ek nak pk sejak jadi wife org ni..~wink~

Nad Nazira said...

harz..berangan banyak sangat..haha..dush ~

Monday, April 12, 2010

Dalam dilema..



Bila baca entry (or lebih kepada luahan hati)
NAD, series aku tergamam jap. Tapi kejap jek la kan. Pastu otak ligat berfikir. Aiseh..kuat ke x kitaorg ni. Sanggup? Kalau fikir sekarang, memangla sanggup kan. Tapi camner kalau dah betul2 kat dalam situasi tu? Pastu camner kalau dah sarat nanti? Then fikir jauh skit, camner kalau dah ader baby nanti? Saper nak jaga baby? Baby nak dok Melaka or Shah alam? Tapi kalau x gi, ni la peluang yang kitaorg tunggu2 sejak dulu. Huhuu...dilema sungguh. Err... berenti keja and ikut encik usrule balik melaka? Opsss.. bukan option yang terbaik kot buat masa sekarang. Cari keja kat Melaka?..yup..tapi ader ke org nak amik org pregnant...

Ok..nak cari keja kat Melaka..nak cari keja kat Melaka...~wink~

M.Y.R.U.L.E

11 comments:

Nad Nazira said...

dear..sesungguhnya memang dalam dilema, kan. i understand. Lagi pulak u dah biase dok same2 tibe2 nak buat keputusan being apart.


and u know what..pagi tadi husband baru dapat call. die dapat offer keje yang die tunggu selama ni. ingatkan dah tak dapat. dilema jugak dibuatnye.


apepun, nad doakan yang terbaik. :P

MyRule said...

Tahniah nad...wish the best for both of u..

Thanks... yup..kitaorg akan pilih yang terbaik..insyaallah.

NisS^ImmEr said...

mai duduk asing ngan husband ke skang ni?

MyRule said...

Niss.. x lagi... tapi encik usrule tgh pertimbangkan offer keja kat melaka. And i sgt suka ngan offer ni sbb macam yang kitaorg impikan. Tapi kena PJJ la.

Nad Nazira said...

Puan..cane nak panggil awak ni..panggil Mai, eh??


Takpe kot..kalau PJJ kejap.. (saje bagi semangat!)..kalau rase sayang nak tolak offer tu..nanti pas deliver u bleh start cari keje kat melaka pulak..boleh?

:)


Kadang2 bile berjauhan kite akan lebih menghargai satu sama-lain..and rindu tu pengikat kasih..:)

MyRule said...

Yup..panggil Mai jek nad..

Boleh..kitaorg pun pk macam tu gak.. Cuma x betul2 decide lagi.


Hehehe..yang ni setuju sgt2..and boleh tau sejauh mana rasa rindu dan sayang tu..~wink~

harzharun said...

dear...pggil mai ek?...bukan ke nm wani?....btw dear...baik u fikir semasak-masaknya sampai hangus pun xpe....hidup jauh2 xsusah pun..it juz hati yg derita...sgt la sayu...xbest...silap hr bulan, gadoh je dlm phone....huhu,,sbb kita pmpuan ni, slalu nakkan phatian..kalo boleh 100% from hubby...tp bila duk jauh, hubby pun ada tggungjawab lain yg lebih memerlukan, kita rs lain mcm...mula la nak cr pasal..padahal hubby biasa je,slalu ingt kita..,.so, think ya!

MyRule said...

Harz...wani?..x la..mai..:P

Tu la..tgh pk masak2 ni. Nak scarifice tu yang susah. Tapi kalau x, sementara muda ni la nak membina kerjaya. Doakan ek..kitaorg pilih yang terbaik..

anyway..thanks so much..~wink~

harzharun said...

mai!!!...i dah slh org!...wani tu "my note"....ishk...ko plak dia je bila aku pnggil wani!

MyRule said...

hehehe... x per2...it's ok..banyak benda ek nak pk sejak jadi wife org ni..~wink~

Nad Nazira said...

harz..berangan banyak sangat..haha..dush ~