Monday, April 19, 2010

Perbezaan

Hari ni citer pasal beza sebelum 3 bulan and selepas 3 bulan.

Before 3 bulan

1. Sgt aktif. Cuma sebelah malam jek flat and loya.

2. Takder muntah2

3. Jalan2 and x cepat penat.

4. Siang sgt ok..sepanjang hari. X rasa macam pregnant pun.

Selepas 3 bulan.

1. Sudah slow down walaupun aktif gak.

2. Still x der muntah2, Tapi sgt byk angin..(err..bagi aku la yang before pregnant ni memang takder masalah angin.) Sepanjang hari ader angin. Cuma byk atau skit jek. Sgt penat n x selesa bila time angin byk. Rase macam nak muntah, tapi x muntah.

3. Selera macam kureng..kureng jek..bukan takder. X tau nak makan aper. Tengok makanan x der perasaan. Tapi buleh aje makan, pastu berangin la.

4. Siang dah start slow. Aku perasan pukul 9 ke 11 pagi memang perut rasa semacam jek. Tapi still buleh tahan lagi. So far x pernah amik MC lagi la.

5. Gusiku dah start bengkak..huhuhu

Ok..so far tu la perubahan yang terjadi dalam hidupku. Sabtu lepas kitaorg dah gi buat checkup kat Salam hospital. Baby ok, tulang belakang pun dah complete, nampak tgn and kaki dia..:p And ikut scan memang dua date x berubah. Still 19/10..insyaallah. Pastu kitaorg terus shoot gi JJ bukit Raja. Sebab masih awal pagi kan, so kitaorg decide utk tgk movie clash of the Titan. Citer dia ok la. Lepas kuar dari movie terus gi cari suar maternity. Kalau nak tau, tinggal 2 jek suar yang buleh pakai. Jeans yang ketat semua dah x boleh pakai. Last2 kitaorg beli satu jek seluar maternity, tu pun aku rasa x bleh pakai lagi. dan juga beli short and tshirt maternity yang comel utk jalan2 gi pasar malam or balik kg :P

Pastu hari ahad tu kitaorg breakfast kat lontong klang section 7 lama. Pastu x tau nak buat aper, terus proceed ke pasar tani stadium. Jalan2 jek, x beli ape pun. Masa tu kat stadium ader warehouse sale. Encik usrule ajak masuk dia nak cari jeans. Tapi tau x kitaorg beli aper?..hehehe.. kitaorg kuar ngan 5 pasang baju baby..~wink~ Alasan masa nak beli, utk Atif (anak buah encik usrule yang baru lahir tu). Tiba2 encik usrule cakap nak beli utk baby sekali..buleh? Dah la ngan x tau jantina aper, kat situ plak banyak baju baby pompuan. Ha.. amik...jenuh nak pilih..~sigh~

M.Y.R.U.L.E

6 comments:

Lisa said...

amboi2 kak mai, excited nak beli baju baby erk, awal lg ler heheh..
sabar byk2 tau..

MyRule said...

hehehe...bukan akak long...mamat sorang lagi tu yang beli..~wink~

harzharun said...

dear dear dear...gusi dah bengkak?...pregnant, xsemestinya bengkak gusi tau..dah gi jumpa dentist?...gi la...mintak dgn dentist nak cuci gigi...it will be ok after that...& amalkan kumur2 dgn air garam suam tau...

MyRule said...

hehehe....doc. gigi sudah dtg.

Blom jumpa lagi. appointment rabu ni. Gila bz doc. gigi ni. Aha..nak minta doc. gigi tu cucikan gigi.

Dah amalkan kumur ngan aair garam..and ternyata sgt2 membantu. Tapi series..first time kena.huhuhu..

anyway thanks doc.gigi..:p

modusoperandi111209 said...

19/10?

same date wit my bday =)

MyRule said...

waaa...nanti boleh celebrate sama2..:P

Monday, April 19, 2010

Perbezaan

Hari ni citer pasal beza sebelum 3 bulan and selepas 3 bulan.

Before 3 bulan

1. Sgt aktif. Cuma sebelah malam jek flat and loya.

2. Takder muntah2

3. Jalan2 and x cepat penat.

4. Siang sgt ok..sepanjang hari. X rasa macam pregnant pun.

Selepas 3 bulan.

1. Sudah slow down walaupun aktif gak.

2. Still x der muntah2, Tapi sgt byk angin..(err..bagi aku la yang before pregnant ni memang takder masalah angin.) Sepanjang hari ader angin. Cuma byk atau skit jek. Sgt penat n x selesa bila time angin byk. Rase macam nak muntah, tapi x muntah.

3. Selera macam kureng..kureng jek..bukan takder. X tau nak makan aper. Tengok makanan x der perasaan. Tapi buleh aje makan, pastu berangin la.

4. Siang dah start slow. Aku perasan pukul 9 ke 11 pagi memang perut rasa semacam jek. Tapi still buleh tahan lagi. So far x pernah amik MC lagi la.

5. Gusiku dah start bengkak..huhuhu

Ok..so far tu la perubahan yang terjadi dalam hidupku. Sabtu lepas kitaorg dah gi buat checkup kat Salam hospital. Baby ok, tulang belakang pun dah complete, nampak tgn and kaki dia..:p And ikut scan memang dua date x berubah. Still 19/10..insyaallah. Pastu kitaorg terus shoot gi JJ bukit Raja. Sebab masih awal pagi kan, so kitaorg decide utk tgk movie clash of the Titan. Citer dia ok la. Lepas kuar dari movie terus gi cari suar maternity. Kalau nak tau, tinggal 2 jek suar yang buleh pakai. Jeans yang ketat semua dah x boleh pakai. Last2 kitaorg beli satu jek seluar maternity, tu pun aku rasa x bleh pakai lagi. dan juga beli short and tshirt maternity yang comel utk jalan2 gi pasar malam or balik kg :P

Pastu hari ahad tu kitaorg breakfast kat lontong klang section 7 lama. Pastu x tau nak buat aper, terus proceed ke pasar tani stadium. Jalan2 jek, x beli ape pun. Masa tu kat stadium ader warehouse sale. Encik usrule ajak masuk dia nak cari jeans. Tapi tau x kitaorg beli aper?..hehehe.. kitaorg kuar ngan 5 pasang baju baby..~wink~ Alasan masa nak beli, utk Atif (anak buah encik usrule yang baru lahir tu). Tiba2 encik usrule cakap nak beli utk baby sekali..buleh? Dah la ngan x tau jantina aper, kat situ plak banyak baju baby pompuan. Ha.. amik...jenuh nak pilih..~sigh~

M.Y.R.U.L.E

6 comments:

Lisa said...

amboi2 kak mai, excited nak beli baju baby erk, awal lg ler heheh..
sabar byk2 tau..

MyRule said...

hehehe...bukan akak long...mamat sorang lagi tu yang beli..~wink~

harzharun said...

dear dear dear...gusi dah bengkak?...pregnant, xsemestinya bengkak gusi tau..dah gi jumpa dentist?...gi la...mintak dgn dentist nak cuci gigi...it will be ok after that...& amalkan kumur2 dgn air garam suam tau...

MyRule said...

hehehe....doc. gigi sudah dtg.

Blom jumpa lagi. appointment rabu ni. Gila bz doc. gigi ni. Aha..nak minta doc. gigi tu cucikan gigi.

Dah amalkan kumur ngan aair garam..and ternyata sgt2 membantu. Tapi series..first time kena.huhuhu..

anyway thanks doc.gigi..:p

modusoperandi111209 said...

19/10?

same date wit my bday =)

MyRule said...

waaa...nanti boleh celebrate sama2..:P