Monday, April 26, 2010

Jalan2 di hujung minggu.

Weekend yang baru lalu ni kitaorg asik jalan jek. Encik usrule lately ni asik nak ajak jalan2 jek. Dia kata buring. Err..biar betul?..Sudah terbalik. Before ni aku yang boring kalau x kuar ke mana2. Bila start second trimester aku jadi makin malas nak kuar..panas la..nak rest la, penat la..macam2 alasan la aku bagi. Dia plak memang jenis dok umah jek. Penangan mengandung ke ni..~wink~

Bermula jumaat malam sabtu tu kitaorg kuar gi makan kat Yankess Hut bangi ngan adik beradik aku. Semua ade. Encik Usrule belanja sebab dia dapat bonus. Sgt kenyang walaupun makan skit jek. Perut ni memang x bagi aku makan banyak lately ni.

Hari Sabtu plak, mula2 ingat nak keluar pagi tapi encik Usrule ni ngantok la..nak sambung tido lagila. Last2 dia boleh tido lena sampai tengahari. Dahla aku dah siap tau, tinggal nak pakai tudung jek. Lepas solat Zuhur, kitaorg pun kuar ke JJ Bukit Raja. Warghh..tetiap minggu gi JJ bukit Raja. Encik Usrule kata nak beli Tshirt dan hair clipper. Tapi at the end aku yang shopping.

Lepas shopping and lunch kat kenny rogers kitaorg terus shoot ke Digital Mall Pj. Ingatkan nak survey camera. Tapi kan hanya ader baper kedai jek yang jual camera. Ye ye jek kata ader Camera Fair. And rasa bengang gakla, harga yang ditawarkan dalam promo tu aderlah harga Camera tanpa accessory. Dan kami boleh dapat model yang sama pada harga yang lebih skit je siap casing, memory card dan juga tripod yang cumel kat tempat lain ~sigh~

After that kitaorg balik SG. Encik Usrule belanja family SG makan Sate. Tapi aku x makan langsung sebab bau sate dalam keta pun dah buat aku pening. Kat SG anak buah encik Usrule (atif) ader. Ngan biras yang tgh pantang. Malam baru kitaorg balik Shah Alam.

Hari ahad plak, lepas jek BF, terus keluar. Encik Usrule kata dah lama x gi JJ bukit Tinggi. See.. baru jek gi JJ bukit Raja semalam. Sampai kat JJ, x buka lagi. ye la.. baru kol 9.30. Huhuhu...suami ku ingat JJ buka awal pagi macam Tesco..hehehe. Kat sini kitaorg ader masuk F.O.S. Kalau nak tau, kat situ ader romper baby yang sgt cute. Ader sama yang dijual online. Tapi harga kat F.O.S ni lagi murah. Then kalau beli 2 helai dapat harga lagi murah. Series..murah byk dari online. Pilihan pun byk. Kitaorg beli 2 helai utk baby..:p Kalu x silap Reject Shop pun ader jual romper yang sgt cute. Harga x sure murah dari online ke tak. Tapi nanti kitaorg nak gi survey.

Then kitaorg lompat plak ke Giant. And YES..kitaorg dah sambar camera panasonic LUMIX dan malam tadi gak kitaorg gi rasmikan kat I-City bersama adik2 aku yang kuat berposing. Tengahari tu kan, kitaorg tapau nasi ayam penyet Wong Solo. Kedai dia baru jek buka kat sect 7. Dekat ngan Jakel yang baru buka sabtu aritu. Not bad. Sambal dia best. Nasib baik kitaorg makan kat umah. Dua2 org makan sambil berpeluh2. Kuar air mata dan idung...heheh.

Thanks ye encik Usrule sebab belikan camera tu..~wink~



Tgh test camera baru

















M.Y.R.U.L.E

6 comments:

azian abdullah said...

zatul, i rasa memang bila preggy sume perkara akan bertukar antara kita dgn husband la. haha. i yg preggy, suami yg mengidam nak makan mcm2. dulu sblm preggy, i yg kemain nak mkn itu ini..

MyRule said...

Azian.. ye la kot.. terbalik..kekadang terperanjat bila dia tanya weekend nak buat aper...huhuhu.. Ur hubby ngidam aper? benda pelik2 ke?..hehhee

azian abdullah said...

takdelah pelik2 sangat. tapi ngalahkan bini dia pulak. nak makan durian lah, sosej berperisa lah. haha.. :P

MyRule said...

Hehehe... x per2.. bagi dia share skit kan..:p

Lisa said...

isk kak mai nih makin wat along tak sabar nak g i-city jer la heheh
klau larat insyaAllah along jln2 nanti

MyRule said...

Ala..gi la long.. happening..gi malam tau. Gi ramai2 baru best..:p

Monday, April 26, 2010

Jalan2 di hujung minggu.

Weekend yang baru lalu ni kitaorg asik jalan jek. Encik usrule lately ni asik nak ajak jalan2 jek. Dia kata buring. Err..biar betul?..Sudah terbalik. Before ni aku yang boring kalau x kuar ke mana2. Bila start second trimester aku jadi makin malas nak kuar..panas la..nak rest la, penat la..macam2 alasan la aku bagi. Dia plak memang jenis dok umah jek. Penangan mengandung ke ni..~wink~

Bermula jumaat malam sabtu tu kitaorg kuar gi makan kat Yankess Hut bangi ngan adik beradik aku. Semua ade. Encik Usrule belanja sebab dia dapat bonus. Sgt kenyang walaupun makan skit jek. Perut ni memang x bagi aku makan banyak lately ni.

Hari Sabtu plak, mula2 ingat nak keluar pagi tapi encik Usrule ni ngantok la..nak sambung tido lagila. Last2 dia boleh tido lena sampai tengahari. Dahla aku dah siap tau, tinggal nak pakai tudung jek. Lepas solat Zuhur, kitaorg pun kuar ke JJ Bukit Raja. Warghh..tetiap minggu gi JJ bukit Raja. Encik Usrule kata nak beli Tshirt dan hair clipper. Tapi at the end aku yang shopping.

Lepas shopping and lunch kat kenny rogers kitaorg terus shoot ke Digital Mall Pj. Ingatkan nak survey camera. Tapi kan hanya ader baper kedai jek yang jual camera. Ye ye jek kata ader Camera Fair. And rasa bengang gakla, harga yang ditawarkan dalam promo tu aderlah harga Camera tanpa accessory. Dan kami boleh dapat model yang sama pada harga yang lebih skit je siap casing, memory card dan juga tripod yang cumel kat tempat lain ~sigh~

After that kitaorg balik SG. Encik Usrule belanja family SG makan Sate. Tapi aku x makan langsung sebab bau sate dalam keta pun dah buat aku pening. Kat SG anak buah encik Usrule (atif) ader. Ngan biras yang tgh pantang. Malam baru kitaorg balik Shah Alam.

Hari ahad plak, lepas jek BF, terus keluar. Encik Usrule kata dah lama x gi JJ bukit Tinggi. See.. baru jek gi JJ bukit Raja semalam. Sampai kat JJ, x buka lagi. ye la.. baru kol 9.30. Huhuhu...suami ku ingat JJ buka awal pagi macam Tesco..hehehe. Kat sini kitaorg ader masuk F.O.S. Kalau nak tau, kat situ ader romper baby yang sgt cute. Ader sama yang dijual online. Tapi harga kat F.O.S ni lagi murah. Then kalau beli 2 helai dapat harga lagi murah. Series..murah byk dari online. Pilihan pun byk. Kitaorg beli 2 helai utk baby..:p Kalu x silap Reject Shop pun ader jual romper yang sgt cute. Harga x sure murah dari online ke tak. Tapi nanti kitaorg nak gi survey.

Then kitaorg lompat plak ke Giant. And YES..kitaorg dah sambar camera panasonic LUMIX dan malam tadi gak kitaorg gi rasmikan kat I-City bersama adik2 aku yang kuat berposing. Tengahari tu kan, kitaorg tapau nasi ayam penyet Wong Solo. Kedai dia baru jek buka kat sect 7. Dekat ngan Jakel yang baru buka sabtu aritu. Not bad. Sambal dia best. Nasib baik kitaorg makan kat umah. Dua2 org makan sambil berpeluh2. Kuar air mata dan idung...heheh.

Thanks ye encik Usrule sebab belikan camera tu..~wink~



Tgh test camera baru

















M.Y.R.U.L.E

6 comments:

azian abdullah said...

zatul, i rasa memang bila preggy sume perkara akan bertukar antara kita dgn husband la. haha. i yg preggy, suami yg mengidam nak makan mcm2. dulu sblm preggy, i yg kemain nak mkn itu ini..

MyRule said...

Azian.. ye la kot.. terbalik..kekadang terperanjat bila dia tanya weekend nak buat aper...huhuhu.. Ur hubby ngidam aper? benda pelik2 ke?..hehhee

azian abdullah said...

takdelah pelik2 sangat. tapi ngalahkan bini dia pulak. nak makan durian lah, sosej berperisa lah. haha.. :P

MyRule said...

Hehehe... x per2.. bagi dia share skit kan..:p

Lisa said...

isk kak mai nih makin wat along tak sabar nak g i-city jer la heheh
klau larat insyaAllah along jln2 nanti

MyRule said...

Ala..gi la long.. happening..gi malam tau. Gi ramai2 baru best..:p