Monday, May 17, 2010

Missing someone.

Ooo..arini hari pertama aku ngan encik Usrule PJJ. Yup, kitaorg pilih PJJ. Encik Usrule kat Melaka stay ngan my mom, aku kat shah alam ni stay kat umah bujang adik2 aku. Perasaan? Semalam petang sebelum balik sini, kitaorg still boleh gelak2 lagi. Then masa nak balik tu, salam and kiss pipi pun boleh gelak2. Yeah..gelak la..:P

Then masa on the way balik SA ni, pun still ok. Lama giler aku x travel Melaka - SA sorang2. And sejak kahwin pun aku x drive kalau travel SA-Melaka-Muar-SA. So, semalam aku buat balik rutin semasa bujang. Sampai kat umah bujang, adik aku tgh masak. Terus call Encik Usrule, dia pun OK.

Lepas makan, kemas2 barang then baru rasa. Satu perasaan yang asing sekali. Rumah bujang ni aderla rumah bujang aku dulu. Kira dah tak asingla. Setahun setengah aku dok sini since abang aku beli rumah ni. Tapi naper semalam rasa asing sgt2. Oooo... baru perasan..something..opsss..i'm missing someone. Lepas siap2 kemas, makan and solat, aku baring. Msg encik usrule. Then..automatik rasa sedih. Encik usrule bagitau dia lapar, tapi segan nak makan. Waa..terus menitik air mata..(tgh menaip ni pun rasa nak nangis). Aku pujuk dia suruh amik makan kat dapur. Buat macam biase jek.

But, dia kata it's ok. Err..aku yang x ok. Sambil menaip sambil nangis. Pujuk hati..Jumaat ni dia balik. 4 hari jek. Maybe sebab baru lagi. That's why rasa sedih sgt2. Now i know camner perasaan NIss dan Harz. Harap..semakin lama semakin OK.

Masa bangun pagi tadi pun, satu perasaan lain aku rasa. Adik2 aku dah siap nak kuar. Selalu kalau bgn pagi2, aku mandi and encik Usrule masak air and buat Milo. Lepas dia mandi and siap, dia gi beli breakfast. Lepas breakfast sama2, salam2 and kiss aku gi keja sambil lambai2 kat dia. Pagi ni siap sorang2, gi keja pun sorang2 (adik2 aku dah kuar awal). Bermula rutin zaman bujangku dulu.

Sampai opis, encik Usrule call. Dia bagitau dah sampai opis dia and dia drive keta mak aku. Mak and nenak aku suh dia bawa bawa keta. Diaorg risau kalau hujan petang nanti. Masa borak2 ni pun outomatik rasa sedih. Nangis sampai merah mata. Aku mintak nak stay umah sewa kitaorg..err..sorang2. Encik Usrule x bagi..bahaya katanyer. Ok..ok.. i know that.

So, hari ni aku sgt fragile. Sgt cepat nangis. Harap2 x lama. Aku kena kuat and doa dapat keja kat Melaka. Err..ader org mau amik org pregnant x?..~wink~


PS: Encik Usrule call 2 saat tadi. Dia ader induction sampai Khamis ni. Ader 16 org lagi staff baru sama dia. And 16 org tu akan fly ke Philiphine senin depan. Encik Usrule sorang jek x gi sebab dia bukan production...(nasib baik..heheh).
And then part yang dia bagitau... Co tu x kisah hubby and wife keja satu co. Yo lar..Co. besar...Doakan kami ye..:P

M.Y.R.U.L.E

9 comments:

harzharun said...

Dear....now ur feel that rite?...huhuhu...
cry juz cry n u'll release...tp kdg2 kesian gak dgn hubby.....tiap kali isteri nangis tu la dia akan rs bsalah sbb bjauhan dgn isteri...So, be strong dear.....

fikaryna said...

berjauhan? mmg menyeksakan..

ryna n en.fika kalau calling ngan sms mesti perkataan rindu ada..wajib..

sabar2 n banyak berdoa okeh..

MyRule said...

Harz..aha..baru rasa. And i know camner korang rasa. Tapi harap2..baru2 ni jek. Yup, tengah kuatkan semangat.. Thanks dear..:p

MyRule said...

Ryna, yup..now i know seksa. Harap2 dugaan ni buat kitaorg semakin kuat.

Thanks ryna..sgt2 hargai..~wink~

atulhani said...

nape tiba2 kena PJJ plak.. wah, dia tinggal ngn your mom plak tu.. hebat hehehe.. anyway, tabahkan hati... ;) jgn sedih2.. tak baik utk baby..

MyRule said...

Atul... kena PJJ sebab encik Usrule dapat keja kat melaka. Setelah ditimbang tara, offer tu adalah lebih dari keja yang sebelum ni.

Aha..dia tinggal ngan my mom :p

Thanks atul..arini i dah ok..:)

NisS^ImmEr said...

mai..sy br baca entry ni. skang ni bz skit. emm be strong k. awal2 berpisah mmg camtu la rasanya. sy ni pun masih camtu, setiap kali weekend spend masa sama2. tiba masa dia nak balik mmg mcm cool je. tp bila dah lama dlm bilik sorg2, mula la terasa tak bes. insyaAllah, one day u'll get together. kan ke objektif perkahwinan tu adalah utk menyatukan dua insan, even not secara realiti, tp secara rohani.

tah ape aku merepek ni. sy plak yg dah emosi tiba2 rasa sedih hehe

Lekir said...

sabar.. takpe.. bumimelaka ni aman.. tak perlu bimbang ^_^

MyRule said...

Niss.. Amin.. I doakan u pun akan stay together ngan encik hubby ye.

Err..jgnla sedih..kan sini dah ujan ni...~wink~

Monday, May 17, 2010

Missing someone.

Ooo..arini hari pertama aku ngan encik Usrule PJJ. Yup, kitaorg pilih PJJ. Encik Usrule kat Melaka stay ngan my mom, aku kat shah alam ni stay kat umah bujang adik2 aku. Perasaan? Semalam petang sebelum balik sini, kitaorg still boleh gelak2 lagi. Then masa nak balik tu, salam and kiss pipi pun boleh gelak2. Yeah..gelak la..:P

Then masa on the way balik SA ni, pun still ok. Lama giler aku x travel Melaka - SA sorang2. And sejak kahwin pun aku x drive kalau travel SA-Melaka-Muar-SA. So, semalam aku buat balik rutin semasa bujang. Sampai kat umah bujang, adik aku tgh masak. Terus call Encik Usrule, dia pun OK.

Lepas makan, kemas2 barang then baru rasa. Satu perasaan yang asing sekali. Rumah bujang ni aderla rumah bujang aku dulu. Kira dah tak asingla. Setahun setengah aku dok sini since abang aku beli rumah ni. Tapi naper semalam rasa asing sgt2. Oooo... baru perasan..something..opsss..i'm missing someone. Lepas siap2 kemas, makan and solat, aku baring. Msg encik usrule. Then..automatik rasa sedih. Encik usrule bagitau dia lapar, tapi segan nak makan. Waa..terus menitik air mata..(tgh menaip ni pun rasa nak nangis). Aku pujuk dia suruh amik makan kat dapur. Buat macam biase jek.

But, dia kata it's ok. Err..aku yang x ok. Sambil menaip sambil nangis. Pujuk hati..Jumaat ni dia balik. 4 hari jek. Maybe sebab baru lagi. That's why rasa sedih sgt2. Now i know camner perasaan NIss dan Harz. Harap..semakin lama semakin OK.

Masa bangun pagi tadi pun, satu perasaan lain aku rasa. Adik2 aku dah siap nak kuar. Selalu kalau bgn pagi2, aku mandi and encik Usrule masak air and buat Milo. Lepas dia mandi and siap, dia gi beli breakfast. Lepas breakfast sama2, salam2 and kiss aku gi keja sambil lambai2 kat dia. Pagi ni siap sorang2, gi keja pun sorang2 (adik2 aku dah kuar awal). Bermula rutin zaman bujangku dulu.

Sampai opis, encik Usrule call. Dia bagitau dah sampai opis dia and dia drive keta mak aku. Mak and nenak aku suh dia bawa bawa keta. Diaorg risau kalau hujan petang nanti. Masa borak2 ni pun outomatik rasa sedih. Nangis sampai merah mata. Aku mintak nak stay umah sewa kitaorg..err..sorang2. Encik Usrule x bagi..bahaya katanyer. Ok..ok.. i know that.

So, hari ni aku sgt fragile. Sgt cepat nangis. Harap2 x lama. Aku kena kuat and doa dapat keja kat Melaka. Err..ader org mau amik org pregnant x?..~wink~


PS: Encik Usrule call 2 saat tadi. Dia ader induction sampai Khamis ni. Ader 16 org lagi staff baru sama dia. And 16 org tu akan fly ke Philiphine senin depan. Encik Usrule sorang jek x gi sebab dia bukan production...(nasib baik..heheh).
And then part yang dia bagitau... Co tu x kisah hubby and wife keja satu co. Yo lar..Co. besar...Doakan kami ye..:P

M.Y.R.U.L.E

9 comments:

harzharun said...

Dear....now ur feel that rite?...huhuhu...
cry juz cry n u'll release...tp kdg2 kesian gak dgn hubby.....tiap kali isteri nangis tu la dia akan rs bsalah sbb bjauhan dgn isteri...So, be strong dear.....

fikaryna said...

berjauhan? mmg menyeksakan..

ryna n en.fika kalau calling ngan sms mesti perkataan rindu ada..wajib..

sabar2 n banyak berdoa okeh..

MyRule said...

Harz..aha..baru rasa. And i know camner korang rasa. Tapi harap2..baru2 ni jek. Yup, tengah kuatkan semangat.. Thanks dear..:p

MyRule said...

Ryna, yup..now i know seksa. Harap2 dugaan ni buat kitaorg semakin kuat.

Thanks ryna..sgt2 hargai..~wink~

atulhani said...

nape tiba2 kena PJJ plak.. wah, dia tinggal ngn your mom plak tu.. hebat hehehe.. anyway, tabahkan hati... ;) jgn sedih2.. tak baik utk baby..

MyRule said...

Atul... kena PJJ sebab encik Usrule dapat keja kat melaka. Setelah ditimbang tara, offer tu adalah lebih dari keja yang sebelum ni.

Aha..dia tinggal ngan my mom :p

Thanks atul..arini i dah ok..:)

NisS^ImmEr said...

mai..sy br baca entry ni. skang ni bz skit. emm be strong k. awal2 berpisah mmg camtu la rasanya. sy ni pun masih camtu, setiap kali weekend spend masa sama2. tiba masa dia nak balik mmg mcm cool je. tp bila dah lama dlm bilik sorg2, mula la terasa tak bes. insyaAllah, one day u'll get together. kan ke objektif perkahwinan tu adalah utk menyatukan dua insan, even not secara realiti, tp secara rohani.

tah ape aku merepek ni. sy plak yg dah emosi tiba2 rasa sedih hehe

Lekir said...

sabar.. takpe.. bumimelaka ni aman.. tak perlu bimbang ^_^

MyRule said...

Niss.. Amin.. I doakan u pun akan stay together ngan encik hubby ye.

Err..jgnla sedih..kan sini dah ujan ni...~wink~