Thursday, May 20, 2010

Esok Jumaat...:p



Yeah!! Esok dah hari Jumaat, bermakna Encik Usrule akan balik sini. Sangatla x sabar..~wink~

Eipp2..jgn pk bukan2 ye. Tak sabar nak jumpa sebab aritu encik usrule demam selsema. Hidung dia berdarah. Dia tanya, weekend ni mau buat aper. Aku plak jawab kita dok umah je la. Bole? Hehehe..ingat x entry yang aku bertukar personality ngan encik usrule? Yang mana dia yang jenis dok umah, bila aku pregnant dia terus bertukar jadi kaki ukur jalan (and aku plak terbalik). Haaa..sure la aku jawab dok umah la kan. Tapi kitaorng ader dinner bersama adik beradik aku sabtu malam ni. Tempat x tau lagi. So memang kena keluarla. Silap2 encik usrule ajak balik SG sabtu ptg tu.


Emosi aku plak dah semakin OK. Cuma Selasa petang aritu ader kejadian skit menyebabkan aku stress sgt2. Citer dia camni. Petang tu masa balik kerja, hujan memang lebat giler. Kan aku dok ngan adik2 aku (kita panggil Komuteraya la ek). Kat umah dia ni ader guard. So sebab satu umah boleh dapat 2 jek parking sticker and keta aku keta ketiga, jadi kena turun tulis nama and bagi lesen kat guard. Dahla ujan kan. Pakai payung pun seluar aku basah. Pastu gi parking. Nak kuar tu tambah lagi basah. Then masa dah sampai depan rumah baru aku perasan aku tertinggal kunci rumah kat dalam rumah. Boleh? Masa tu dah start stress and sedih. Dahla miss kat encik usrule. Lepas tu call org lain, semua balik lambat. Lagila stress. Then decide masuk kereta balik. Masa nak tutup payung tu, tiba2 tangan kena besi payung tu. Berdarah byk dan pedih. Masa tu memang dah start nangis dah.
Msg encik usrule kata nak balik umah kami (kitaorg panggil umah 18). Tak kira!! nak balik 18 gak.

Dah sampai umah 18 ni, nampak 2 ekor anak kucing kesayangan encik usrule berkejaran2 nak makan. Sure diorg pun miss encik usrule. Untuk pengetahuan, ni bukan kucing kitaorg. Tapi encik usrule bagi makan kat kucing2 tu. Siap bagi nama lagi Boboy, tom and black. Encik usrule paling sayang kat boboy tu.
Malam tu aku decide nak tido 18. Dah la encik usrule bawa balik kad astro. So, memang tv tak on la. Nasib baik ader DVD player dia. So tu je la aku buka. Mula2 dia macam berat hati nak bagi aku tido situ sorang2, tapi aku nak jugak kan. Sambil nangis2 minta izin dia tido kat 18 tu. Bila pikir2 balik..macam budak2 jek kan aku ni. Emosi x hingattt...~wink~

Ok..kita citer pasal pregnant plak. La ni dah masuk 18 minggu dah. Perut dah rasa makin tegang. Series..aku rasa perut aku besar, tapi naper semua org cakap kecik and x nampak lagi? X dapat bayangkan kalau lagi besar. Kalau ikutkan 18 minggu dah boleh rasa baby cinta hati ni tendang. Tapi x tau plak rasa kena tendang tu camner...sgtla blur..hehehe. Yang perasan kan sekarang ni senang sgt kena sakit kepala. Panas skit sakit kepala, bau busuk skit sakit kepala, penat skit sakit kepala. Selera makan pun dah berkurang. Sekarang ni aku just makan yang ringan2 je macam kuih muih, mee, bihun, dll. Yang pasti nasi and lauk pauk lagi la kureng. Kadang2 jek makan. Tu pun kena simple2. Berkuah bagai x bleh. Lepas makan sure rasa and bau pelik. Okla..tu jek buat masa ni..nanti sambung lagi ek.. ;P

Inilah Boboy..kesayangan terbaru encik usrule. Sgt mendengar kata.

Nampak tu tgn encik usrule?.. dia tgh menyakat boboy.


Ini plak Black. Sgt degil. Nak lepak atas tilam jek keja dia..

Tengok!...atas tilam tu.

P/S: Gambar TOM x der. Sebab TOM ni jenis makan terus blah. Main pun kejap2 jek. Jenis x friendly.

M.Y.R.U.L.E

6 comments:

Lisa said...

kak mai,
jgn ikut perasaan sgt, mmg kita ni cepat terasa tau time peknan ni, klau suami dekat lg ler rs nak ngada2, nak majuk2 heheh
insyaAllah lama2 nti kak mai biasa la, kuatkan semangat tau kak mai, ingat baby sure rs sedih2 tu hilang..

MyRule said...

along..thanks...ni akak tgh membiasekan diri la ni long. Sedih tu automatik la long. Akak pun rasa sebab pregnant. Kalau x sure x sedih sgtla..:p

Anyway..thanks long ~wink~

harzharun said...

hi dear....emosi mmg xstabil la bila jauh dgn suami....u dah drop komen kt my page sal i marah n geram la....tb2 x marah lg la...rs sayu lak...terharu...arjuna blk mlm ni...patotnya dia blk esok mlm...huuuuu

MyRule said...

Harz..sudah happy ek..:p

Tu la..i pun rasa emosi yang x stabil sebab pregnant.

Tak mau sedih2 sebab x nak dia risau and nak support dia utk kerjaya dia kan...:)

Nad Nazira said...

mai..nanti letak gambar tom tau..


jangan emo2 sangat..nanti mai stress.. ok darling?? :)

MyRule said...

Nad..ok.. kalau dia dtg i'll try amik. 2,3 ari dia x dtg. Takut aper2 jadi kat dia jek..huhuu

Thursday, May 20, 2010

Esok Jumaat...:p



Yeah!! Esok dah hari Jumaat, bermakna Encik Usrule akan balik sini. Sangatla x sabar..~wink~

Eipp2..jgn pk bukan2 ye. Tak sabar nak jumpa sebab aritu encik usrule demam selsema. Hidung dia berdarah. Dia tanya, weekend ni mau buat aper. Aku plak jawab kita dok umah je la. Bole? Hehehe..ingat x entry yang aku bertukar personality ngan encik usrule? Yang mana dia yang jenis dok umah, bila aku pregnant dia terus bertukar jadi kaki ukur jalan (and aku plak terbalik). Haaa..sure la aku jawab dok umah la kan. Tapi kitaorng ader dinner bersama adik beradik aku sabtu malam ni. Tempat x tau lagi. So memang kena keluarla. Silap2 encik usrule ajak balik SG sabtu ptg tu.


Emosi aku plak dah semakin OK. Cuma Selasa petang aritu ader kejadian skit menyebabkan aku stress sgt2. Citer dia camni. Petang tu masa balik kerja, hujan memang lebat giler. Kan aku dok ngan adik2 aku (kita panggil Komuteraya la ek). Kat umah dia ni ader guard. So sebab satu umah boleh dapat 2 jek parking sticker and keta aku keta ketiga, jadi kena turun tulis nama and bagi lesen kat guard. Dahla ujan kan. Pakai payung pun seluar aku basah. Pastu gi parking. Nak kuar tu tambah lagi basah. Then masa dah sampai depan rumah baru aku perasan aku tertinggal kunci rumah kat dalam rumah. Boleh? Masa tu dah start stress and sedih. Dahla miss kat encik usrule. Lepas tu call org lain, semua balik lambat. Lagila stress. Then decide masuk kereta balik. Masa nak tutup payung tu, tiba2 tangan kena besi payung tu. Berdarah byk dan pedih. Masa tu memang dah start nangis dah.
Msg encik usrule kata nak balik umah kami (kitaorg panggil umah 18). Tak kira!! nak balik 18 gak.

Dah sampai umah 18 ni, nampak 2 ekor anak kucing kesayangan encik usrule berkejaran2 nak makan. Sure diorg pun miss encik usrule. Untuk pengetahuan, ni bukan kucing kitaorg. Tapi encik usrule bagi makan kat kucing2 tu. Siap bagi nama lagi Boboy, tom and black. Encik usrule paling sayang kat boboy tu.
Malam tu aku decide nak tido 18. Dah la encik usrule bawa balik kad astro. So, memang tv tak on la. Nasib baik ader DVD player dia. So tu je la aku buka. Mula2 dia macam berat hati nak bagi aku tido situ sorang2, tapi aku nak jugak kan. Sambil nangis2 minta izin dia tido kat 18 tu. Bila pikir2 balik..macam budak2 jek kan aku ni. Emosi x hingattt...~wink~

Ok..kita citer pasal pregnant plak. La ni dah masuk 18 minggu dah. Perut dah rasa makin tegang. Series..aku rasa perut aku besar, tapi naper semua org cakap kecik and x nampak lagi? X dapat bayangkan kalau lagi besar. Kalau ikutkan 18 minggu dah boleh rasa baby cinta hati ni tendang. Tapi x tau plak rasa kena tendang tu camner...sgtla blur..hehehe. Yang perasan kan sekarang ni senang sgt kena sakit kepala. Panas skit sakit kepala, bau busuk skit sakit kepala, penat skit sakit kepala. Selera makan pun dah berkurang. Sekarang ni aku just makan yang ringan2 je macam kuih muih, mee, bihun, dll. Yang pasti nasi and lauk pauk lagi la kureng. Kadang2 jek makan. Tu pun kena simple2. Berkuah bagai x bleh. Lepas makan sure rasa and bau pelik. Okla..tu jek buat masa ni..nanti sambung lagi ek.. ;P

Inilah Boboy..kesayangan terbaru encik usrule. Sgt mendengar kata.

Nampak tu tgn encik usrule?.. dia tgh menyakat boboy.


Ini plak Black. Sgt degil. Nak lepak atas tilam jek keja dia..

Tengok!...atas tilam tu.

P/S: Gambar TOM x der. Sebab TOM ni jenis makan terus blah. Main pun kejap2 jek. Jenis x friendly.

M.Y.R.U.L.E

6 comments:

Lisa said...

kak mai,
jgn ikut perasaan sgt, mmg kita ni cepat terasa tau time peknan ni, klau suami dekat lg ler rs nak ngada2, nak majuk2 heheh
insyaAllah lama2 nti kak mai biasa la, kuatkan semangat tau kak mai, ingat baby sure rs sedih2 tu hilang..

MyRule said...

along..thanks...ni akak tgh membiasekan diri la ni long. Sedih tu automatik la long. Akak pun rasa sebab pregnant. Kalau x sure x sedih sgtla..:p

Anyway..thanks long ~wink~

harzharun said...

hi dear....emosi mmg xstabil la bila jauh dgn suami....u dah drop komen kt my page sal i marah n geram la....tb2 x marah lg la...rs sayu lak...terharu...arjuna blk mlm ni...patotnya dia blk esok mlm...huuuuu

MyRule said...

Harz..sudah happy ek..:p

Tu la..i pun rasa emosi yang x stabil sebab pregnant.

Tak mau sedih2 sebab x nak dia risau and nak support dia utk kerjaya dia kan...:)

Nad Nazira said...

mai..nanti letak gambar tom tau..


jangan emo2 sangat..nanti mai stress.. ok darling?? :)

MyRule said...

Nad..ok.. kalau dia dtg i'll try amik. 2,3 ari dia x dtg. Takut aper2 jadi kat dia jek..huhuu