Friday, June 18, 2010

Alhamdullillah..



Syukur, hari ni genap 6 bulan kitaorg berkahwin.


6 Bulan yang indah.

Teringat saat2 bulan pertama camner aku stress sgt2. Sebab aper stress? Sebab aku x boleh nak adapt life 2 family. Maksud aku, balik kg time weekend yang ader 2 hari tu jek, kena bahagi 2 tempat. Muar and Melaka. Aku x puas balik umah mak aku. RIndu adik aku yang kecik. Rindu semua. Series, itew buat aku stress sgt2. Menangis, merajuk dgn encik usrule. Selalu dia tanya naper aku mau berkahwin? Jawapannyer mestilah sebab aku nak jadi wife dia, nak hidup ngan dia. Tapi soalan aku plak, itew x bermakna aku kena berpisah ngan family aku. Kejam x word aku?

Akhirnyer, dgn kesabaran encik usrule aku mula biase ngan rutin muar-melaka and sometimes Gombak. Aku mula berlajar. Memahami dia. Mengenali dia yang lebih mendalam. Sehingga kini kitaorg masih berlajar. Walaupun berjauhan, dia sentiasa di hati. Keputusan and pengorbanan yang kami lakukan ini harap akan menjadi sinar bahagia suatu hari nanti. Dan terima kasih utk si cinta hati didalam perut ini.

Kami excited menunggu esok. Cinta hati, sila jgn malu2 ye esok.

Korang2 semua, doakan kami bahagia ya..sehingga ke akhir hayat..amin.


M.Y.R.U.L.E

7 comments:

fikaryna said...

alhamdulillah..

semoga cinta kasih rindu berkekalan..

kita serupa..hehe..

MyRule said...

Thansk ryna...Doa utk u juga..:P

k|ree said...

sebaik lah rumah kampung kami tak sampai 10minit je..if tak,confirm gado2 juga...huhuhuh...tapi,mmg bagi sama rata la masa tue...kadang2,kiree ada kat umah sendiri...dia balik umah dia sendiri..hahaha...

MyRule said...

kiree...nasib baikan... actually Muar tu x jauh la juga..:)

huhuhu...encik usrule x moh balik asing2..dia dah serik dari kecik camtu...

atulhani said...

kalau awk nk tahu kite lagi sedih tau, sbb lps kawen, baru berpeluang balik kampung umah kite kat JB tu dengan hubby baru 2 kali! Dulu saya balik tiap2 bulan.. huhu..

anyway, selamat ulangbulan ke 6.. :)

harzharun said...

semoga panjang jodonya... :-)

MyRule said...

Atul... ajak la cik abang balik..kata rindu..huhuuhh

harz...thanks dear..:P

Friday, June 18, 2010

Alhamdullillah..



Syukur, hari ni genap 6 bulan kitaorg berkahwin.


6 Bulan yang indah.

Teringat saat2 bulan pertama camner aku stress sgt2. Sebab aper stress? Sebab aku x boleh nak adapt life 2 family. Maksud aku, balik kg time weekend yang ader 2 hari tu jek, kena bahagi 2 tempat. Muar and Melaka. Aku x puas balik umah mak aku. RIndu adik aku yang kecik. Rindu semua. Series, itew buat aku stress sgt2. Menangis, merajuk dgn encik usrule. Selalu dia tanya naper aku mau berkahwin? Jawapannyer mestilah sebab aku nak jadi wife dia, nak hidup ngan dia. Tapi soalan aku plak, itew x bermakna aku kena berpisah ngan family aku. Kejam x word aku?

Akhirnyer, dgn kesabaran encik usrule aku mula biase ngan rutin muar-melaka and sometimes Gombak. Aku mula berlajar. Memahami dia. Mengenali dia yang lebih mendalam. Sehingga kini kitaorg masih berlajar. Walaupun berjauhan, dia sentiasa di hati. Keputusan and pengorbanan yang kami lakukan ini harap akan menjadi sinar bahagia suatu hari nanti. Dan terima kasih utk si cinta hati didalam perut ini.

Kami excited menunggu esok. Cinta hati, sila jgn malu2 ye esok.

Korang2 semua, doakan kami bahagia ya..sehingga ke akhir hayat..amin.


M.Y.R.U.L.E

7 comments:

fikaryna said...

alhamdulillah..

semoga cinta kasih rindu berkekalan..

kita serupa..hehe..

MyRule said...

Thansk ryna...Doa utk u juga..:P

k|ree said...

sebaik lah rumah kampung kami tak sampai 10minit je..if tak,confirm gado2 juga...huhuhuh...tapi,mmg bagi sama rata la masa tue...kadang2,kiree ada kat umah sendiri...dia balik umah dia sendiri..hahaha...

MyRule said...

kiree...nasib baikan... actually Muar tu x jauh la juga..:)

huhuhu...encik usrule x moh balik asing2..dia dah serik dari kecik camtu...

atulhani said...

kalau awk nk tahu kite lagi sedih tau, sbb lps kawen, baru berpeluang balik kampung umah kite kat JB tu dengan hubby baru 2 kali! Dulu saya balik tiap2 bulan.. huhu..

anyway, selamat ulangbulan ke 6.. :)

harzharun said...

semoga panjang jodonya... :-)

MyRule said...

Atul... ajak la cik abang balik..kata rindu..huhuuhh

harz...thanks dear..:P