Tuesday, June 15, 2010

Kenduri



Last week, seperti yang diberitahu ader kenduri kat rumah my Mom. Actually kenduri kecik2 jek, x jemput org pun. Hanya utk anak, menantu, cucu, and cicit Hajah Norliah jek. Tu pun dah penuh rumah.

Sabtu pagi tu, aku and encik usrule kena bawa mak aku gi pasar Melaka. Sehari sebelum tu Pakcik aku dah gi beli bahan2 kering. Siap jek beli barang kat pasar, kitaorg terus balik. Tu pun dah pukul 11. Tengahari tu kitaorg plan nak masak mee bandung jek. Malam masa kenduri plak makan nasi. Then mak aku ajak gi kenduri. Nenek aku plak bising nanti tinggal makcik and pakcik aku jek kena masak. At the end nenek aku gi ngan Pak Der.

Ini ader citer best..heheh. Masa nak start masak mee bandung tu kan, encik usrule minta pisau and chopping board. Ingatkan dia nak buat aper. Rupa2nyer dia kopek petai and nak potong fish ball and sayur2. Err.. x sangka plak dia nak buat kan. Memang la kalau kat rumah kitaorg dia tolong masak. Ni kat umah mak aku. Sayang plak x amik gambar, sebab aku pun sama2 sibuk kat dapur. Lepas jek dia siap2 semua tu, dia ngan makcik olyn aku masak mee bandung plak. Seriesss...aku rasa bangga bila dia buat camtu. Ramai yang puji..huhuhu... aku gak yang kembang..~wink~

Petang tu plak, bila dah siap masak2, kitaorg lepak2 la kat depan rumah ramai2. Ye la kan..lama dah tak kumpul ramai2. Sekali lagi..aku tgk encik usrule amik penyapu and sapu bahagian yang kitaorg nak buat makan2 nanti. Aisehh...sgt2 terharu tau. Masa tu dah pukul 6 lebih. Encik Usrule suruh aku gi mandi. Lepas mandi, aku tgk dia tgh mop lantai. Sayang encik usrule...hehehe Yang ni sempat snap...:P



Nampak x si baju merah tgh mop lantai..:p


Selepas solat and baca Yassin.. encik Usrule dah stand by mau makan...hehehe


Sepupu2 kecik dan anak buah



Perut ku sudah nampak..


Perutku dibandingkan ngan perut ibu 4 anak..cesss..ni kazenku punyer keja la ni..

Siblings yang cumel2..~wink~



Makan Time!!!!

M.Y.R.U.L.E

3 comments:

fikaryna said...

wah,rajinnya en.usrule..

kesian wife dia dah x larat 2..huhu..

kenduri family mmg meriah ek..

MyRule said...

Fika...wife dia larat jek..tapi saje jek buat2 x larat....heheh

Nad Nazira said...

mai..penat giler nak khatamkan sumer entry mai yang nad dah termiss.hehe..yey..perut dah nampak! wawahhh..hepi 6th month enniversary! take care dear..


pssstt..cemane kucing mr.usrule bleh larik dari umah nie..majuk ke sampai bawak diri..hehe..

Tuesday, June 15, 2010

Kenduri



Last week, seperti yang diberitahu ader kenduri kat rumah my Mom. Actually kenduri kecik2 jek, x jemput org pun. Hanya utk anak, menantu, cucu, and cicit Hajah Norliah jek. Tu pun dah penuh rumah.

Sabtu pagi tu, aku and encik usrule kena bawa mak aku gi pasar Melaka. Sehari sebelum tu Pakcik aku dah gi beli bahan2 kering. Siap jek beli barang kat pasar, kitaorg terus balik. Tu pun dah pukul 11. Tengahari tu kitaorg plan nak masak mee bandung jek. Malam masa kenduri plak makan nasi. Then mak aku ajak gi kenduri. Nenek aku plak bising nanti tinggal makcik and pakcik aku jek kena masak. At the end nenek aku gi ngan Pak Der.

Ini ader citer best..heheh. Masa nak start masak mee bandung tu kan, encik usrule minta pisau and chopping board. Ingatkan dia nak buat aper. Rupa2nyer dia kopek petai and nak potong fish ball and sayur2. Err.. x sangka plak dia nak buat kan. Memang la kalau kat rumah kitaorg dia tolong masak. Ni kat umah mak aku. Sayang plak x amik gambar, sebab aku pun sama2 sibuk kat dapur. Lepas jek dia siap2 semua tu, dia ngan makcik olyn aku masak mee bandung plak. Seriesss...aku rasa bangga bila dia buat camtu. Ramai yang puji..huhuhu... aku gak yang kembang..~wink~

Petang tu plak, bila dah siap masak2, kitaorg lepak2 la kat depan rumah ramai2. Ye la kan..lama dah tak kumpul ramai2. Sekali lagi..aku tgk encik usrule amik penyapu and sapu bahagian yang kitaorg nak buat makan2 nanti. Aisehh...sgt2 terharu tau. Masa tu dah pukul 6 lebih. Encik Usrule suruh aku gi mandi. Lepas mandi, aku tgk dia tgh mop lantai. Sayang encik usrule...hehehe Yang ni sempat snap...:P



Nampak x si baju merah tgh mop lantai..:p


Selepas solat and baca Yassin.. encik Usrule dah stand by mau makan...hehehe


Sepupu2 kecik dan anak buah



Perut ku sudah nampak..


Perutku dibandingkan ngan perut ibu 4 anak..cesss..ni kazenku punyer keja la ni..

Siblings yang cumel2..~wink~



Makan Time!!!!

M.Y.R.U.L.E

3 comments:

fikaryna said...

wah,rajinnya en.usrule..

kesian wife dia dah x larat 2..huhu..

kenduri family mmg meriah ek..

MyRule said...

Fika...wife dia larat jek..tapi saje jek buat2 x larat....heheh

Nad Nazira said...

mai..penat giler nak khatamkan sumer entry mai yang nad dah termiss.hehe..yey..perut dah nampak! wawahhh..hepi 6th month enniversary! take care dear..


pssstt..cemane kucing mr.usrule bleh larik dari umah nie..majuk ke sampai bawak diri..hehe..