Friday, June 11, 2010

Jumaat sudah



Sejak PJJ ni sudah jadi tabiat kira hari, terutama hari Jumaat ~wink~. Tapi kalau boleh bila sampai hari Ahad nak stopkan sampai bila2 sentiasa hari Ahad. Bule??


This week turn aku balik Melaka. Sebab esok malam ader kenduri arwah kat umah nenek aku. Ala..umah nenek aku tu bersambung jek ngan umah mak aku. Sebabnyer nenek tinggal sorang. So bila renovate rumah dulu lepas arwah baba meninggal, terus semua org cadangkan utk sambungkan kedua-dua rumah tu. Senang mak nak jaga nenek aku. Err.. naper x duduk sekali?? Jawapannyer...utk privasi. Kalau ramai2 balik jenuh arr kalau satu rumah jek.

2 hari berturut2 mak aku call balik bila mau balik. Semalam aku decide nak balik ngan adik2 aku sekali. Tapi lambat la plak. Diorg kol 10 malam baru nak gerak. Then ahad pagi dalam kol 11 dah nak balik SA. So, baper lama jek dapat spend time ngan encik usrule. Dah la ngan sibuk kenduri lagi, sedara mara ramai. X boleh jadi ni. So, semalam tanya encik usrule, boleh x aku balik drive keta sendiri. Mula2 dia macam x bagi. Sebab cost la kan. Tapi kemudian dia kata OK la plak. Petang ni kol 4 terus jek aku gerak balik dari opis. Before kol 6 sure dah sampai umah mak aku...~lalalalala~

Citer pasal baby plak. Minggu ni dah masuk 21 minggu. Next week boleh gi checkup kat Salam. Tak sabar nak tahu gender dia. Sila tunjuk ye baby. Jangan malu2 tau..~wink

Baby ni selalu aktif time petang. Dah nak dekat balik keja tu sampai la kol 10. Selalunyer time tu, waktu utk bersms ngan encik usrule. Lagila dia aktif. Agak dia tau kot bila encik usrule tanya pasal dia. Macam pagi tadi. Selalunyer jarang dia gerak2 kol 6. Tapi pagi tadi dia tendang2. Agaknyer dia suh aku bgn and masuk opis awal. Nanti boleh balik keja awal and sampai Melaka kol 6. Ye ye jek aku ngan encik usrule buat rumusan sendiri... :)





M.Y.R.U.L.E

8 comments:

atulhani said...

semoga selamat perjalanan pergi dan balik.. kiter pun balik kampung.. dengan hubby..

MyRule said...

Thanks... you too..take care and drive cermat2 :P

rDnA said...

samala kita..mnghitung hr jumaat..petang ni pn me akn blk ke tmpat suami..seronot..tp bla fikir nk blk sini plak dah tak seronok..ape2 pn hati2 yer

k|ree said...

take care dear...bawa keta hati2...

harzharun said...

dear...tabiat mengira hari adalah tabiat yg baik!..."wink" jugak!..haha

MyRule said...

rDna...jom sama2 kira hari.. This week kira hari Jumaat lagi..:P.
Yup...bila nak balik sini..malam sebelumnyer dah rasa sedih..huhuhu

Thanks Kiree..dah selamat sampai ke Shah Alam balik dah..:)

Harz...ye ye..saya tau...mengasah skill math yang dah berkarat..hehehe

eiza said...

Hehehe... sy scan pun xnampak lg gender baby ne. last2 bedal jelah beli barang2 baby ikut sedap mata. hahaha, tak tahan tgok baju baby comel2 sume...
p/s: nasiblah kalau kuar nanti lelaki, sy pakaikan juga skirt yg comel tu. :p

MyRule said...

eiza.. aiseh sure cumel nyer kalau baby boy pakai skirt..heehe

Friday, June 11, 2010

Jumaat sudah



Sejak PJJ ni sudah jadi tabiat kira hari, terutama hari Jumaat ~wink~. Tapi kalau boleh bila sampai hari Ahad nak stopkan sampai bila2 sentiasa hari Ahad. Bule??


This week turn aku balik Melaka. Sebab esok malam ader kenduri arwah kat umah nenek aku. Ala..umah nenek aku tu bersambung jek ngan umah mak aku. Sebabnyer nenek tinggal sorang. So bila renovate rumah dulu lepas arwah baba meninggal, terus semua org cadangkan utk sambungkan kedua-dua rumah tu. Senang mak nak jaga nenek aku. Err.. naper x duduk sekali?? Jawapannyer...utk privasi. Kalau ramai2 balik jenuh arr kalau satu rumah jek.

2 hari berturut2 mak aku call balik bila mau balik. Semalam aku decide nak balik ngan adik2 aku sekali. Tapi lambat la plak. Diorg kol 10 malam baru nak gerak. Then ahad pagi dalam kol 11 dah nak balik SA. So, baper lama jek dapat spend time ngan encik usrule. Dah la ngan sibuk kenduri lagi, sedara mara ramai. X boleh jadi ni. So, semalam tanya encik usrule, boleh x aku balik drive keta sendiri. Mula2 dia macam x bagi. Sebab cost la kan. Tapi kemudian dia kata OK la plak. Petang ni kol 4 terus jek aku gerak balik dari opis. Before kol 6 sure dah sampai umah mak aku...~lalalalala~

Citer pasal baby plak. Minggu ni dah masuk 21 minggu. Next week boleh gi checkup kat Salam. Tak sabar nak tahu gender dia. Sila tunjuk ye baby. Jangan malu2 tau..~wink

Baby ni selalu aktif time petang. Dah nak dekat balik keja tu sampai la kol 10. Selalunyer time tu, waktu utk bersms ngan encik usrule. Lagila dia aktif. Agak dia tau kot bila encik usrule tanya pasal dia. Macam pagi tadi. Selalunyer jarang dia gerak2 kol 6. Tapi pagi tadi dia tendang2. Agaknyer dia suh aku bgn and masuk opis awal. Nanti boleh balik keja awal and sampai Melaka kol 6. Ye ye jek aku ngan encik usrule buat rumusan sendiri... :)





M.Y.R.U.L.E

8 comments:

atulhani said...

semoga selamat perjalanan pergi dan balik.. kiter pun balik kampung.. dengan hubby..

MyRule said...

Thanks... you too..take care and drive cermat2 :P

rDnA said...

samala kita..mnghitung hr jumaat..petang ni pn me akn blk ke tmpat suami..seronot..tp bla fikir nk blk sini plak dah tak seronok..ape2 pn hati2 yer

k|ree said...

take care dear...bawa keta hati2...

harzharun said...

dear...tabiat mengira hari adalah tabiat yg baik!..."wink" jugak!..haha

MyRule said...

rDna...jom sama2 kira hari.. This week kira hari Jumaat lagi..:P.
Yup...bila nak balik sini..malam sebelumnyer dah rasa sedih..huhuhu

Thanks Kiree..dah selamat sampai ke Shah Alam balik dah..:)

Harz...ye ye..saya tau...mengasah skill math yang dah berkarat..hehehe

eiza said...

Hehehe... sy scan pun xnampak lg gender baby ne. last2 bedal jelah beli barang2 baby ikut sedap mata. hahaha, tak tahan tgok baju baby comel2 sume...
p/s: nasiblah kalau kuar nanti lelaki, sy pakaikan juga skirt yg comel tu. :p

MyRule said...

eiza.. aiseh sure cumel nyer kalau baby boy pakai skirt..heehe