Wednesday, June 2, 2010

Maybe...




Kadang-kadang bila duduk sorang-sorang selalu terfikir. Fikir pasal pregnancy ni la. So far aku memang x der muntah, mabuk dan juga typical symptom yang selalu org mengandung alami. Alhamdullillah. Cuma rasa pening kepala, penat, x lalu makan nasi jek. Itu pun bukan sepanjang masa. Cuma sesekali. Mengidam pun takder lagi. Kalau aku cakap nak makan aper kat encik usrule, and dia x dapat penuhi pun aku ok jek. So far aku nak makan steak (memang fave aku dari dulu) cuma x sempat nak gi. Tapi tu bukan mengidam kot. Tu just rasa nak makan. Encik usrule pun x der la perangai pelik2 sepanjang aku pregnant.

Maybe..maybe la. Dulu masa kitaorg bercinta, encik usrule selalu ckp. Kalau nanti aku pregnant (lepas kawen la kan...hehheh) dia nak aku sihat, kuat and nampak berseri. Tak nak la, nampak macam org sakit. Masa tu aku marah kalau dia cakap camtu. Sebabnyer org mengandung kan x larat. Ingat senang ke. Kalau dah muntah, mabuk and x makan camner mau nampak seri ibu mengandung kan? Tapi dia senyum jek kalau aku jawab macam tu.

Then baru terfikir, itu adalah doa dia. Bukan sekali tau dia cakap camtu. Banyak kali. Maybe keadaan aku sepanjang mengandung ni agak ok sebab doa dia dari dulu. Sangat senang dia jaga aku. Aku rasa aku lagi x byk buat perangai sejak pregnant ni berbanding masa mula2 kahwin dulu. Dan aku harap berlarutan sampai bersalin nanti. Amin...

Ps: Harap2 baby nanti pun x banyak prob ye..senang kitaorg nak jaga nanti..~wink~

M.Y.R.U.L.E

8 comments:

nieYxzHa - hazLan said...

amin :)

.:ANN512:. said...

maybe betol la..bagus hubby u..kata2 tu kan 1 doa.. :)

ann pon doakan mai & baby sihat sentiasa..amiin~

take care ye mummy.

fikaryna said...

amin..moga baik jer peel nya sampai bersalin..hehe.

MyRule said...

nieyxzha.. thanks...:P

Ann.. nanti boleh suruh ash doa dari skang aper yang u nak tau..;P

Ryna..insyaallah..amin...:)

harzharun said...

dear....i kan suke majok2 dgn arjuna..arjuna slalu ckp.."alahai, camne la pregnant t, jgn majok kuat sgt ek...i jwb, bkn kah emosi ibu mnegandung slalu x stabil?so xpe la....hihi..
tp xtau la nnti kan...
bila nak join u ni!

MyRule said...

Harz...hehehe..i memang kuat merajuk..bukan ngan encik usrule jek..satu family tau..termasuk pakcik makcik..sampaikan antara nasihat diorg kat encik usrule..mai tu kuat merajuk..so kena tahan.

Tapi masa pregnant ni..terus jadi biase2 jek. Terbalik kan..hehehe

Takper..slow2...i tunggu..:P

azian abdullah said...

zatul,
betullah..ramai yg cakap kat i camtu. mommy kena kuat. nanti bb pun ikut kuat. but, u r so lucky kan..takde muntah2. pssttt..i guess lah, kat dlm tu mesti bb boy ni ;)

MyRule said...

Azian.. i setuju..tapi kan kalau mummy x larat, tu bukan salah mummy. Dah rezeki masing2. Yang penting kena cuba utk bagi yang terbaik kat baby.

Alhamdulillah..kitaorg x kisah boy ke girl. Dua2 ok. Tunggu check up tengah bulan ni..mintak2 boleh tau la gender dia..~wink~

Wednesday, June 2, 2010

Maybe...




Kadang-kadang bila duduk sorang-sorang selalu terfikir. Fikir pasal pregnancy ni la. So far aku memang x der muntah, mabuk dan juga typical symptom yang selalu org mengandung alami. Alhamdullillah. Cuma rasa pening kepala, penat, x lalu makan nasi jek. Itu pun bukan sepanjang masa. Cuma sesekali. Mengidam pun takder lagi. Kalau aku cakap nak makan aper kat encik usrule, and dia x dapat penuhi pun aku ok jek. So far aku nak makan steak (memang fave aku dari dulu) cuma x sempat nak gi. Tapi tu bukan mengidam kot. Tu just rasa nak makan. Encik usrule pun x der la perangai pelik2 sepanjang aku pregnant.

Maybe..maybe la. Dulu masa kitaorg bercinta, encik usrule selalu ckp. Kalau nanti aku pregnant (lepas kawen la kan...hehheh) dia nak aku sihat, kuat and nampak berseri. Tak nak la, nampak macam org sakit. Masa tu aku marah kalau dia cakap camtu. Sebabnyer org mengandung kan x larat. Ingat senang ke. Kalau dah muntah, mabuk and x makan camner mau nampak seri ibu mengandung kan? Tapi dia senyum jek kalau aku jawab macam tu.

Then baru terfikir, itu adalah doa dia. Bukan sekali tau dia cakap camtu. Banyak kali. Maybe keadaan aku sepanjang mengandung ni agak ok sebab doa dia dari dulu. Sangat senang dia jaga aku. Aku rasa aku lagi x byk buat perangai sejak pregnant ni berbanding masa mula2 kahwin dulu. Dan aku harap berlarutan sampai bersalin nanti. Amin...

Ps: Harap2 baby nanti pun x banyak prob ye..senang kitaorg nak jaga nanti..~wink~

M.Y.R.U.L.E

8 comments:

nieYxzHa - hazLan said...

amin :)

.:ANN512:. said...

maybe betol la..bagus hubby u..kata2 tu kan 1 doa.. :)

ann pon doakan mai & baby sihat sentiasa..amiin~

take care ye mummy.

fikaryna said...

amin..moga baik jer peel nya sampai bersalin..hehe.

MyRule said...

nieyxzha.. thanks...:P

Ann.. nanti boleh suruh ash doa dari skang aper yang u nak tau..;P

Ryna..insyaallah..amin...:)

harzharun said...

dear....i kan suke majok2 dgn arjuna..arjuna slalu ckp.."alahai, camne la pregnant t, jgn majok kuat sgt ek...i jwb, bkn kah emosi ibu mnegandung slalu x stabil?so xpe la....hihi..
tp xtau la nnti kan...
bila nak join u ni!

MyRule said...

Harz...hehehe..i memang kuat merajuk..bukan ngan encik usrule jek..satu family tau..termasuk pakcik makcik..sampaikan antara nasihat diorg kat encik usrule..mai tu kuat merajuk..so kena tahan.

Tapi masa pregnant ni..terus jadi biase2 jek. Terbalik kan..hehehe

Takper..slow2...i tunggu..:P

azian abdullah said...

zatul,
betullah..ramai yg cakap kat i camtu. mommy kena kuat. nanti bb pun ikut kuat. but, u r so lucky kan..takde muntah2. pssttt..i guess lah, kat dlm tu mesti bb boy ni ;)

MyRule said...

Azian.. i setuju..tapi kan kalau mummy x larat, tu bukan salah mummy. Dah rezeki masing2. Yang penting kena cuba utk bagi yang terbaik kat baby.

Alhamdulillah..kitaorg x kisah boy ke girl. Dua2 ok. Tunggu check up tengah bulan ni..mintak2 boleh tau la gender dia..~wink~