Sunday, August 15, 2010

Kejam tak makcik i ni?



Nak citer ni, aku ader sorang makcik yang stay kat kuantan. Actually hubby dia pakcik aku. Tapi sebab masa zaman dia bercinta ngan pakcik aku tu, kitaorg kecil lagi, so memang kitaorg membesar dgn dia. Sampailah ni anak sulong dia dah berumur 16 tahun and sekarang berlajar kat SHAH Pekan.

Makcik aku ni, ibu dia dulu ader restoran sendiri kat area Bandar Hilir Melaka, so korang faham2la..dia ni memang suka masak.
Ni nak citer la ni.

Naper aku kata dia kejam. Dia kan selalu masak sedap2. Bukan setakat sedap jek..presentation pun sgt la WOW!! Kalau kitaorg gi Kuantan (rumah dia) dia selalu masak sedap2.


Naper aku kata dia kejam?? Sebab bila dia dah masak best2, dia kasi upload kat FB.

Nak lagi kejam dia tag kitaorg adik beradik, sepupu sepapat and pakcik makcik yang lain..huhuhu. Terliur tau aku kat sini. Pastu ucapan dia kat kitaorg "KALAU MAU MAKAN CAMNI, SILA LA DATANG KUANTAN".


Err..Kejam x tu? ~wink~

Meh tgk antara yang dia upload

Hari ini punyer menu..Chicken roasted


Baked Lemon Chicken


Baked Lemon chicken dah siap masak


Thai Pumpkin Castard

Dah sedia utk di ngap...:P


Chocolate chip and almond muffin

Ps: Ini lah akibatnyer bila boring sebab encik usrule tido...... ~sigh~


M.Y.R.U.L.E

7 comments:

Nad Nazira said...

kejam..memang kejam.hehe..nad terliur tengok lemon chicken tu tau..bukan pasal nak makan ayam..tapi sebab nak hirup kuah lemon tu..sedapnyeeeeeee..masam2 gitu kan..haha..pasni nak kene google resepi ala-ala cenggitu :)

MyRule said...

NAd...tau x per..kejam giler kan..hehehe

I pun tgh tunggu resepi makcik i ni..:)

Buat..jgn x buat tau kalau dah dapat resepi..

harzharun said...

Setuju!..mmg kejam...eh, camne pumpkin castard tu jadi g2...hebat seh...mai gi la kuantan...pastu tny cara nak wat...pastu post kat sini yea...hehe

my note said...

kejam.. mmg kejam..., semua makanan nampak sedap..., sabar ye kak mai..

MyRule said...

Harz... pumpkin tu dia potong bahagian atas..pastu tutup balik..:P

Setakat nak tanya cane nak buat tu email pun bole..masalahnyer skang x rajin nak buat. Nanti i try minta resepi dia..hehehe

Yup dear..tgh sabar ni..hehehe.. nasib baik x ngidam..:P

atulhani said...

memang kejaaamm.. ingatkan tadi awak yang masak.. nak gak resepi baked lemon chicken tu.. hehehhee...

MyRule said...

Atul...hehehe...x.bukan saya ~wink~
Ok..nanti dah dapat saya pass ye..

Sunday, August 15, 2010

Kejam tak makcik i ni?



Nak citer ni, aku ader sorang makcik yang stay kat kuantan. Actually hubby dia pakcik aku. Tapi sebab masa zaman dia bercinta ngan pakcik aku tu, kitaorg kecil lagi, so memang kitaorg membesar dgn dia. Sampailah ni anak sulong dia dah berumur 16 tahun and sekarang berlajar kat SHAH Pekan.

Makcik aku ni, ibu dia dulu ader restoran sendiri kat area Bandar Hilir Melaka, so korang faham2la..dia ni memang suka masak.
Ni nak citer la ni.

Naper aku kata dia kejam. Dia kan selalu masak sedap2. Bukan setakat sedap jek..presentation pun sgt la WOW!! Kalau kitaorg gi Kuantan (rumah dia) dia selalu masak sedap2.


Naper aku kata dia kejam?? Sebab bila dia dah masak best2, dia kasi upload kat FB.

Nak lagi kejam dia tag kitaorg adik beradik, sepupu sepapat and pakcik makcik yang lain..huhuhu. Terliur tau aku kat sini. Pastu ucapan dia kat kitaorg "KALAU MAU MAKAN CAMNI, SILA LA DATANG KUANTAN".


Err..Kejam x tu? ~wink~

Meh tgk antara yang dia upload

Hari ini punyer menu..Chicken roasted


Baked Lemon Chicken


Baked Lemon chicken dah siap masak


Thai Pumpkin Castard

Dah sedia utk di ngap...:P


Chocolate chip and almond muffin

Ps: Ini lah akibatnyer bila boring sebab encik usrule tido...... ~sigh~


M.Y.R.U.L.E

7 comments:

Nad Nazira said...

kejam..memang kejam.hehe..nad terliur tengok lemon chicken tu tau..bukan pasal nak makan ayam..tapi sebab nak hirup kuah lemon tu..sedapnyeeeeeee..masam2 gitu kan..haha..pasni nak kene google resepi ala-ala cenggitu :)

MyRule said...

NAd...tau x per..kejam giler kan..hehehe

I pun tgh tunggu resepi makcik i ni..:)

Buat..jgn x buat tau kalau dah dapat resepi..

harzharun said...

Setuju!..mmg kejam...eh, camne pumpkin castard tu jadi g2...hebat seh...mai gi la kuantan...pastu tny cara nak wat...pastu post kat sini yea...hehe

my note said...

kejam.. mmg kejam..., semua makanan nampak sedap..., sabar ye kak mai..

MyRule said...

Harz... pumpkin tu dia potong bahagian atas..pastu tutup balik..:P

Setakat nak tanya cane nak buat tu email pun bole..masalahnyer skang x rajin nak buat. Nanti i try minta resepi dia..hehehe

Yup dear..tgh sabar ni..hehehe.. nasib baik x ngidam..:P

atulhani said...

memang kejaaamm.. ingatkan tadi awak yang masak.. nak gak resepi baked lemon chicken tu.. hehehhee...

MyRule said...

Atul...hehehe...x.bukan saya ~wink~
Ok..nanti dah dapat saya pass ye..