Wednesday, November 24, 2010

Keja...keja...keja..




Aku dah start keja senin aritu. Tapi Jumaat lepas aku dah balik Shah Alam ditemani oleh baby Ammar, emak, adik kecikku and encik usrule. Emak and adik aku dtg 2 minggu ni, manakala encik usrule dah balik Melaka senin pagi sebab keja ~sad~ So, utk 2 minggu ni Ammar ader bersama aku. Lepas 2 minggu Ammar akan ikut mak and encik usrule balik Melaka...huhu Masa first day keja tu, Ammar ok jek. Tido and bangun nak susu je. Cuma time aku balik ader cebik2 skit sebab kena tinggal. So, bermanja2 la dia sambil menyusu. Tapi semalam..lepas je mandi pagi, dia tido kejap jek. Then sampai malam tak mau tido. Bayangkan, mata x boleh angkat dah..still x mau tido. Aku dah start cuak. Macam2 cara pujuk dia suruh tido. Dia buat selamba je. Nasib baik x nangis. Dalam pukul 9 tu aku letak dia atas dada, sambil tepuk2 dia..pun tak mau tido gaak. Lepas encik usrule call. Dia suruh aku buka loud speaker. Dia pun pujuk Ammar. Dekat 5 minit gak. Masa ni nampak Ammar angkat2 kaki and kepala dia cari dtg suara encik usrule. Yang bestnyer, lepas je encik usrule letak fon, terus dia tido. Laaaa...rindu babah dia rupanyer.. siann anak mommy..



M.Y.R.U.L.E

11 comments:

nur easy said...

alahai anak..dah pandai rindu ;)

MyRule said...

easy.. aha..bebudak skang memang cepat pick up dia..dah ader anak sendiri ni baru perasan..:)

Nad Nazira said...

baby ammar..SUPER BABY! hehe..makin bambam..tomeynye..mai bf tak? nad nak tanye pasal breastpump..jenis ngan harga..tgh nak survey2..boleh tak? :P

Lisa said...

wah tembamnya ammar skrg ni kak mai heheh..
pandai plak tu tido meniarap, iman takmo tido meniarap pun, bila tiarapkan kepala dgn kaki dok angkat2 jer huhuh

MyRule said...

nad.. bf..siap buat stock lagi utk ammar. Boleh aje.. Nad boleh email je kat carretem@gmail.com

Along.. memang tembam long..kuar urat2 tgn akak angkat dia..hehe
along tiarapkan iman before tido ek?
Cuba along baringkan dia sampai tido dulu, iman dah lena baru tiarapkan.

Lagi satu kena mak sure keliling dia x de bantal or selimut or ape2 benda yang bole buat dia lemas tau. Nanti dia sendiri pandai adjust kepala dia.. try la

azian abdullah said...

alolo..ammar so chubby lah! geram. geget pipi kang..

atulhani said...

Alahai commeyynyeee... dah bape kilo dah ni? semangat! geram tengok pipi dia...

iday said...

ala,,,comelnyeeeeeeeeeeee:)
nak kena suara babah dia baru nak tido,,hehe

MyRule said...

atul..masa sebulan lebih 5.2kg..la ni x tau..lom gi cucuk lg..:)

iday...aha...baru blajar dok jauh ngan babah dia

iday said...

wahhhhhhhhhhhhhh,,lena betol dia tdo,,sgt comelllllllllllll:)

MyRule said...

iday....thanks ;P

Wednesday, November 24, 2010

Keja...keja...keja..




Aku dah start keja senin aritu. Tapi Jumaat lepas aku dah balik Shah Alam ditemani oleh baby Ammar, emak, adik kecikku and encik usrule. Emak and adik aku dtg 2 minggu ni, manakala encik usrule dah balik Melaka senin pagi sebab keja ~sad~ So, utk 2 minggu ni Ammar ader bersama aku. Lepas 2 minggu Ammar akan ikut mak and encik usrule balik Melaka...huhu Masa first day keja tu, Ammar ok jek. Tido and bangun nak susu je. Cuma time aku balik ader cebik2 skit sebab kena tinggal. So, bermanja2 la dia sambil menyusu. Tapi semalam..lepas je mandi pagi, dia tido kejap jek. Then sampai malam tak mau tido. Bayangkan, mata x boleh angkat dah..still x mau tido. Aku dah start cuak. Macam2 cara pujuk dia suruh tido. Dia buat selamba je. Nasib baik x nangis. Dalam pukul 9 tu aku letak dia atas dada, sambil tepuk2 dia..pun tak mau tido gaak. Lepas encik usrule call. Dia suruh aku buka loud speaker. Dia pun pujuk Ammar. Dekat 5 minit gak. Masa ni nampak Ammar angkat2 kaki and kepala dia cari dtg suara encik usrule. Yang bestnyer, lepas je encik usrule letak fon, terus dia tido. Laaaa...rindu babah dia rupanyer.. siann anak mommy..



M.Y.R.U.L.E

11 comments:

nur easy said...

alahai anak..dah pandai rindu ;)

MyRule said...

easy.. aha..bebudak skang memang cepat pick up dia..dah ader anak sendiri ni baru perasan..:)

Nad Nazira said...

baby ammar..SUPER BABY! hehe..makin bambam..tomeynye..mai bf tak? nad nak tanye pasal breastpump..jenis ngan harga..tgh nak survey2..boleh tak? :P

Lisa said...

wah tembamnya ammar skrg ni kak mai heheh..
pandai plak tu tido meniarap, iman takmo tido meniarap pun, bila tiarapkan kepala dgn kaki dok angkat2 jer huhuh

MyRule said...

nad.. bf..siap buat stock lagi utk ammar. Boleh aje.. Nad boleh email je kat carretem@gmail.com

Along.. memang tembam long..kuar urat2 tgn akak angkat dia..hehe
along tiarapkan iman before tido ek?
Cuba along baringkan dia sampai tido dulu, iman dah lena baru tiarapkan.

Lagi satu kena mak sure keliling dia x de bantal or selimut or ape2 benda yang bole buat dia lemas tau. Nanti dia sendiri pandai adjust kepala dia.. try la

azian abdullah said...

alolo..ammar so chubby lah! geram. geget pipi kang..

atulhani said...

Alahai commeyynyeee... dah bape kilo dah ni? semangat! geram tengok pipi dia...

iday said...

ala,,,comelnyeeeeeeeeeeee:)
nak kena suara babah dia baru nak tido,,hehe

MyRule said...

atul..masa sebulan lebih 5.2kg..la ni x tau..lom gi cucuk lg..:)

iday...aha...baru blajar dok jauh ngan babah dia

iday said...

wahhhhhhhhhhhhhh,,lena betol dia tdo,,sgt comelllllllllllll:)

MyRule said...

iday....thanks ;P