Wednesday, January 5, 2011

Jalan2

Kat Tg XX Muar





Kuala Sepetang


Mee Udang Kuala Sepetang..udang dia memang sgt fresh. Mee biase2 saje







Dgn bakal MIL adik en usrule (Kawan busu aku)



Colmar Tropica Bukit Tinggi





Japanese village Bukit Tinggi



Banyak benda nak citer, tapi macam x der mood plak mau type banyak2.

Kali ni mau citer pasal jalan2. Sejak 2,3 minggu ni kitaorg asik jalan2 je ~wink~

Aritu gi Kuala KAngsar, adik encik usrule tunang. then terus lajak ke Kuala Sepetang cari mee udang. Gi balik hari jek. Kuar kol 9 pagi sampai rumah kol 11 malam. Ammar? yup, dia ikut sekali and behave sgt2. Kebetulan, adik encik usrule tu bertunang ngan busu akunyer kawan punyer anak, so makcik tu siap mandikan Ammar kat umah dia. Ammar pun aper lagi, sgt seronok la dia kan.

PAstu esoknyer kitaorg gi bukit tinggi bersama keluar aku. Panas giler weii Bukit Tinggi tu. Sian Ammar. X dapat menikmati permandangan yang indah2.

Last week plak kitaorg bawa ammar gi tg (err..lupa nama full tg tu) kat Muar. Kasi Ammar tgk monkey and Fish. Balik je umah nenek en usrule terus Ammar mau swim dalam bath tub dia..hehehe

Then Ammar pun start ikut kitaorg gi kenduri kahwin. Ammar memang suka jalan2. So far x byk ragam even travel jauh2. And dia boleh stay diam2 dalam carseat dia sambil pandang encik usrule tgh driving.

Pergi shopping jangan cakapla kan..tetiap minggu. Dah mommy and babah dia kaki shopping..erk..window shopping..hehehe






M.Y.R.U.L.E

11 comments:

eiza said...

Tanjung kat Muar. tmpat saya tu..hahaha
tmpat dating masa muda2.. auw...
orang panggil tanjung emas.

MyRule said...

Haaa...tanjung emas..lupa plak. Kitaorg pun pernah dtg sini time zaman bercinta. La ni bawa ammar plak. Org Muar ke?

Lisa said...

wahhh berjalan sakan erk ammar.. best2 len kali leh dtg kuantan plak, ummi along bwk ammar g mandi laut erk heheh

eiza said...

Aah... Muar mari. Dah lama x g Tanjung tu.... padahal sekakangkang kuda je... eh.
:p

MyRule said...

Long.. Insyaallah. Tgh plan2 gak la bila nak gi sana ni. Cool leen pun udah bising kitaorg dah lama x sampai sana. Boleh ajek... ammar pun tgk laut dari jauh je.

eiza.. kitaorg pun selalu balik Muar..kat area town tu jek.. :)

Lisa said...

ok2, tak sabar nak tunggu kedtgan kak mai ni heheh, acik kak mai yg dok kuantan tu kan.. leh msk2 utk kak mai nanti..

MyRule said...

Aha...acik akak tu dok bandar damansara.. jalan kuantan kemaman tu jek

mekchu said...

hai mama ammar (tatau nak pnggil apa).. bangga tgk ada byk stok susu.. teruskan tau.. ammar mmg comel.. booOlat kemain..

MyRule said...

mekchu.. boleh aka panggil MAi..:p

Thanks.. ammar memang boolatt... heheh

Nad Nazira said...

mai..tembamnye ammar..comel..membesar bagaikan juara dengan susu ibu..and mai pun nampak dah kurus dah..mantappp..hehe..

nak tanye, perlu tak beli set bersalin yan mahal2 tuh sumer? nad nih kalau bleh kurus tanpa pakai ape2 set bersalin memang nakkkk sangatla..hehe..malas la nak makan ubat and berpilis tu smer..jaga makan je sudahh..

MyRule said...

Nad.. tembam kan dia. Nak angkat dia lama2 pun x larat tau. Heheh..bab kurus tu memang kurus..macam zaman anak dara dulu.

Kalau ikut pengalaman i perlu. Tapi x semestinyerla yang mahal. Yang home made kat kg pun ok. Yang penting serasi ngan badan. I pun start makan jamu tu selepas sebulan pantang. Before that i guna krim barut ngan air basuhan kat private part je (nona roguy). Jamu tu pun i makan sebiji sehari. STill amik lagi sampai arini sebab dia ade 90 biji.

Bab boleh kurus tu without makan ubat tu depends kat org gak. Macam i memang back to normal ngan jaga makan n bf je. Masa start amik jamu tu berat memang dah normal. Tapi berat i x naik banyak tau..

Wednesday, January 5, 2011

Jalan2

Kat Tg XX Muar





Kuala Sepetang


Mee Udang Kuala Sepetang..udang dia memang sgt fresh. Mee biase2 saje







Dgn bakal MIL adik en usrule (Kawan busu aku)



Colmar Tropica Bukit Tinggi





Japanese village Bukit Tinggi



Banyak benda nak citer, tapi macam x der mood plak mau type banyak2.

Kali ni mau citer pasal jalan2. Sejak 2,3 minggu ni kitaorg asik jalan2 je ~wink~

Aritu gi Kuala KAngsar, adik encik usrule tunang. then terus lajak ke Kuala Sepetang cari mee udang. Gi balik hari jek. Kuar kol 9 pagi sampai rumah kol 11 malam. Ammar? yup, dia ikut sekali and behave sgt2. Kebetulan, adik encik usrule tu bertunang ngan busu akunyer kawan punyer anak, so makcik tu siap mandikan Ammar kat umah dia. Ammar pun aper lagi, sgt seronok la dia kan.

PAstu esoknyer kitaorg gi bukit tinggi bersama keluar aku. Panas giler weii Bukit Tinggi tu. Sian Ammar. X dapat menikmati permandangan yang indah2.

Last week plak kitaorg bawa ammar gi tg (err..lupa nama full tg tu) kat Muar. Kasi Ammar tgk monkey and Fish. Balik je umah nenek en usrule terus Ammar mau swim dalam bath tub dia..hehehe

Then Ammar pun start ikut kitaorg gi kenduri kahwin. Ammar memang suka jalan2. So far x byk ragam even travel jauh2. And dia boleh stay diam2 dalam carseat dia sambil pandang encik usrule tgh driving.

Pergi shopping jangan cakapla kan..tetiap minggu. Dah mommy and babah dia kaki shopping..erk..window shopping..hehehe






M.Y.R.U.L.E

11 comments:

eiza said...

Tanjung kat Muar. tmpat saya tu..hahaha
tmpat dating masa muda2.. auw...
orang panggil tanjung emas.

MyRule said...

Haaa...tanjung emas..lupa plak. Kitaorg pun pernah dtg sini time zaman bercinta. La ni bawa ammar plak. Org Muar ke?

Lisa said...

wahhh berjalan sakan erk ammar.. best2 len kali leh dtg kuantan plak, ummi along bwk ammar g mandi laut erk heheh

eiza said...

Aah... Muar mari. Dah lama x g Tanjung tu.... padahal sekakangkang kuda je... eh.
:p

MyRule said...

Long.. Insyaallah. Tgh plan2 gak la bila nak gi sana ni. Cool leen pun udah bising kitaorg dah lama x sampai sana. Boleh ajek... ammar pun tgk laut dari jauh je.

eiza.. kitaorg pun selalu balik Muar..kat area town tu jek.. :)

Lisa said...

ok2, tak sabar nak tunggu kedtgan kak mai ni heheh, acik kak mai yg dok kuantan tu kan.. leh msk2 utk kak mai nanti..

MyRule said...

Aha...acik akak tu dok bandar damansara.. jalan kuantan kemaman tu jek

mekchu said...

hai mama ammar (tatau nak pnggil apa).. bangga tgk ada byk stok susu.. teruskan tau.. ammar mmg comel.. booOlat kemain..

MyRule said...

mekchu.. boleh aka panggil MAi..:p

Thanks.. ammar memang boolatt... heheh

Nad Nazira said...

mai..tembamnye ammar..comel..membesar bagaikan juara dengan susu ibu..and mai pun nampak dah kurus dah..mantappp..hehe..

nak tanye, perlu tak beli set bersalin yan mahal2 tuh sumer? nad nih kalau bleh kurus tanpa pakai ape2 set bersalin memang nakkkk sangatla..hehe..malas la nak makan ubat and berpilis tu smer..jaga makan je sudahh..

MyRule said...

Nad.. tembam kan dia. Nak angkat dia lama2 pun x larat tau. Heheh..bab kurus tu memang kurus..macam zaman anak dara dulu.

Kalau ikut pengalaman i perlu. Tapi x semestinyerla yang mahal. Yang home made kat kg pun ok. Yang penting serasi ngan badan. I pun start makan jamu tu selepas sebulan pantang. Before that i guna krim barut ngan air basuhan kat private part je (nona roguy). Jamu tu pun i makan sebiji sehari. STill amik lagi sampai arini sebab dia ade 90 biji.

Bab boleh kurus tu without makan ubat tu depends kat org gak. Macam i memang back to normal ngan jaga makan n bf je. Masa start amik jamu tu berat memang dah normal. Tapi berat i x naik banyak tau..