Wednesday, December 29, 2010

Susu untuk Ammar 2





Entry ni bukan utk menunjuk2 ye. Ia cuma sekadar utk jadi penambah semangat kepada aku and blogger2 yang kat luar tu aje.

Masih ingat dgn entry SUSU UNTUK AMMAR sebelum ni?

Kali ni aku nak upload gambar susu ammar yang ader kat umah sect 18 plak. Yang sebelum ni aderlah stock kat umah mak aku kat Melaka.

Bukan senang nak buat stock sebanyak ni (erk..banyak ke?). Kalau Ammar stay ngan aku mungkin banyakla. Tapi Ammar x stay ngan aku. So, dia banyak guna stock ni. Tak banyakla jawabnyer (erk..faham x? :p)

Saat yang paling best bila ader sekali tu Ammar tengah menyusu, tetiba dia stop..pandang aku and senyum. Sampai sekarang aku ingat senyuman dia tu. Series..x nak lupa dia senyum. Kalau rasa penat or ngantok terus ingat dia senyum..pergh.. semangat balik nak mengepam.

Selain dari senyuman dia tu, bila tgk badan dia rasa hilang penat mengepam. Bila dia sihat and jarang sakit hilang ngantok time mengepam. Itula perasaan aku ~wink~

So saper2 yang rasa nak give up tu, fikir2la yang positif je tau..


Ini susu Ammar dalam Fridge rumah Sect 18


Ni juga..x muat..letak kat pintu


Ini stock untuk encik usrule sementara jaga Ammar..aku keja halp day



Ice pack utk bawa susu travel balik Melaka



Bekas utk bawa susu balik Melaka setiap minggu



M.Y.R.U.L.E

10 comments:

Aleiz said...

pekat la susu akak, nmpak kaler kuningnye, mkn suplement ke?

atulhani said...

byknyer susu.. teruskan usaha yer... blk melaka, kirim salam kat baby ammar..

azian abdullah said...

zatul..jelesnye i tgk stok susu ammar. i klau pam, adalah 2-3 sudu jer yg keluar :(. tu pun simpan jugak dlm fridge

MyRule said...

Aleiz... Akak makan vit C, B complex and Vitalea. tu utk badan. Utk susu just kadang2 kalau rasa kurang je akak makan alfafa. Tapi b4 amik supplement pun susu pekat. Try la ek

MyRule said...

Atul... ammar kim salam balik kat aunty comel..:p

Azian..x per..slow2. Nanti lama2 dia increasela. masa tu sure meriahnyer..:p

Aleiz said...

oh...alfafa brand pe kak?

Lisa said...

uiiiii kak mai bestnya byk susu.. along pun slalu ingat pasal hadfina utk bg susu byk heheh, tp along terus sumbat dlm mulut fina jer heheh
oh along pun nak cuba mkn supplement la kak mai, nak bg susu byk lg

MyRule said...

Aleiz... shaklee. :p

Along... nampak banyak long..tapi ammar minum pun byk oo.. sekali 5oz terus. Tryla long.. :)

Nashays said...

wahhhh banyaknya kolostrum...heheheeee..

teruskan usaha gigih mu...yeahhhh

MyRule said...

Nashays.. Thanks.. yeah..akan diteruskan selagi boleh Insyaallah.. :P

Wednesday, December 29, 2010

Susu untuk Ammar 2





Entry ni bukan utk menunjuk2 ye. Ia cuma sekadar utk jadi penambah semangat kepada aku and blogger2 yang kat luar tu aje.

Masih ingat dgn entry SUSU UNTUK AMMAR sebelum ni?

Kali ni aku nak upload gambar susu ammar yang ader kat umah sect 18 plak. Yang sebelum ni aderlah stock kat umah mak aku kat Melaka.

Bukan senang nak buat stock sebanyak ni (erk..banyak ke?). Kalau Ammar stay ngan aku mungkin banyakla. Tapi Ammar x stay ngan aku. So, dia banyak guna stock ni. Tak banyakla jawabnyer (erk..faham x? :p)

Saat yang paling best bila ader sekali tu Ammar tengah menyusu, tetiba dia stop..pandang aku and senyum. Sampai sekarang aku ingat senyuman dia tu. Series..x nak lupa dia senyum. Kalau rasa penat or ngantok terus ingat dia senyum..pergh.. semangat balik nak mengepam.

Selain dari senyuman dia tu, bila tgk badan dia rasa hilang penat mengepam. Bila dia sihat and jarang sakit hilang ngantok time mengepam. Itula perasaan aku ~wink~

So saper2 yang rasa nak give up tu, fikir2la yang positif je tau..


Ini susu Ammar dalam Fridge rumah Sect 18


Ni juga..x muat..letak kat pintu


Ini stock untuk encik usrule sementara jaga Ammar..aku keja halp day



Ice pack utk bawa susu travel balik Melaka



Bekas utk bawa susu balik Melaka setiap minggu



M.Y.R.U.L.E

10 comments:

Aleiz said...

pekat la susu akak, nmpak kaler kuningnye, mkn suplement ke?

atulhani said...

byknyer susu.. teruskan usaha yer... blk melaka, kirim salam kat baby ammar..

azian abdullah said...

zatul..jelesnye i tgk stok susu ammar. i klau pam, adalah 2-3 sudu jer yg keluar :(. tu pun simpan jugak dlm fridge

MyRule said...

Aleiz... Akak makan vit C, B complex and Vitalea. tu utk badan. Utk susu just kadang2 kalau rasa kurang je akak makan alfafa. Tapi b4 amik supplement pun susu pekat. Try la ek

MyRule said...

Atul... ammar kim salam balik kat aunty comel..:p

Azian..x per..slow2. Nanti lama2 dia increasela. masa tu sure meriahnyer..:p

Aleiz said...

oh...alfafa brand pe kak?

Lisa said...

uiiiii kak mai bestnya byk susu.. along pun slalu ingat pasal hadfina utk bg susu byk heheh, tp along terus sumbat dlm mulut fina jer heheh
oh along pun nak cuba mkn supplement la kak mai, nak bg susu byk lg

MyRule said...

Aleiz... shaklee. :p

Along... nampak banyak long..tapi ammar minum pun byk oo.. sekali 5oz terus. Tryla long.. :)

Nashays said...

wahhhh banyaknya kolostrum...heheheeee..

teruskan usaha gigih mu...yeahhhh

MyRule said...

Nashays.. Thanks.. yeah..akan diteruskan selagi boleh Insyaallah.. :P