Tuesday, November 10, 2009

Nak citer..nak Tanya

1 Month 1 Week 1 Day.. cute kan?

Ok.. lama x update. Mula2 nak update pasal persiapan kawen dulu ye.

1. Kebenaran nikah dah dapat...~yeah~. Lama gak proses, sebabnyer lepas abang aku sain and gi jumpa tok imam ngan encik Usrule, aku pun pass form tu kat adik aku. Suruh dia yang submit kat Pejabat Agama Daerah Alor Gajah (PAID). Sebabnyer aku malas nak amik cuti. Hihihi..kedekut cuti. Adik aku plak jenis bz tahap gaban, seminggu dia antar baru dia gi amik.. boleh gitu? Masa dia antar tu, semua benda complete. Cuma satu je. Rupa2nyer PAID nak surat kematian Baba aku. Aiseh..naper x tulis siap2 kat website dia? Nasib baik la diaorg kata nanti nak amik bawa sekali surat tu. So, pada sapa2 yang Ayah dah takder, sila kepilkan sekali surat kematian tu ye.

2. Hataran aku dah complete dan dah pass kat ibu encik usrule utk digubah. ~wink~. Hantaran encik Usrule plak tinggal kasut je. Err..saper tau bila JJ sale? Sila bagitau ye...

3. Aper lagi ek? Haa.. kad. Kad aku dah on the way di print. So Insyaallah siap pada 21/11. Then nanti balik raya aji boleh pass kat sape2 yang nak kad tu. Then boleh pos sekali kot. Saper2 yang nak kad..boleh bagi add ek.. jgn malu2 tau :p

So far itew progress yang dah dibuat. Ader gak progress yang kecik2. Tapi malas nak citer kat sini. Yang lain2 tinggal nak bayar and settlekan ari kenduri nanti.

Benda yang aku nak tanya plak

1. Bila masa yang sesuai kita nak gi fitting baju? Sebulan sebelum? 3 minggu sebelum or seminggu sebelum?

2. Masa fitting baju tu aper yang aku nak kena take note? Maksud aku benda2 yang penting? Perlu x aku test tudung sekali?

3. Ok tak kalau aku bagitau mak andam yang aku nak camner? Maksud aku masa nikah nak make up natural. Pastu tak nak nampak garang or tak nak nampak macam opera cina ke..

Rasanyer nak tanya yang 3 di atas dulu. Paling penting fitting ni la. Tgh nak save date utk fitting. Masalahnyer Pak andam ni senyap je. Nak kena tanya baru nak berbunyi. So, nak kena save date ngan dia awal2 skit. Sebab kitaorg boleh balik weekend je and maybe weekend dia bz ngan kenduri kahwin



encik usrule 143 so much

13 comments:

Fuchsia said...

sajer nak ingatkan. jgn lupe kad utk saye ye. hiks

*bisobonar@gmail.com

MyRule said...

fuchsia... insyaallah.. x lupa.. :)

eYe-d4 said...

slalu nye makandam yang ckp bile nak fitting semua.. klu tak pun awk call la mak andam tu tanye bile boleh fitting... selalunye ade 2 kali fitting... sebulan sebelum dgn 2 minggu sebelum...

tang nak mekap cam mane tu takde masalh... ckp je.. kite byr die kan...

JJ kan tgh sale. g la beli cepat... klu ade kad sogo bole g skrg smp 15hb.. sale..

MyRule said...

eye.. thanks for the info.. dah take note.. :p

dah sale ke jj?.. ahad aritu gi alpha angle macam takder apa2 pun..uhuhu

ErriNa said...

JJ Sale start 15hb...

Lisa said...

1. kak mai, klau pak andam tak ok better 2 weeks b4 majlis..

2. takyah test tudung tu, cuma wat pilihan yg mana sesuai dgn bj, soh dia bwk lebih pun takper, ari kenduri leh decide

3. kak mai, mekap tu jgn natural sgt ler, nanti dlm gmbr tak nmpk akak mekap, tu pengalaman mak andam along yg bgtau hehehe

fikaryna79 said...

mai, mcm ryna mak andam suh mai 2 mggu sblm majlis..utk ambik ukuran n alter baju..so bln 12 ni semoga kita sama2 selamat ar..huhu..

k|ree said...

kita pun nak kad juga...kena datang nie..sedara jauh..hehehe...:)

1. kalau boleh gi 2minggu awal..if anything, bole alter lagi..

2. tudung, kena try juga...takut nanti, tetiba tak sesuai..macam kita..cari tudung sendiri...

3. biasa mak andam dah tau nak makeup kita camne..tapi,if ada request..bagitau je nak camne..biasa nye, akan tebal sebab nak tahan sampai la ke petang... :)

MyRule said...

errina..thanks..comfirm 15..heheh

Along..noted.. thanks..

Ryna.. amin... :p

Kiree.. bagi la add sedara jauhku... :). Noted..thanks ek

.:ANN512:. said...

nak!!~nak kad..hehe..*konsep : malu tapi mahu*

annescapade@gmail.com

k|ree said...

Nur Nadiah Hamdan
A-13A-13, Pangsapuri Lumayan, Jalan Tasik Permaisuri 2, Bandar Tun Razak, 56000, K.Lumpur.

MyRule said...

Ann... dah save :p

Kiree.. pun dah save gak :)

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇

Tuesday, November 10, 2009

Nak citer..nak Tanya

1 Month 1 Week 1 Day.. cute kan?

Ok.. lama x update. Mula2 nak update pasal persiapan kawen dulu ye.

1. Kebenaran nikah dah dapat...~yeah~. Lama gak proses, sebabnyer lepas abang aku sain and gi jumpa tok imam ngan encik Usrule, aku pun pass form tu kat adik aku. Suruh dia yang submit kat Pejabat Agama Daerah Alor Gajah (PAID). Sebabnyer aku malas nak amik cuti. Hihihi..kedekut cuti. Adik aku plak jenis bz tahap gaban, seminggu dia antar baru dia gi amik.. boleh gitu? Masa dia antar tu, semua benda complete. Cuma satu je. Rupa2nyer PAID nak surat kematian Baba aku. Aiseh..naper x tulis siap2 kat website dia? Nasib baik la diaorg kata nanti nak amik bawa sekali surat tu. So, pada sapa2 yang Ayah dah takder, sila kepilkan sekali surat kematian tu ye.

2. Hataran aku dah complete dan dah pass kat ibu encik usrule utk digubah. ~wink~. Hantaran encik Usrule plak tinggal kasut je. Err..saper tau bila JJ sale? Sila bagitau ye...

3. Aper lagi ek? Haa.. kad. Kad aku dah on the way di print. So Insyaallah siap pada 21/11. Then nanti balik raya aji boleh pass kat sape2 yang nak kad tu. Then boleh pos sekali kot. Saper2 yang nak kad..boleh bagi add ek.. jgn malu2 tau :p

So far itew progress yang dah dibuat. Ader gak progress yang kecik2. Tapi malas nak citer kat sini. Yang lain2 tinggal nak bayar and settlekan ari kenduri nanti.

Benda yang aku nak tanya plak

1. Bila masa yang sesuai kita nak gi fitting baju? Sebulan sebelum? 3 minggu sebelum or seminggu sebelum?

2. Masa fitting baju tu aper yang aku nak kena take note? Maksud aku benda2 yang penting? Perlu x aku test tudung sekali?

3. Ok tak kalau aku bagitau mak andam yang aku nak camner? Maksud aku masa nikah nak make up natural. Pastu tak nak nampak garang or tak nak nampak macam opera cina ke..

Rasanyer nak tanya yang 3 di atas dulu. Paling penting fitting ni la. Tgh nak save date utk fitting. Masalahnyer Pak andam ni senyap je. Nak kena tanya baru nak berbunyi. So, nak kena save date ngan dia awal2 skit. Sebab kitaorg boleh balik weekend je and maybe weekend dia bz ngan kenduri kahwin



encik usrule 143 so much

13 comments:

Fuchsia said...

sajer nak ingatkan. jgn lupe kad utk saye ye. hiks

*bisobonar@gmail.com

MyRule said...

fuchsia... insyaallah.. x lupa.. :)

eYe-d4 said...

slalu nye makandam yang ckp bile nak fitting semua.. klu tak pun awk call la mak andam tu tanye bile boleh fitting... selalunye ade 2 kali fitting... sebulan sebelum dgn 2 minggu sebelum...

tang nak mekap cam mane tu takde masalh... ckp je.. kite byr die kan...

JJ kan tgh sale. g la beli cepat... klu ade kad sogo bole g skrg smp 15hb.. sale..

MyRule said...

eye.. thanks for the info.. dah take note.. :p

dah sale ke jj?.. ahad aritu gi alpha angle macam takder apa2 pun..uhuhu

ErriNa said...

JJ Sale start 15hb...

Lisa said...

1. kak mai, klau pak andam tak ok better 2 weeks b4 majlis..

2. takyah test tudung tu, cuma wat pilihan yg mana sesuai dgn bj, soh dia bwk lebih pun takper, ari kenduri leh decide

3. kak mai, mekap tu jgn natural sgt ler, nanti dlm gmbr tak nmpk akak mekap, tu pengalaman mak andam along yg bgtau hehehe

fikaryna79 said...

mai, mcm ryna mak andam suh mai 2 mggu sblm majlis..utk ambik ukuran n alter baju..so bln 12 ni semoga kita sama2 selamat ar..huhu..

k|ree said...

kita pun nak kad juga...kena datang nie..sedara jauh..hehehe...:)

1. kalau boleh gi 2minggu awal..if anything, bole alter lagi..

2. tudung, kena try juga...takut nanti, tetiba tak sesuai..macam kita..cari tudung sendiri...

3. biasa mak andam dah tau nak makeup kita camne..tapi,if ada request..bagitau je nak camne..biasa nye, akan tebal sebab nak tahan sampai la ke petang... :)

MyRule said...

errina..thanks..comfirm 15..heheh

Along..noted.. thanks..

Ryna.. amin... :p

Kiree.. bagi la add sedara jauhku... :). Noted..thanks ek

.:ANN512:. said...

nak!!~nak kad..hehe..*konsep : malu tapi mahu*

annescapade@gmail.com

k|ree said...

Nur Nadiah Hamdan
A-13A-13, Pangsapuri Lumayan, Jalan Tasik Permaisuri 2, Bandar Tun Razak, 56000, K.Lumpur.

MyRule said...

Ann... dah save :p

Kiree.. pun dah save gak :)

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇