Thursday, July 22, 2010

Checkup

Yeahh... arini sudah hari Khamis. Tak sabar tunggu esok ~wink~

Macam yang aku cerita kat entry sebelum ni, my mom and adik yang kecik tu ader dtg sini. So weekend kitaorg sgt penuh. Dengan kunjungan kakak and abang aku (Sabtu and ahad) dan juga Ibu encik usrule baru keluar hospital (warded for 9 hari..kuar hari Khamis..hari Sabtu malam baru kitaorg tau). Sila blame encik usrule..hehehe. Sebab semua yang x dijangka tu, kitaorg x dpt hadir kat kenduri WANI. Sorry dear.. x sempat nak sampai. But thanks sgt2 invite kitaorg. Semoga berbahagia and berkekalan ke akhir hayat.. :P

Then hari Sabtu pagi tu, kitaorg gi checkup kat Salam. Sebab my mom tido kat rumah kitaorg, so dia ikut sekali. Then masa tunggu tu aku tanya la "mak nak ikut adik masuk sekali ke?", terus my mom jawab "mestila".

Everything ok, urine test ok. Baby pun ok. Berat aku dah 61kg. Berat sehh. Masa 3 bulan baru 54kg. Kali ni naik byk. Tapi sebab private kan, diorg x bising la. Baby plak dah 1.1kg. Err..berat x? Due date still sama, x berubah 19 Oct. Dan yang best masa scan tu abis dia tutup semuanyer. Tutup muka..tutup peha. Aisehhh...

Tapi... ader tapi.. :P. Disebabkan dia x tidur and tgh aktif (x macam scan sebelum ni...dia tgh tido, doc. goncang2 perut pun dia buat x tau je) bila doc. goncang2 terus dia gerak2. Doc. kacau dia lagi. At last..kitaorg dapat tgk muka dia. Tu pun kejap jek. And gender pun dapat tgk..hehehe

Cuba korang teka.. ~wink~

Ahad masa balik umah PIL, encik usrule try baby carrier Atif. Atif jadi model.. :)



Naper badan encik usrule macam keras je..hehehe




Atif macam x selesa je duduk dalam carrier tu


M.Y.R.U.L.E

8 comments:

juelee said...

hehhe due kiter sama 19 oct hehhe baby pun baru berat 1kg..

fikaryna said...

dear..nak tanya, kalau buat check up kat private, x payah buat buku merah macam kat klinik kerajaan 2?

Lisa said...

kak mai..
meh la bgtau baby apa? along nak tau gak heheh..
isk cepatnya berat kak mai naik, kak mai lg berat dr along huhuh, along tak smpi 61kg pun skrg nih dh la nak deliver

ryna : lisa tlg jwb erk, buku merah tu mmg kena buat so anything diorg still leh refer buku merah tu, klau tak buat kot2 apa2 nanti hospital gov marah tau.. klau nak checkup kat swasta pun boleh jer at least kena ada gak buku merah as backup

MyRule said...

Hi jue...sama ek... lebih kurang la berat dia ek..:P

Ryna.. kalau ikutkan digalakkan buat. Unless kalau memang betul2 nak bersalin kat kat private x buat pun x per.

Along..rahsia..hehehe YM jom..

atulhani said...

seronoknya tengah menunggu orang baru... tumpang gembira je la ;-)

MyRule said...

Atul..thanks...i doakan u pun cepat2 dapat baby tau..:P

Nad Nazira said...

tak sabar nak tengok baby mai..hehe..still hav to wait for another 3 months lah kan..:)

MyRule said...

dear...kitaorg pun x sabar..X per2..yang penting baby kena sihat..:P

Thursday, July 22, 2010

Checkup

Yeahh... arini sudah hari Khamis. Tak sabar tunggu esok ~wink~

Macam yang aku cerita kat entry sebelum ni, my mom and adik yang kecik tu ader dtg sini. So weekend kitaorg sgt penuh. Dengan kunjungan kakak and abang aku (Sabtu and ahad) dan juga Ibu encik usrule baru keluar hospital (warded for 9 hari..kuar hari Khamis..hari Sabtu malam baru kitaorg tau). Sila blame encik usrule..hehehe. Sebab semua yang x dijangka tu, kitaorg x dpt hadir kat kenduri WANI. Sorry dear.. x sempat nak sampai. But thanks sgt2 invite kitaorg. Semoga berbahagia and berkekalan ke akhir hayat.. :P

Then hari Sabtu pagi tu, kitaorg gi checkup kat Salam. Sebab my mom tido kat rumah kitaorg, so dia ikut sekali. Then masa tunggu tu aku tanya la "mak nak ikut adik masuk sekali ke?", terus my mom jawab "mestila".

Everything ok, urine test ok. Baby pun ok. Berat aku dah 61kg. Berat sehh. Masa 3 bulan baru 54kg. Kali ni naik byk. Tapi sebab private kan, diorg x bising la. Baby plak dah 1.1kg. Err..berat x? Due date still sama, x berubah 19 Oct. Dan yang best masa scan tu abis dia tutup semuanyer. Tutup muka..tutup peha. Aisehhh...

Tapi... ader tapi.. :P. Disebabkan dia x tidur and tgh aktif (x macam scan sebelum ni...dia tgh tido, doc. goncang2 perut pun dia buat x tau je) bila doc. goncang2 terus dia gerak2. Doc. kacau dia lagi. At last..kitaorg dapat tgk muka dia. Tu pun kejap jek. And gender pun dapat tgk..hehehe

Cuba korang teka.. ~wink~

Ahad masa balik umah PIL, encik usrule try baby carrier Atif. Atif jadi model.. :)



Naper badan encik usrule macam keras je..hehehe




Atif macam x selesa je duduk dalam carrier tu


M.Y.R.U.L.E

8 comments:

juelee said...

hehhe due kiter sama 19 oct hehhe baby pun baru berat 1kg..

fikaryna said...

dear..nak tanya, kalau buat check up kat private, x payah buat buku merah macam kat klinik kerajaan 2?

Lisa said...

kak mai..
meh la bgtau baby apa? along nak tau gak heheh..
isk cepatnya berat kak mai naik, kak mai lg berat dr along huhuh, along tak smpi 61kg pun skrg nih dh la nak deliver

ryna : lisa tlg jwb erk, buku merah tu mmg kena buat so anything diorg still leh refer buku merah tu, klau tak buat kot2 apa2 nanti hospital gov marah tau.. klau nak checkup kat swasta pun boleh jer at least kena ada gak buku merah as backup

MyRule said...

Hi jue...sama ek... lebih kurang la berat dia ek..:P

Ryna.. kalau ikutkan digalakkan buat. Unless kalau memang betul2 nak bersalin kat kat private x buat pun x per.

Along..rahsia..hehehe YM jom..

atulhani said...

seronoknya tengah menunggu orang baru... tumpang gembira je la ;-)

MyRule said...

Atul..thanks...i doakan u pun cepat2 dapat baby tau..:P

Nad Nazira said...

tak sabar nak tengok baby mai..hehe..still hav to wait for another 3 months lah kan..:)

MyRule said...

dear...kitaorg pun x sabar..X per2..yang penting baby kena sihat..:P